This version of the page http://daily.lviv.ua/euro2012/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2007-12-16. The original page over time could change.
Щоденний Львів -> ЄВРО-2012: все про Євро-2012 у Львові

У грудні затвердять програму розвитку Львова до ЄВРО 2012

11 грудня відбулася нарада щодо проведення чемпіонату Європи 2012 за участю представників Міністерства економіки, Міністерства транспорту і зв’язку, а також посадовців Львівської міської ради та Львівської обласної державної адміністрації. На нараді обговорювали Регіональну програму розвитку у рамках Державної цільової програми з проведення Чемпіонату Європи 2012.

Відповідно до розпорядження Кабінету міністрів України, у Львові до кінця цього року мають подати Міністерству економіки деталізовану програму регіонального розвитку міста. У програмі буде вказано усі заходи, що плануються у місті до ЄВРО 2012.

«Важливим є те, що у програмі регіонального розвитку потрібно передбачити не тільки заходи, які насамперед потрібні для проведення в місті ЄВРО 2012, а й інші події. До прикладу, реставрацію пам’яток архітектури та інше», – зазначив представник Міністерства економіки, радник президента Федерації футболу України з економічних питань Юрій Вітренко.

Подібні наради за участі представників Міністерств вже відбулися в Донецьку, Одесі та Києві.

12.12.2007 · 0 коментарів

Колектив Львівського іподрому готовий підготувати територію до Євро-2012

Трудовий колектив ДП "Львівський іподром" поширив заяву, в котрій вчергове протестує з приводу передання території іподрому в комунальну власність Львова та заявляє, що готовий взяти на себе зобов’язання провести ті зміни на іподромі, які потрібні для вдалого проведення Євро-2012 у Львові, - повідомив голова страйкового комітету ДП "Львівський іподром" Тарас Васьків.

"…Ми проти передання Державного підприємства "Львівський іподром" у руки міської влади і депутатів Львівської міської ради, оскільки львів’янам уже відома доля тих державних об’єктів, які попали у руки політиків і були розбазарені та знищені.

…Трудовий колектив підприємства хоче отримати від А.Садового також гарантії, які засвідчать розуміння мером важливості розвитку іподрому для українського конярства. Наразі, ми так і не отримали від А.Садового плану розвитку ДП "Львівський іподром". Складається враження, що меру потрібен не іподром, а його земля під забудову в майбутньому супермаркетами і торговими центрами.

Ми вкотре наголошуємо, що готові вислухати побажання муніципальної влади щодо розбудови і реформування іподрому для проведення Євро-2012 у Львові. Більше того, ми готові взяти на себе зобов’язання провести ті зміни на іподромі, які потрібні для вдалого проведення Євро-2012 у Львові, але ми не готові віддати унікальне державне підприємство у руки дискредитованих своїми обіцянками політиків", - зазначено у заяві.

11.12.2007 · 0 коментарів

До Євро-2012 на Львівщині планують збудувати шість тренувальних баз, – Валерій П’ятак

«Ми плануємо оголосити конкурси на будівництво шести тренувальних баз до Євро-2012 за рахунок інвесторів», – повідомив, 10 грудня, у коментарі перший заступник голови Львівської ОДА Валерій П’ятак.

Зокрема таку базу планують збудувати у Пустомитівському районі. «Ми готові виділити 7 га землі під будівництво такої бази, якщо з'явиться інвестор», - зазначив у коментарі міський голова Пустомит Володимир Кардаш.

10.12.2007 · 0 коментарів

Андрій Стецьків не знає про рішення виконкому виділити 8 га землі під «Євро-2012», але вважає таке рішення незаконним

Мені невідомо про рішення виконкому Львівської міської ради про виділення додаткових 8 гектарів під новий стадіон до «Євро-2012». Якщо таке рішення виконкому справді існує, то воно є незаконним. Виконком не має права приймати такі рішення. Про це, 7 грудня, повідомив депутат Львівської міської ради Андрій Стецьків.

За його словами, є ухвала ЛМР про виділення 25 га землі для будівництва нового стадіону: «Цієї землі є достатньо для того, щоб побудувати стадіон, готель, відпочинкові заклади. Тому я не бачу потреби в тому, щоб додатково виділяти землю».

На думку Андрія Стецьківа, якщо готується проект ухвали міської ради про додаткове виділення землі під стадіон, то цей проект можна розглянути на сесії: «Нехай ініціатори цього висловлюють свої аргументи, переконують у необхідності виділення ще 8 га землі, ми, депутати, готові розглянути такий законопроект».


Довідка

Голова фракції БЮТ Юрій Гудима розповів про новий «вибрик» міськвиконкому. Виявляється, на останньому засіданні (29 листопада. – ЗІК.) виконком без жодних юридичних і правових підстав виділив додаткових 8 гектарів землі під будівництво стадіону. Ці 8 гектарів, – переконує Юрій Гудима, – взагалі ніде не обговорювалися, і це викликає багато підозр: навіщо і для кого виконком у кабінетному режимі виділяє землю. «Цей випадок ще раз засвідчує, наскільки непрозорою і підозрілою є робота міськвиконкому. З одного боку він свідомо ігнорує депутатські прохання та навіть ухвали (маю на увазі ухвалу зі скасування двоставкого тарифу, яку досі ніхто не збирається виконувати) – і в той же час виконком бере на себе незрозумілі зобов’язання по виділенню земельних ділянок, хоча це є прерогативою ради. Це взагалі є незаконним перевищенням своїх повноважень. Зважаючи на все це, фракція БЮТ змушена заявити, що так далі бути не може, і тому ми закликаємо всіх наших колег-депутатів домогтися від Андрія Садового поставити на порядок денний питання реформування складу міськвиконкому», – сказав 6 грудня Юрій Гудима.

07.12.2007 · 0 коментарів

У І кварталі 2008 року буде підписано урядову угоду між Україною та Польщею щодо Євро-2012

Віктор Ющенко сьогодні, 6 грудня, під час зустрічі з Лєхом Качинським зазначив, що Україна та Польща наразі завершують етап планування всього обсягу необхідних робіт щодо підготовки до Євро-2012. Про це повідомила прес-служба Президента України.

"Ми виходимо на домовленість, що в І кварталі 2008 року для координації на міждержавному рівні буде підписана окрема урядова угода, яка забезпечить формальну координацію всіх питань, пов’язаних з підготовкою до фінальної частини європейського чемпіонату з футболу", - повідомив В.Ющенко.

06.12.2007 · 0 коментарів

До кінця І кварталу 2008 року буде сплановано всі заходи до Євро-2012, - Віктор Ющенко

До кінця І кварталу 2008 року триватиме період планування усіх заходів, які забезпечать якісне проведення фіналу Чемпіонату Європи з футболу в Україні. Про це президент України Віктор Ющенко заявив в інтерв’ю польським виданням "Газеті виборчій" та "Наш дзєннік". "Це не рядовий проект. І у мене немає ні на одну секунду сумнівів, що ми його гідно підготуємо і проведемо", - акцентував В.Ющенко, - повідомила прес-служба Президента України.

Інтерв’ю президент України дав напередодні офіційного візиту в Україну Глави Польської держави. Головні теми, що цікавили журналістів, - двосторонні відносини України та Польщі, внутрішньополітична ситуація в Україні в контексті формування парламентської більшості та уряду, підготовка до проведення фіналу Євро-2012, спільні сторінки нашої історії, європейські та євроатлантичні прагнення України, питання візового режиму з огляду на приєднання Польщі до Шенгенської зони.

06.12.2007 · 0 коментарів

Депутатське "єврохвилювання"

Темпи підготовки до "Євро-2012" вкотре і не на жарт розхвилювали міських райців. Сьогодні, як переконує депутат Львівської міської ради від УНП Володимир Гірняк, незрозумілою є ситуація із визначенням інвестора, що споруджуватиме спортивну арену. Як наголосив він під час сесії, представники виконавчих органів міськради або відмовляються надавати депутатам інформацію про виконання ухвал, або ж інформація є суперечливою.

"Ми пропонували виносити земельну ділянку під стадіон на міжнародний конкурс, - розповів "УіЧ" пан Гірняк. - Нас переконали у протилежному, посилаючись на брак часу. Ми знайшли компроміс, віддавши питання в руки УКБ, яке взялося вести відповідні перемовини. Але з інвесторами досі кояться незрозумілі речі. Хто вкладатиме понад 500 мільйонів доларів у стадіон, невідомо".

Не менш тривожним сигналом для депутатів став конфлікт із ВАТ "Зеленбуд", яке має у користуванні землю, заплановану під стадіон. Депутати затвердили земельну ділянку, попросивши протокольного доручення міського голови щодо вирішення конфлікту. Взамін за землю на Стрийській-Кільцевій чільники мали запропонувати фірмі іншу ділянку. За словами пана Гірняка, представники "Зеленбуду" повідомили, що міські посадовці досі не ведуть із ними перемовин. Тож судові баталії набирають обертів.

Міський голова Львова Андрій Садовий розвіяв песимістичні настрої Володимира Гірняка обіцянкою узгодити всі питання до кінця року й запевнив: Львів - лідер із підготовки до "Євро-2012". Буцімто Донецьк і Дніпропетровськ, які почали споруджувати стадіони, змушені ліквідовувати випадки порушень вимог техніки безпеки, на які вказали інспектори УЄФА.

А тим часом міськвиконком уже затвердив умови конкурсу для інвестора, що будуватиме стадіон. Заявки на участь прийматимуть із 4 по 18 грудня. Переможця обіцяють назвати 19 грудня. Окрім комерційних структур, що представили свої проекти на економічному форумі, будівництвом стадіону зацікавилися ще три компанії - з Німеччини, Чехії та США. У розроблених умовах є суттєва вимога: необхідно завершити спорудження стадіону до 1 червня 2010 року.

06.12.2007 · 0 коментарів

4 грудня офіційно оголосять про конкурс на визначення інвестора будівництва стадіону

4 грудня офіційно оголосять про конкурс на визначення інвестора будівництва стадіону на вул. Стрийській – вул. Кільцевій. Заплановано, що інформація про конкурс з’явиться у львівських ЗМІ ("Львівська газета", "Експрес", "Високий замок"), київських ЗМІ ("Коментарі", "Коммерсант", "Building"), британське видання "Estates News". Про проведення міжнародного конкурсу поінформують також польські видання ("Dziennik", «Finansowa gazeta», "Gazeta Wyborcza", "Rzeczpospolita"), швейцарські видання ("Tribune de Geneve", "Neue Zürcher Zeitung", "Le Temps", "La Regione", Südostschweiz), німецькі ЗМІ ("Handelsblatt", Nachrichtenagenturen, "DEUTSCHE WELLE", "Der Spiegel"), іспанські ("El Mundu", "El Pais", "El periodico", "Lavanguardia").

Як зазначив директор департаменту «Євро 2012» Олег Засадний, інвестор повинен повністю профінансувати проект будівництва стадіону, тому ця вимога буде одним із перших зобов’язань інвестора. Одна з умов конкурсу – це надання права львівським командам, які гратимуть у Вищій лізі, безкоштовно використовувати стадіон для ігор чемпіонату.

«Можна спрогнозувати, що рентабельність проекту будівництва становитиме 10% від інвестицій, повна окупність проекту - за 10 років. Проте ці дані є поверхневими: місто, окрім обов’язкових об’єктів прописаних в умовах, надає інвестору право споруджувати на ділянці й інші об’єкти.», - зазначив Олег Засадний.


Довідка

Площа ділянки становить 33 га. Розбудова цієї території відбуватиметься в рамках підготовки міста Львова до проведення фінальної частини чемпіонату Європи з футболу у 2012 році.
Забудова передбачає зведення футбольного стадіону не менш ніж на 33 000 глядачів; паркінгів не менше ніж на 1200 місць; готелю, стандарту не нижче 3-х зірок на не менше ніж 200 номерів; універсальної спортивної арени не менше ніж на 7000 місць; і будь-яких інших об’єктів, запропонованих переможцем конкурсу.
У конкурсі може взяти участь будь-яка юридична особа, незалежно від організаційно-правової форми, форми власності, місцезнаходження та місця походження капіталу.
Прийом документів від учасників конкурсу буде проводитися в Департаменті «ЄВРО 2012» Львівської міської ради за адресою: 79006, м. Львів, пл. Ринок, 1.
Останній день прийому документів – 18 грудня 2007 року до 17.00 год.
Розкриття конкурсних пропозицій відбудеться 19 грудня.
Відповідальна особа: секретар конкурсної комісії -директор департаменту «ЄВРО 2012» Львівської міської ради: тел. +38(032) 2546027; факс: +38(032) 2975900; ел. пошта: zasadnyo@city-adm.lviv.ua
Детальнішу інформацію про вимоги до документів Ви знайдете в умовах конкурсу, які затверджені рішенням виконкому від 30.11.2007 за № 1080, на офіційній веб-сторінці Львівської міської ради: www.city-adm.lviv.ua.

04.12.2007 · 0 коментарів

Міський голова Садовий каже, що хай Донецьк з Дніпропетровськом не зазнаються, бо Львів – ого-го!

Міський голова Львова Андрій Садовий, 29 листопада, під час сесії Львівської міської ради заявив про те, що підготовка до будівництва нового стадіону у Львові йде згідно із планом. Так він відреагував на депутатський запит депутата Львівської міської ради Володимира Гірняка, в якому депутат висловив занепокоєння бездіяльністю чиновників виконавчих органів Львівської міської ради щодо підготовки до «Євро-2012».

На думку Андрія Садового, місто не лише встигає з підготовкою до «Євро-2012», але й має певні переваги над Дніпропетровськом і Донецьком. Минулого тижня у Львові перебували інспектори УЄФА, які вивчали стан підготовки міста до Чемпіонату Європи з футболу. За словами Садового, інспектори зазначили, що міська влада Львова у проекті будівництва нового стадіону обов’язково мусить вимагати від інвестора врахувати нові вимоги безпеки для стадіону. Як зазначив Андрій Садовий, незважаючи на те, що Донецьк чи Дніпропетровськ закінчують будівництво нових стадіонів, у них з’явились проблеми з новими вимогами безпеки, які висуває УЄФА.

30.11.2007 · 0 коментарів

Олег Засадний про оголошення конкурсу на будівництво стадіону до ЄВРО 2012

Олег Засадний, директор департаменту "ЄВРО 2012":

Процес оголошення міжнародного конкурсу доволі складний: в Україні жодна структура не має суттєвого досвіду у цій сфері. Для прикладу, у США є тільки шість контрактів, які базуються на такому праві.

Підготовлені нами умови конкурсу охоплюють 11 сторінок. Учора із фракціями були проведенні відповідні консультації із цього приводу. Оскільки під час виділення землі для стадіону депутати виявили бажання затверджувати інвестиційний договір, то ми вирішили умови конкурсу затвердити на виконкомі. Якщо завтра, 30 листопада, відбудеться позачергове засідання виконкому, то обов’язково умови конкурсу будуть винесені на затвердження.
До учасників конкурсу у нас немає жодних упереджень - ними можуть бути як компанії, які презентувати проекти стадіонів на Економічному форумі («Marazzi», OHL, “Implenia”), так і той, хто зацікавиться конкурсом.

Місто й надалі вважає, що інвестор повинен повністю профінансувати проект будівництва стадіону до ЄВРО 2012, тому ця вимога буде одним із перших зобов’язань інвестора. Серед інших істотних вимог – надання права львівським командам, які гратимуть у Вищій лізі, безкоштовно використовувати стадіон для ігор чемпіонату.

Фіксуватиметься в умовах конкурсу й час виконання: завершення проектних робіт до 1 червня 2008 року, а будівельних робіт із спорудження стадіону - до 1 червня 2010 року.

29.11.2007 · 0 коментарів