This version of the page http://www.atlas.kiev.ua/ukr/scada.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2007-12-16. The original page over time could change.
АТЛАС: SCADA-системи
Корпорація «Атлас» 
рус|укр|eng
Карта cайту
 
Рішення
Мережі і системи зв'язку
Структуровані кабельні системи (СКС)
Локальні і глобальні мережі передачі информаціі
Відомча та офісна телефонія, IP-телефонія
Міська телефонія
Центри обробки викликів
Мережі SDH, системи передачі даних
Системи управління мережами
Цифрові апаратно-програмні комплекси для реєстрації голосової інформації
Системне й офісне програмне забезпечення
Операційні системи
Бази даних і сховища
Сервери додатків
WEB-сервери
Офісні пакети
Системи архівування і резервного копіювання
Системи управління і моніторингу
Аналітична обробка даних і системи генерації звітів
SCADA-системи
Системи автоматизації управління підприємством
Інтегровані системи управління (ERP)
Управління фінансами
Управління ланцюжками постачання (SCM)
Системи управління взаємовідносинами з клієнтами (CRM)
Системи управління персоналом і кадрами (HRM)
Управління проектами
Методологія впровадження
Технології
Білінгові системи для постачальників масових послуг
Білінгова система газозбутової організації
Білінгова система теплозбутової організації
Білінгова система електрозбутової організації
Білінгова система водозбутової організації
Білінгові системи для офісних і відомчих АТС
Системи управління документами
Електронне діловодство, КВД
Електронний документообіг
Технології Workflow
Електронний архів
Корпоративний інформаційний портал
Управління знаннями
Інтеграція даних та генерація звітів
Системи потокового сканування-розпізнавання
Системи управління готелями
Геоінформаційні системи
Системи Адміністраторів НПФ
Системи страхування життя
Системи захисту корпоративних ресурсів
Комплексні системи захисту інформації
Технічні засоби захисту інформації
Системи антивірусного захисту інформації
Криптографічні засоби захисту інформації
Системи безпеки об'єкту
Системи паркування
Системи контролю доступу
Інженерні мережі споруд
Енергетичне забезпечення мереж і систем
Системи освітлення
Управління експлуатацією споруд
Системи диспетчеризації та управління
Інтелектуальні будівлі

SCADA-система CiTECT як інструмент інтеграції технологічних даних

Для забезпечення реальної і ефективної автоматизації виробничих і технологічних процесів в промисловості і електроенергетиці, управління промисловим підприємством, оперативного отримання, збереження і аналізу інформації необхідно створення єдиної інформаційної системи, яка б пронизувала всі підрозділи підприємства і пов’язувала їх в єдиний механізм, що дозволяє отримувати точну, достовірну інформацію на всьому шляху виробництва від сировини до кінцевої продукції. Доступ з будь-якого комп’ютера підприємства до інформації, яка надходить від виробничого технологічного процесу, від будь-якої підсистеми є насущною необхідністю. Одним з основних компонентів АСУТП (автоматизована система управління технологічним процесом), здатним надавати технологічну інформацію, є додаток SCADA (Supervisory Control and Data Acquisition). SCADA-система Citect фірми Citect є одним з ведучих програмних продуктів для систем моніторингу, управлення і збору даних. В усьому світі встановлено більш ніж 45000 ліцензій практично в усіх галузях промисловості.

На даний час до систем управління, що знову розробляються, ставляться вимоги не тільки максимальної продуктивності і мінімальної ціни, але й адаптованості до майбутньої модернізації підприємства — кардинальної чи поступової. Останнє особливо актуальне для вітчизняного ринку. Системи, побудовані на базі SCADA-системи Citect (надалі Citect), задовольняють наведеним вимогам завдяки двом принципам їх організації: масштабованій архітектурі і її відкритості. В чому вони в цьому випадку заключаються?

Масштабована архітектура — це клієнт-серверна архітектура, в якій Citect-сервер розподілено на п’ять серверів у відповідності до п’яти задач, які він може виконувати:

  • сервер вводу/виводу (може бути настроєний як інтернет-сервер Citect);
  • сервер трендів;
  • сервер тривог;
  • сервер звітів;
  • сервер синхронізації часу.

Перевага, яку отримує користувач, — вибір масштабу системи автоматизації. Якщо дозволяє бюджет, технологічний процес можливо автоматизувати повністю. Якщо виділених коштів недостатньо, можливо автоматизувати невелику ділянку виробництва чи окрему технологічну операцію, а потім у відповідності до плану і бюджету розширювати систему без заміни обладнання, програмного забезпечення і системної конфігурації.

Відкритість архітектури Citect заключається в тому, що Citect — це не готове програмне забезпечення, яке потрібно настроювати і конфігурувати. Це інструмент для створення додатків (проектів) автоматизації технологічних процесів, — середовище розробки і середовище виконання, тобто середовище, в якому ці додатки можуть працювати.

ПЗ Citect працює під управлінням ОС Windows і підтримує всі сучасні технології, запропоновані компанією Microsoft. Повна сумісність з продуктами Microsoft Office і MES (Manufactory Executive Systems) дозволяє використовувати продукти Citect для створення сучасних інформаційних систем управління виробництвом.

Перевага, яку отримує користувач, заключається в тому, що він може швидко і недорого створювати сучасні системи автоматизації і модернізувати їх своїми силами.

До особливостей Citect можна віднести наступні:

  • Гнучкість – це можливість модифікації системної архітектури. Замість того, щоб прив’язувати користувача до якої-небудь однієї схеми, Citect дає йому можливість самому вибирати архітектуру – використовувати все краще, що є в централізованій і розподіленій обробці.
  • Масштабованість системи. Це означає, що розроблений проект можна випробувати на одному комп’ютері чи маленькій мережі і потім розширювати систему (у відповідності до програми розвитку, бюджету і т. п.) без заміни обладнання, програмного забезпечення і системної конфігурації.
  • Відкрита архітектура, тобто підтримка відкритих технологій, стандартів і обладнання. Системи автоматизації на базі продукту Citect не є "річчю в собі". В процесі розвитку нових технологій ви можете постійно модернізувати і масштабувати цю систему (в залежності від ваших потреб і наявності коштів) силами своїх спеціалістів, без яких-небудь глобальних змін самої системи.
  • Резервування. Тобто механізм повного і багаторазового резервування поряд з використанням розподіленої обробки даних в мережі надає користувачу велику гнучкість в розгортанні системи автоматизації.
  • Висока продуктивність визначається тим, що SCADA-система Citect побудована на базі мультизадачного ядра реального часу. SCADA-система Citect може працювати з великими об’ємами даних і при збільшенні кількості параметрів час відгуку змінюється незначно. Протягом однієї секунди Citect може опитувати 5000 точок в мережевому режимі з декількома станціями.
  • Система захисту від несанкціонованого доступу в Citect реалізована на базі парольної системи і дозволяє організовувати в системі групи користувачів з різними правами під час роботи з системою.
  • Підключення до зовнішніх систем. Citect може підключатися до таких комп’ютерних систем, як DEC PDP/VAX/ALPHA, IBM AS400, UNIX, SUN. Citect поставляється з більш ніж 120 драйверами вводу/виводу. Всі ці драйвери 32-розрядні і забезпечують підключення пристроїв біля 300 типів: ПЛК, RTU, мікроконтролери, контролери контурів регулювання, елементи розподілених систем, ваги, зчитувачі штрих-кодів, лабораторні аналізатори і т.д., і т.п.

Для інтеграції технологічних даних з рівня різних SCADA-систем з MES і ERP системами компанія CiTECT пропонує новий продукт Plant2Business. Компонент Plant2Business Server є основою Plant2Business Solutions. Це споріднений SCADA-системі Citect продукт, який видаляє технічні і технологічні бар’єри, дозволяючи здійснювати доступ до технологічної інформації, яка є прерогативою SCADA-системи. Це "міст", який з’єднує різні джерела даних. Plant2Business Server може взаємодіяти з Citect, базами даних Oracle, SQL, виступаючи в ролі перекладача і забезпечуючи взаємодію цих баз даних між собою. Plant2Business Server дозволяє комбінувати дані з різних джерел і передавати їх на рівень системи управління підприємством.

Програмні продукти компанії Citect представляють собою інтегрований набір засобів розробки додатків, який використовується для створення систем промислового контролю і накопичення даних; для комп’ютеризованих засобів регулювання параметрів обладнання і технологічних процесів; для ведення реляційних баз даних реального часу; для перегляду інформації з мереж Internet і Intranet, а також підтримки до декількох сотень драйверів, які з’єднують прикладні системи з технологічними датчиками.

Ми пропонуємо замовникам повний спектр послуг з автоматизації виробництва. В наш час, коли на ринку комп’ютерної автоматизації працюють десятки компаній, які пропонують тисячі різних продуктів, найважливішу роль грає той фундамент, який початково закладено в діяльність компанії і визначає її привабливість для клієнтів і партнерів, що є запорукою поточних і майбутніх успіхів. Ми пропонуємо Citect не як окремий продукт, що вирішує якусь окрему задачу, а як комплексне рішення для замовника на базі найбільш адекватних апаратних і програмних засобів. Спектр пропонованих продуктів не випадковий - за ним стоять досвід практичної роботи, ретельний відбір постачальників, глибоке обстеження і тестування всіх продуктів.

Презентаційні матеріали

Проектна інтеграція загальносистемних рішень

(2,644 Kb)

Партнери

Замовити презентацію

Відправити запит на додаткову інформацію

Підписатись на новини

Як нас знайти




01021, Україна, м. Київ, вул. Грушевського, 30/1
Тел.: +38 (044) 253-21-73, 253-25-86, Факс: +38 (044) 253-34-36
E-mail: officeatlas.ua

© 2004  АТЗТ «Атлас»       Правова інформація  Електронна пошта