Номер 185 за 07.10.2006
ПОШУК
Розширений пошук
Республіка Крим  Херсонська  Запорізька  Донецька Луганська Дніпропетровська Харківська Миколаївська Одеська Кіровоградська   Полтавська Сумська Черкаська Чернігівська Київська   Вінницька Житомирська   Рівненська Хмельницька   Тернопільська Чернівецька Івано-Франківська Львівська Волинська Закарпатська
МЕНЮ
Архів
Про “УМ”
Реклама в “УМ"
Передплата на “УМ”
Контактна інформація
Архів опитувань
Карта сайту
РОЗСИЛКА
Підписатися
Відписатися
ОПИТУВАННЯ
  Чи є для вас Новий рік найприємнішим (найбажанішим) святом?
Так
Ні, для мене на першому місці - інше свято
На першому місці для мене Різдво
Важко сказати
     

Харківське реаліті-шоу
Три тижні люди живуть у будинку без стіни. Кореспондент «УМ» побував усередині скандальної руїни
Лариса САЛІМОНОВИЧ   

Стіна будинку №53 по вулиці Клочківській Харкова і через три тижні після падіння лежить у дворі великою кучугурою побитої цегли. З її верхівки до квартири Жанни Костянтинівни Філоненко — всього два кроки. Аби сховатися бодай кудись від людського ока, потерпілі перегородили кімнату шафою. Ось так і живуть — за меблевою «ширмою» у них приватна половина, над урвищем, що виходить просто у двір, — публічна. Таке собі велике вікно з класичного реаліті-шоу, в якому літня жінка, сидячи на старенькій табуретці, щодня приймає купу делегацій. В аварійному будинку тепер вона і «управдом», і прес-секретар в одній особі. Прийшли чиновники — лізуть на цегляну гору, під'їхали журналісти або представники інвесторів — теж.


Вето проти «дерибану»
Президент погрожує завернути проект держбюджету в парламент, якщо уряд не врахує при доопрацюванні його пропозиції
Інф. «УМ»   

Знову актуальною стала тема можливого розпуску парламенту. Цього разу ймовірна причина, через яку Президент матиме право припинити повноваження Верховної Ради з «регіональною» більшістю, — неприйняття парламентом держбюджету на 2007 рік. Про таку можливість політики говорили в процесі підготовки політреформи. В остаточному варіанті зміненої Конституції даної позиції немає, але це не зважає певним силам розкручувати інтригу.


Штучні перли і натуральні пільги
Юлія Тимошенко «вмила» «регіоналів», виставивши свою біжутерію на експертизу
Леся ВОЛОШКА   

«Чому це я буду відмовлятися від своїх пільг?! Якщо людині при наймі на роботу обіцяють певний пакет соціальних послуг, значить, повинні справді забезпечити цими путівками, відповідною зарплатою тощо. От і я на цю роботу йшов за певних умов, і виборці, які мене сюди «найняли», ці пільги мені обіцяли!». Так колись, іще в минулому скликанні Верховної Ради, один не надто багатий «прокучмівський» нардеп пояснював («не на диктофон»), чому навіть задля популізму не підтримає закон про скасування депутатських привілеїв.


Повстанці із зіркою Давида
В Українській повстанській армії євреї були і лікарями, і вояками
Ярослава МУЗИЧЕНКО   

«Спільною платформою спілкування сіоністів і українських буржуазних націоналістів стала ненависть до Радянської влади», — писала газета «Радянська Україна» (сполучена посудина з московською пресою) у вересні 1971 року. Стаття називалася «Змова приречених». Сторінки тодішніх «українських» часописів рясніють заголовками і рубриками на кшталт «Факти проти сіоністів», «Зловісні промені синьо-білої зірки», «Провокаційна метушня сіоністів».
У 70-тi роки взаємини СРСР i Тель-Авiва були кризовими. Очевидно, пропагандисти влаштували промивання мізків «радянським громадянам» не лише через «відстоювання інтересів СРСР на Близькому Сході» чи через «Всесвітню конференцію на захист радянських євреїв», що відбулася у Брюсселі 23 лютого 1971 року. Наприкінці 1960-х — на початку 1970-х до радянських концтаборів потрапило багато молодих дисидентів з України, серед яких було чимало євреїв. Вони, виховані на радянських підручниках і родинних переказах про війну, всіма можливими способами передавали на Захід інформацію про «двадцятип'ятирічників» — вояків Української армії, з якими у «великій зоні», можливо, і не познайомилися б. Політв'язень Михайло Хейфець у своїй книзі «Українські силуети» називає їх «святими стариками». Траплялося, що дисидент-шістдесятник потрапляв до однієї тюрми з євреєм, засудженим на 20 років за «український буржуазний націоналізм». І лише тепер ми можемо дізнатися про трагедію і боротьбу, які крилися за цим дивним вироком.


«Леся+Рома». Жан Люк Годар відпочиває
Серіальна Леся Ірма Вітовська недавно дебютувала в спектаклі «Московіада», а Рому-Лаленкова запросили в Голлівуд

Околиця Василькова. Вечоріє. У повітрі густо пахне кізяком, мухи снують у якійсь неймовірній кількості, на конюшиновому полі пасуться корови — навіть не віриться, що цей колоритний «натуралізм» усього лише за два десятки кілометрів від Києва. Васильківський пейзаж з коровами облюбували продюсери першого україномовного ситкому «Леся+Рома» (ICTV) — того дня на тлі осінніх краєвидів знімали семихвилинний епізод про те, як Леся і Рома поїхали відпочивати, заблукали, а потім якийсь жалісливий тракторист погодився їх підвезти.


РОЗДIЛИ
Політінформація
ІнФорУМ
Суботній репортаж
Регіони
Світ
Минуле і думи
Наука
Стиль
Спорт
Калейдоскоп
ПОГОДА
Погода на найближчі дні в Києві, Львові, Донецьку, Полтаві, Сумах, Сімферополі, Одесі, Рівному, Вінниці, Хмельниць-кому, Дніпропетров-ську, Кіровограді, Ужгороді, Запоріжжі, Харкові, Луцьку, Херсоні, Івано-Фран-ківську, Миколаєві, Житомирі, та інших містах України...
КУРСИ ВАЛЮТ

14 грудня, пт (НБУ)
1$ = 5,0500 грн.,
1Є = 7,4149 грн.,
1 RUR (рос. руб.) = 0,2067 грн.

ГОРОСКОП
НОВИНИ САЙТУ
КОНКУРС МАЛЮНКУ: "Дитячий малюнок і любов об'єднають Україну" (24.02.07)
  На нашому сайті можна подивитися усі роботи, які надійшли на конкурс «Дитячий малюнок і любов об'єднають Україну». У конкурсі беруть участь ті, хто передплатив "УМ" на цей рік. На квитанції повинен бути і поштовий штемпель. Знайомтеся з малюнками конкурсантів (за посиланнями).

Новий уряд - новий Президент - мають бути й нові анекдоти. Сподіваємося, вони з'являться в цьому розділі. Закликаємо "сторожових псів демократії" та інших небайдужих до роботи. (17.02.05)
 

У цьому розділі зібрано україномовні анекдоти про Януковича (пов'язані з минулими виборами). (01.10.04)