This version of the page http://www.klitschko.com/ua/bio_4.php (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2007-12-15. The original page over time could change.
Офiцiйний сайт Братiв Кличко

ПОШУК НА САЙТI

Карта сайту
Iсторiя боксу
Архiв преси
Пiдписатися на новини
Шпалери для робочого столу
Фотогалерея
Вiдеогалерея
Книга "НАШ ФIТНЕС"
Прогноз
Форум
Чат
Реклама на сайтi
Партнери
Контакти
У вибране
Запитання для Кличко
VII мiжнародний турнiр
на призи братiв Кличкiв








Прізвище Віталія та Володимира Кличків
в перекладі з німецької мови означає
"нокаутуючий удар" -
"КЛИЧ" - удар,
"КО" - позначення перемоги нокаутом.

НАЧАЛО
ВИБІР ЖИТТЄВОГО ШЛЯХУ. СПОРТ.
ЕТАПИ СПОРТИВНОЇ КАР'ЄРИ.
"БОКС - ЦЕ НАШЕ ЖИТТЯ.
АЛЕ НАШЕ ЖИТТЯ - ЦЕ НЕ ТІЛЬКИ БОКС"
ОСВІТА. НАУКА
СУСПІЛЬНА ДІЯЛЬНІСТЬ
"НАШЕ ЖИТТЯ НЕ ОБМЕЖУЄТЬСЯ КАНАТАМИ РИНГУ"
СВІТСЬКЕ ЖИТТЯ. ЗАХОПЛЕННЯ
ТРОХИ ПРО ОСОБИСТЕ ЖИТТЯ

СУСПІЛЬНА ДІЯЛЬНІСТЬ

В вересні 1997 року Віталій та Володимир заснували Міжнародний фонд сприяння розвитку спорту "Спорт - XXI століття" і є його керівниками. Мета цього фонду - підтримка юних спортсменів. Презентація фонду відбулася у вересні в Броварському вищому училищі фізичної культури, у якому колись навчався Володимир. Коштом фонду був відремонтований боксерський зал цього училища та обладнаний сучасним боксерським інвентарем. Учням боксерського відділення подарували спортивні форми.
У 1998 році почався процес відродження Михайлівського Золотоверхого собору в Києві. Володимир та Віталій як керівники фонду "Спорт - XXI століття" профінансували реставрацію горельєфа Архістратига Михаїла, що після варварського знищення собору в 30-і роки зберігався у Львові. 30 травня 1999 року в День Києва відбулося урочисте відкриття Михайлівського собору, прикрасою якого став витвір мистецтва - горельєф крилатого воїна Михаїла, розміщений на своєму історичному місці - між куполами собору.
Наприкінці травня 1998 року в День Києва брати Клички передали в дарунок місту свої нагороди: Володимир - золоту медаль Олімпійського чемпіона, а Віталій - пояс інтерконтинентального чемпіона за версією WBO і пояс чемпіона Європи. Нагороди були передані в музей історії міста Києва, де 24 серпня 1999 року була відкрита виставка "Шлях до перемоги. Брати Клички", на якій демонструвалися спортивні трофеї Віталія та Володимира, завойовані ними в аматорському та професійному спорті, у тому числі пояса чемпіонів Європи, світу та інтерконтинентальних чемпіонів. На відкритті експозиції Віталій сказав: "Я гордий тим, що наші успіхи в спорті допомагають усьому світу більше дізнатися і полюбити Україну. Ці нагороди належить не тільки нам, вони по праву належить всім уболівальникам, без підтримки яких ми б не змогли домогтися успіху".
За участі фонду "Спорт - XXI століття" були організовані і проведені кілька культурно-масових заходів на центральній площі Києва - Площі Незалежності. Одна з них - "Крок до перемоги", у якій брали участь групи "Агата Кристі", "Сплін", "Чайф", "Арія", а також легендарна англійська група "Uriah Heep". Апогеєм цієї акції, що відбулася 26 червня 1999 року, стала пряма супутникова трансляція з Лондона двобою за титул чемпіона світу між Віталієм Кличком та Хербі Хайдом, за яким спостерігали 160 тис. глядачів на площі Незалежності та близько 19 млн. телеглядачів біля екранів телевізорів.
18 березня 2000 року в київському Палаці "Україна" відбулося вручення нагород, мабуть, найпрестижнішої премії на Україні, четвертої загальнонаціональної програми "Людин Року - 99". Віталій та Володимир були визнані лауреатами в номінації "Спортсмен року". Віталій Кличко також став лауреатом у номінації "Чоловік року". Приз "Прометей престиж" був вручений Віталію та Володимиру в спеціальній номінації "Гордість України".
31 травня 2001 року в Києві (Україна) відбувся благодійний аукціон для школи "Життя". Усі кошти, отримані від цієї акції, були передані на будівництво школи-інтернату для дітей, хворих на аутизм, хворобу Дауна й інші страшні недуги. Школа "Життя" створена в 1993 році. Сьогодні в ній навчаються 44 дитини.
З аукціону були продані особисті речі відомих людей України: першого Президента України Леоніда Кравчука, першого українського космонавта Леоніда Каденюка, боксера-професіонала Володимира Кличко і відомої української співачки Таїсії Повалій. Найдорожчим лотом аукціону стали боксерські рукавички, у яких Володимир нокаутував американського боксера Дерика Джефферсона.
17 грудня 2001 року Віталій та Володимир взяли участь у роботі конгресу "Форум майбутнього", що відбувся в Аугсбурзі (Німеччина). На конгресі Віталій та Володимир виступили з доповіддю про значення спорту в сучасному житті й у майбутньому. Основними тезами доповіді були: спорт інтернаціональний, він поєднує людей, народи, країни; спорт став глобальним; спорт усе більше проникає в життя людей, росте кількість уболівальників, нове покоління чемпіонів приходить на зміну ветеранам. Спорт вічний, як вічне прагнення людей до спілкування. На конгресі Віталій та Володимир були представлені Біллу Клінтону, що був почесним учасником конгресу. "Він справив дуже приємне враження, відкрита, весела людина", - згадує Віталій. - "На прощання побажав нам успіхів у житті й у спорті. Ми сказали, що поважаємо його як політика і, на нашу думку, він - один з найбільших політиків сучасності".
31 січня 2002 року в замку Бельвю в Берліні Президент Німеччини Йоханнес Рау зустрічався з Володимиром Кличком, а також популярними німецькими акторами Мирославом Немецем та Эролом Сандером та обговорював промоушен загальнонімецької акції "Wettbewerb zur Integration von Zuwanderern", що має послужити об'єднанню та кращій інтеграції іммігрантів в Німеччині.
12 лютого 2002 року в Берліні (Німеччина) Віталій брав участь у благодійній акції "Cinema for peace", мета якої - привернути увагу до тяжкого стану дітей у деяких країнах світу, зокрема в Афганістані. Почесними гостями акції були всесвітньо відомі акторки Софі Лорен та Катерин Денев, тенісист Борис Беккер та співачка Патриція Каас. Акція завершилася благодійним аукціоном, на якому були виставлені речі акторів, з якими вони знімалися в різних кінофільмах. Особливим попитом користувалися речі Джулії Робертс. Віталій Кличко та Ральф Мюллер, у минулому відомий культурист, що володіє титулами містер "Олімпія" та містер "Всесвіт", виставили незвичайний лот, який став найдорожчим лотом благодійного аукціону. Одна година тренування з Віталієм Кличком та одна година тренування з Ральфом Мюллером були продані за 13 000 євро.
31 травня 2002 року в Києві (Україна) відбувся другий аукціон для школи "Життя". Лотами для благодійного аукціону стали особисті речі відомих людей України, зокрема Віталія Кличко, що передав свої боксерські рукавички, у яких він нокаутував американського боксера Вон Біна, вдруге відстоявши титул інтерконтинентального чемпіона за версією Всесвітньої Боксерської Асоціації. Усі кошти, отримані від цієї акції, були передані на будівництво школи-інтернату для дітей, хворих на аутизм та церебральний параліч. У середині 2002 року спеціальний посол ЮНЕСКО керівник програми "ЮНЕСКО - необхідність освіти для дітей" Юта-Генриета Охоффен запропонувала Володимиру та Віталію стати репрезентантами цієї всесвітньо відомої організації в програмі "Освіта для нужденних дітей".
25 вересня 2002 року на прес-конференції в Дюссельдорфі (Німеччина) Віталій та Володимир стали послами ЮНЕСКО й одержали титули цієї всесвітньо відомої організації "Heroes for Children". Брати Клички працюватимуть спільно зі спеціальним послом ЮНЕСКО Ютою-Генриетою Охоффен, що здійснює реалізацію більш ніж 87 проектів у 180 країнах світу.
Бути послами ЮНЕСКО - це велика честь, якої до братів Кличко були визнані гідними тільки два спортсмени - Пеле та Михаель Шумахер. "Але це й велика відповідальність", - говорить Володимир, - "ми розуміємо, що це рішення було своєрідною віхою в нашому житті". "Наша діяльність буде спрямована на допомогу дітям у країнах Африки, Азії, Південної Америки і багатьох інших країнах", - продовжує Віталій, - "ми будемо координувати реалізацію різних проектів, а також здійснювати допомогу в пошуках засобів, що будуть спрямовані на освіту, медичне обслуговування дітей, на боротьбу з дитячими хворобами й нестатками. Мета програми "Освіта для нужденних дітей" - донести до свідомості кожної дитини, що тільки освіта, одержавши яку можна знайти гарну високооплачувану роботу, може розірвати порочне коло убогості, криміналу, наркотиків.
У грудні 2002 року в складі офіційної делегації ЮНЕСКО Володимир та Віталій відвідали Бразилію, де здійснюється один із проектів цієї всесвітньої організації. Мета поїздки: фінансування нових проектів, здійснення контролю над виконанням програми, контроль за витратою коштів, виділених на реалізацію цієї програми, залучення суспільної уваги до проблем, що існують у країнах третього світу, залучення коштів для реалізації програм, здійснюваних UNESCO. "В Бразилії живуть багато красивих людей. І сама Бразилія дуже красива країна. Ми відвідували музичні і танцювальні гуртки, спортивні секції, що знаходяться під патронатом UNESCO, і бачили величезне бажання дітей вчитися, пізнавати нове. Люди, що працюють з дітьми, віддані своїй справі, незважаючи на існуючі труднощі. Ми раді тому, що більшість молодих людей розуміють - тільки завдяки освіті вони можуть мати майбутнє", - поділяються своїми враженнями Володимир та Віталій.
Зараз планується організація та проведення проектів в галузі освіти в Україні, Росії, Казахстані. 11 лютого 2003 року Віталій Кличко взяв участь у благодійному аукціоні "Cinema for Peace", що вже п'ятдесят третій раз проходив у Берліні (Німеччина). На аукціон, організований міжнародною організацією UNICEF, були запрошені більш 600 гостей, у числі яких - Дастін Хоффман, Джордж Клуні, Катрін Денев, інші знамениті представники світового кінематографа й не тільки.
Лотом, що викликав найбільший інтерес й одержав найбільшу суму - 10 000 євро, стали боксерські рукавички Володимира Кличко, у яких він знімався у фільмі "Ocean's 11" у сцені двобою з Ленноксом Льюісом. Усього аукціон зібрав близько 250 000 євро, що були передані фонду допомоги дітям "Children in War Regions", який працює під егідою ООН.
12 травня 2003 року Віталію та Володимиру Кличкам були вручені почесні знаки "Меценат Києва" як оцінка їхньої активної суспільної і благодійної діяльності та роботи з відродження пам'ятників історії й архітектури міста Києва. Це нагородження відбулося на урочистому прийомі з нагоди святкування Дня Києва в конгрес-холі Київської міської державної адміністрації.
21 вересня 2003 року Віталій та Володимир взяли участь у благодійному турнірі з гольфу, організованому академією "Laureus World Sports Academy", що базується в Монако і має великий авторитет у світі спорту. У цьому турнірі, крім відомих спортсменів, брали участь діячі шоу-бізнесу, бізнесмени і просто бажаючі побувати на зоряній тусовці. Гроші, що були зібрані на цьому турнірі, спрямовані на здійснення одного з проектів програми "Освіта для нужденних дітей", яку Володимир та Віталій реалізовують як репрезентанти ЮНЕСКО.

Незважаючи на велику популярність у Європі, Віталій та Володимир Клички з гордістю відзначають, що за кордоном їх сприймають як громадян України.
Брати Клички представляють Україну на різних суспільно-політичних заходах:
  • травень 1997 року. Акція "Нова Україна", що проходила в Бонні та мала на меті познайомити Німеччину з молодими музикантами, бізнесменами, спортсменами і політиками, що уособлюють Україну XXI сторіччя.
  • травень 1998 року. Брати Клички входили до складу делегації, що супроводжувала Президента України Леоніда Кучму в Бонн на офіційну зустріч із Президентом Німеччини Хенрі Херцогом.
  • 15 грудня 1999 року брати Клички взяли участь в роботі українсько-німецького форуму, що проходив в Берліні (Німеччина). Тема дискусії - "Україна після виборів: політика, економіка, культура".
  • 24 серпня 2000 року. День Незалежності України Віталій та Володимир зустріли в складі урядової делегації України на виставці "EXPO - 2000", що проходила в Ганновері (Німеччина). З офіційних представників Німеччини на відкритті експозиції, що представляє Україну, був присутній міністр фінансів герр Айхелем. Окремий стенд експозиції був присвячений Віталію та Володимиру Кличкам.
  • 14 вересня 2001 року в посольстві України в Німеччині надзвичайний і повноважний посол України Анатолій Пономаренко вручив Віталію та Володимиру Кличкам почесні грамоти "За зміцнення відносин між Україною та Німеччиною".



  • © www.klitschko.com, 2003-2006