This version of the page http://www.buddhism.org.ua/ole.php (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2007-12-15. The original page over time could change.
Лама Оле Нідал

Версія для друку

Лама Оле Нідал



Ганна та Оле Нідал


Лама Оле Нідал

В 1969 році під час весільної подорожі датчани Оле та Ганна Нідал зустрілись в Гімалаях з 16-м Кармапою та стали його першими західними учнями.

“Ми вивчали західну філософію і були великими скептиками, як типові скандинавські інтелігенти. В Катманду ми зустріли тибетського ламу Кармапу і були дійсно приголомшені його випромінюванням сили. Його потужність, його любов були дійсно як тони щастя!” (Лама Оле Нідал)

Декілька років Оле та Ганна Нідал присвятили практиці медитації та тому, щоб осягнути буддійську мудрість. Потім 16-й Кармапа доручив їм принести вчення Діамантового шляху на Захід. Починаючи з 1972 року Лама Оле, від імені Кармапи, заснував у всьому світі більше ніж 250 центрів Діамантового шляху, в яких учні, колеги і він сам регулярно навчають теорії та практиці буддизма.

Ганна Нідал – чудовий перекладач з тибетської; вона часто супроводжує Ламу Оле в поїздках і допомогає високих ламам лінії Карма Каг’ю.

Останні 28 років Лама Оле Нідал читає лекції по буддизму і проводить кожний новий день в новому місті. Така робота була б неможливою без підтримки його друзів: Каті Хартунг, яка з 90-х координує роботу всіх центрів і Томека Ленерта, якій вже багато років займається організацією та плануванням поїздок.

Зовнішньо Лама Оле Нідал не зовсім відповідає звичним уявленням про духовного майстра: спортивний та темпераментний, він носить джинси, йому подобається швидкісна їзда на мотоциклах та автомобілях, стрибки з парашутом та інші екстремальні види спорту, а його лекції наповнені здоровим гумором.


Ганна Нідал



Ганна Нідал

Останні 20 років до Ганни Нідал багато звертаються як до перекладача тибетської буддійської філософії. Вона поділяє свій час між перекладами для лам, які викладають в Міжнародному буддійському інституті Кармапи в Нью-Делі (Індія), участю в різних проектах по перекладу буддійськіх текстів, складанням розкладів та організацій візитів високих рінпоче лінії Карма Каг’ю та подорожами навколо світу з Ламою Оле. Учні Ганни глибоко цінують її розуміння, врівноваженність та турботу.


Написати вебмайстру