Виртуальный Луганск - Последние новости назад · 03.10.2007 · вперед Login:  Pass:  
  [ О проекте ][ Доска объявлений ] [ Карта Луганска ][ Новости Луганска ][ Прайс - листы ] [ Поиск по сайту ]

В луганську літераторам погрожують позбавленням волі

   / 14:29 03.10.07  

В луганську літераторам погрожують позбавленням волі

Олексій Бритюк | 3.10.2007 12:43

Кандидат в народні депутати від Блоку Наталії Вітренко на прес-конференції заявила, що вимагає наказати поетів від 5 до 8 років позбавлення волі.

В м. Луганську голова обласного осередку ПСПУ. Л. Корсакова 1 жовтня п.р. подала до органів внутрішніх справ заяву, в який обвинувачує активістів літературного об’єднання СТАН в незаконній, на її думку, агітації в день виборів. Молоді поети та письменники виступили 30 вересня в центрі міста з пантомімою – в чорних футболках із заклеєними чорним скотчем ротом вони мовчки закликали співгромадян «залишити свій голос собі».

Закон України «Про вибори народних депутатів» визначає, що передвиборна агітація – це здійснення будь-якої діяльності з метою спонукання виборців голосувати за або проти певного суб’єкта виборчого процесу (ст. 66 ч.1). Тобто дії літераторів не можна визнати передвиборною агітацією, навіть якщо б вони відкрито закликали людей не ходити на вибори. Відповідно, на ці дії не розповсюджується заборона, передбачена ст. 65 ч. 3.

Натомість, вчора одного з лідерів СТАНу – Ярослава Мінкіна викликали до Луганського міського управління внутрішніх справ. Протягом години він мусив давати пояснення, щодо, начебто неправомірних дій об’єднання в день виборів. До слідчого також будуть за його словами викликані інші учасники вуличних акцій. Попри спокійне відношення слідчого, факт залишається фактом: матеріали по діям літераторів збираються і будуть передані до прокуратури Луганської області.

Л.Корсакова, до речі, кандидат в народні депутати від Блоку Наталії Вітренко на прес-конференції заявила, що вимагає наказати СТАН-івців від 5 до 8 років позбавлення волі.

Зі свого боку, не можна не відмітити всій провокаційності дій представників ПСПУ, які намагаються усіма доступними методами продовжити програний ними передвиборчий процес. Навіть якщо ціною цього буде свобода молодих людей, які не побоялися вийти на вулиці біло-блакитного Луганська з власною громадською позицією.

По реакції на цю подію спостерігачі за виборами, в тому числі і міжнародні, будуть складати враження про загальний рівень демократії в Україні.

Олексій Бритюк
 
 [ подробнее... ] posted by: al keywords: стан // [ добавить комментарий ]