This version of the page http://www.ntu-kpi.kiev.ua/newspaper/723-7.php (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2007-12-14. The original page over time could change.
Конференція на ПБФ – розвиток творчого мислення - Київський політехнік, 2006
укр рус eng
Новини Пошук Гостьова книга Випускники FAQ Оголошення Працевлаштування

Конференція на ПБФ – розвиток творчого мислення

З метою стимулювання у студентів зацікавленості до навчання та сприяння розвитку їх творчого мислення кафедра приладів та систем неруйнівного контролю (ПСНК) ПБФ організувала і провела студентську науково-практичну конференцію “Неруйнівний контроль у промисловості і медицині”.

Jun 20, 2007 || Автор: О.В.Юрченко, кафедра приладів та систем неруйнівного контролю, ПБФ

У ході конференції студенти мали можливість обмінятися науковою інформацією та поглибити свої знання, вони також набули досвіду висловлювання своїх думок та публічного виступу перед аудиторією. А підготовка до конференції спонукала молодих дослідників до творчого пошуку, генерації нових інженерних ідей.
Конференцію відкрив завідувач кафедри ПСНК доц. А.Г.Протасов. Він відзначив актуальність розвитку медичної діагностики на тлі гострої потреби в розробці та виробництві вітчизняних медичних систем. Учасників та гостей зібрання привітав декан ПБФ проф. Г.С.Тимчик.
На конференцію завітали гості з інших кафедр КПІ, а також з Національного авіаційного університету (НАУ) та ліцею “Універсум”.
До уваги слухачів було представлено понад 30 доповідей студентів IV-VI курсів. Особливий інтерес викликали виступи студентів каф. ПСНК В.Яцевського (керівник доц. А.Г.Протасов), М.Супруненко (керівник доц. А.Г.Протасов), О.Подоляна (керівник проф. С.М.Маєвський); студента каф. ООЕП Я.Воскресенського (керівник доц. Г.В.Богатирьова). Студентами каф. ПСНК були представлені цікаві доповіді на медичну тематику: “Методи реконструкції трьохвимірних зображень, отриманих за допомогою ультразвукової медичної діагностичної системи” (Ю.Макота, керівник ас. Р.М.Галаган), “Огляд існуючих ультразвукових методів та пристроїв для діагностики в маммології” (Н.Назаренко, керівник доц. В.К.Цапенко) та ін.
У рамках конференції свої перші кроки в науково-дослідній роботі зробили студенти ІІ та ІІІ курсів, зокрема О.Мосолаб представив досліджений самостійно пакет програм PROTEUS для проектування та налагодження електронних схем (керівник доц. В.Г.Баженов).
За результатами конференції оргкомітет нагородив шість кращих доповідей дипломами. Найкращою була названа доповідь В.Яцевського на тему “Числове дослідження температурного поля стільникових конструкцій при наявності дефектів і потраплянні води”.
Підводячи підсумки І студентської науково-практичної конференції “Неруйнівний контроль у промисловості і медицині”, декан ПБФ висловив сподівання, що вона стане традиційною і збиратиме все більшу кількість студентів, сприяючи популяризації наукової діяльності серед майбутніх фахівців. А.Г.Протасов також відзначив високу активність студентів каф. ПСНК та їх уміння опрацьовувати літературні джерела, аналізувати стан сучасних наукових і технічних розробок, виділяти їх переваги і проблемні моменти, а також продуктивне прагнення студентів до вирішення науково-технічних завдань сьогодення.

Iншi матерiали номеру: Київський полiтехнiк - 23, 2007

2000-2007 ©, Національний технічний університет України "КПІ"
Україна, 03056, м.Київ-56, проспект Перемоги, 37
Довiдка телефонної станцiї НТУУ "КПI" - (+38 044) 236-79-89
http://www.ntu-kpi.kiev.ua, http://www.ntu-kpi.edu.ua, http://www.kpi.ua
Супроводження: Лабораторія Інформ, КПІ Телеком