This version of the page http://blogobig.com/2006/04/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2007-12-14. The original page over time could change.
Блоґобіг » про що гуде блоґосфера » 2006 » April

Блоґобіг

про що гуде блоґосфера

Лінки за тиждень #14

Категорії: Лінки
Максон Пуговський | 16:16 April 30, 2006

For MySpace, Making Friends Was Easy. Big Profit Is Tougher.
Історія успіху та поточні виклики найпопулярнішого сервера для ведення щоденників MySpace. На сьогодні у системі 64 млн. зареєстрованих користувачів, щодня створюється 250 тис. нових екаунтів. 100-мільйонну позначку досягнуть за кілька місяців. За кількістю показів сторінок на місяць сервіс поступається лише Yahoo!.
(Для порівняння: у популярного в Україні LiveJournal 10 млн. юзерів, з яких активних менше 2 млн.)

Усередині статті цікаві ідеї щодо можливих джерел прибутку MySpace - наприклад, створення розширених профайлів від імені брендів чи продуктів. Юзери зможуть “зафрендити” торгову марку і спілкуватися з її представниками. Насправді те саме можна робити і в інших системах - спілкуватися у спільнотах від імені компаній. Головне - адекватний і коректний tone of voice підібрати.
Джерела: alexmoskalyuk » » New York Times

MySpace,com
Ще одна стаття про MySpace - плани проникнення у Китай і технічні характеристики системи, що спирається на 3 000 серверів.
Джерела: drpryor » » Byte and Switch

The Web’s Million-Dollar Typos
Як заробляти мільйон баксів на рік, володіючи доменами, де крутиться лише контекстна реклама? Наскільки законні домени, що нагадують чужі ТМ? Та інші аспекти доменного бізнесу, наприклад, така практика:

Because purchasers can change their minds within five days and avoid paying the $6 registration fee for the name, many investors enter the names in Google’s ad program for a quick test and quickly drop those that don’t yield enough clicks to cover the domain registration fee. Of the 30 million dot-com names registered worldwide last month, more than 90 percent were dropped…

Джерела: Washington Post

Branding 2.0 - Ask A Ninja
Використання соціальних сервісів web2.0 для розкрутки бренду Ask A Ninja. Це серія кумедних відео-кліпів, які пропонують запитати що-небудь у ніндзі та отримати відповідь в одному з наступних епізодів. Автори, здається, поки що не мають зиску зі своєї популярності, але восени вийде їхній комерційний продукт Kinzai Ninjas, якому вже забезпечено успіх. Стів Рубель (Steve Rubel), у якого я підглянув лінк, з цього приводу вважає, що протягом року подібних зірок з народу чекатимуть етичні випробування: “бути чи не бути продукт-плейсменту в соціальних медіа?”
Джерела: Micro Persuasion » » Mashable

online advertising archive
За адресою adverlicio.us активно поновлюється архів банерної реклами. Щотижня публікують добірку Hall of Fame.
Джерела: Micro Persuasion » » adverlicio.us

Brussel Stripstad
Мапа брюссельських графіті. Поєднання Google Maps і Flickr. Гарні картини пишуть бельгійські вуличні митці. Хотілося б і для Києва побачити подібний путівник.
Джерела: eHub

Телевізійне вбивство

Категорії: ЗМІ, Події
Максон Пуговський | 21:57 April 29, 2006

Заслужені зомбифікатори
перетворилися на жертв

Сьогодні о першій годині дня на Хрещатику кувалдами трощили телевізори. Ініціативна група Варто! привертає увагу людей до телевізійної залежності і тоталітарної природи телебачення. Акція “Убий у собі телевізор” проходить у рамках всесвітнього руху TurnOffTV.

Один з організаторів, Артем Зелений із PR-агенції BrandNew, потурбувався, щоб подія привернула увагу телевізійників. Приїхало мінімум сім камер.

Журналістам призначили зустріч на початку Прорізної. Учасників-волонтерів зібрали на Золотих Воротах і розповіли, що чинити на перфомансі. О 13 із чимось усі зійшлися біля м. Хрещатик (на вихідних рух транспорту вулицею перекрито).

Учасники з табличками “TV зомбі” всідаються перед старенькими телевізорами. І починається…

10 світлин (510 кб) і відео-фрагмент на (01:24 - завантажиться, якщо натиснете кнопку “грай”). …читайте далі » »

Презентація книги “Пісьма Братана”

Категорії: Різне, LiveJournal, Події
Максон Пуговський | 21:11 April 27, 2006

Женя Галяс: “опля, ніфіга сібє
я кніжичєк для друзєй набрал”

Позавчора у клубі Morcheeba (aka центр розвитку моди) відбулася презентація книжки “Пісьма Братана”. Новий вибрик видавництва Буква і Цифра. Женя “bratan” Галяс “напісал сваю кнігу прастим і панятним язіком”, за що і здобув народу любов.

Як і минулого разу зібралася в основному тусовка ЖЖ-френдів неординарного автора. Модерував зустріч Ярослав Ведмідь, генеральний директор MTI Consulting. Показали кіно про братана, продали з аукціону “лєгєндарні” кросівки, декламували вірші, влаштували показ пацанської моди, гомоніли “у кулуарах”.

Як протікало дійство розкажуть 13 світлин (614 кб) і один відео-фрагмент (04:14 - завантажиться, якщо натиснете кнопку “грай”).
…читайте далі » »

Блоґерство на всеукраїнському форумі про високі технології

Категорії: Блоґи, Події
Максон Пуговський | 22:55 April 26, 2006

Пару годин тому дізнався від друга, що завтра в Києві проходить форум Проблеми і перспективи впровадження високих технологій в Україні. Виступатимуть представники відомих компаній та інвестиційних фондів. На мою думку, тема заяложена і мало корисного варто очікувати від промов, цікавішим буде спілкування. Але у програмі є вельми привабливий “Дискусійний клуб #3″ :

Головна тема обговорення: Інтернет та мережі.
Модератор: Анчишкин Єгор, менеджер з розвитку бізнесу компанії «United Software Corporation».
Персональні теми:
- Консолідація обчислювальних ресурс в для вирішення глобальних задач.
- Як зробити броадбенд доступним?
- Майбутнє блоггінгу.
- Корпоративна «Вікіпедія».

Тільки що заповнив акредитаційну форму, щоб відвідати секцію, але ще не певен, чи матиму час. Хто-небудь туди збирається? Якщо не втраплю на подію, буду вдячний за лінки на відгуки учасників. Сподіваюся, хоч пара блоґерів там з’явиться.

Цікаво хоча б послухати представника компанії USC, яка отимала у лютому черговий транш від західних інвесторів і тепер…

…is embarking on a rapid expansion plan including opening new Technology Centers in Kyiv with 1000+ working places for engineers and researchers.

Місце проведення: готель Мир, пр. Голосіївський, 70 (організатори гадають, що проспект називається “40-річчя Жовтня”).
Час проведення секції “Інтернет і мережі”: 15:00 - 17:45 (27.04.06).

PS Як ви гадаєте, чи буде вай-фай на форумі з такою красномовною назвою?

НОВЕ Травня 02, 2006: Мені так і не вдалося відвідати форум. Проте рекомендую зазирнути у коментарі: представник компанії Sonopia відверто розповідає про представництво у Києві та партнерські стосунки з USC. А дехто з учасників форуму ділиться враженнями про подію.

“Українська Правда” [тимчасово опублікувала] фотографію мого авторства

Категорії: ЗМІ
Максон Пуговський | 08:48 April 24, 2006

Поки що замість трьох крапок у заголовку можна читати “вкрала”. Але сподіваюся, що найближчим часом непорозуміння владнається, і я впишу більш цивілізоване слово.

# # #

НОВЕ 16:20 Квітня 25, 2006: З’ясувалося, що ані редакція Укрправди, ані Павло Солодько не знали про авторство фотографії. Максим Саваневський (nash_kolia) знайшов світлину в особистому архіві та, не замислюючись, звідки вона взялася, надав журналістові для публікації.

З сайту Української Правди фотографію прибрано, без додаткових пояснень. Інцидент вичерпано.

Далі продовження запису, що викликав обурення в редакції УП.

# # #

Хвацький журналіст Павло Солодько у статті від 21.04.2006 Автор “Нашого Колі” Максим Саваневський: “Олюднюючи політиків у наших історіях, ми руйнуємо їхні піар-потуги” (про книжку “Всі Наші”) використовує світлину, на якій зображено Миколу Томенка. Авторство і джерело не зазначені.


Чий Коля?
Світлина: © 2006 Максон Пуговський

Насправді це фото зробив я на презентації книжки 11 березня. Перехопив Миколу Томенка на виході з клубу. Він казав, що поспішає на літак, але люб’язно погодився приділити десять секунд для позування з примірником книги. Світлину я опублікував наступного дня у записі Презентація книги “Всі Наші”, писаної на основі щоденників ЖЖ.

І ось сьогодні вночі побачив зображення на шпальтах Укрправди. Хоча дозволу на використання фото я нікому не давав. Отож, надсилаю у редакцію листа з поясненням ситуації і чекаю на відповідь.

Гадаю, інтернет-газетам варто ретельніше перевіряти джерела своїх позаштатних авторів. Наприклад, просити фотографії у повному резолюшені. А може, журналіст до зображень не має стосунку, і вже штатний більд-редактор пройшовся нетрям інтернету, не обтяжуючи себе думками щодо Закону України “Про авторське право і суміжні права”.

Лінки за тиждень #12-13

Категорії: Лінки
Максон Пуговський | 07:41 April 24, 2006

Через DECODED добірка лінків минулого тижня відмінилася. А те, що огляди раніше планувалися як “п’ятничні”, я вже і не згадую.

На дві цікаві статті посилається AIN:

Рекламный передел
Оглядово про три найпотужніші рекламні агенції Уанета: SputnikMedia.net, Internet Expert і Mediacom.

Колективну відставку половини “супутників” я вже обсмоктував місяць тому. А виявляється, у двох інших конторах також стався витік мозку на початку року. Давні співробітники покинули насиджені гнізда та започаткували власні компанії.

IE та Medicom на своїх сайтах дотримуються вітчизняного етикету: записи річної давності у розділі Новини підкреслюють динамічність компанії.

Точки доступа WI-FI в Украине. Полный список
Оглядач склав список гарячих точок вай-фаю. Загалом вельми корисно, але це скоріше позначка району, в якому треба шукати. Наприклад, подібної інфи для практичного застосування замало:

Києво-Могилянська бізнес-школа
вул. Волоська, 7/9
Тариф: безкоштовно
Провайдер: Golden Telecom

Як тут здогадатися, що треба сидіти в четвертому корпусі Могилянки на 3-4 поверсі, та прописати у настройках проксі ukma.kiev.ua:3128. А щоб не розслаблялися, протоколи icq і ftp заблоковані.

Хотілося б побачити wiki, присвячену українському вай-файному доступу. Будь-хто міг би оновлювати ресурс докладними даними про настройки. А то сидів я позавчора з ноутбуком на Бесарабці у Патіо Піці та ловив сигнал із сусіднього Шанті, але ключа доступу до мережі не було.

Оглядач фігурує і в статті від Телекритики:

Інтернет залишився без основної конкурентної переваги
Олег Медведєв, шеф-редактор сайтів Обозу, ділиться враженнями про висвітлення політичної кампанії в онлайнових ЗМІ. А також анонсує два нових веб-ресурси: АвтоОбоз про машини та фото-обмінний сервіс ФотоОбоз.

# # #

Хоча записи френдів у LiveJournal я вже майже два тижні не читаю, але лінки якось пролазять до мене:

Журналіст Вахтанг Кіпіані завів щоденник у ЖЖ. Пише під ніком vaxo.

Трупа мандрівних акторів, прихопивши табурет, відправилася від пам’ятника Сковороди на Контрактовій площі у подорож до Азії. Грають перед глядачами виставу без слів, щоб і монголам, і китайцям, і тібетцям було зрозуміло. Подорожній щоденник ведуть у ЖЖ під ім’ям staburetom, але пишуть латиницею - читати край важко. Погляньте на світлини з пустелі Гобі. Ріспект!
(Джерело: glebson)


Веселі ребуси.
Світлина: motherz_milk

І на закуску “легкозасвоюване” їдло:

Ребуси з кубиків від motherz_milk. Як не крути - виходять в основному матюки. А взагалі у щоденнику motherz_milk є повчальне чтиво - про дітей і про наркотики.

За кілька днів до поїздки у Львів натрапив на розважальний блоґ LOL.com.ua, що поновлюється колективними зусиллями - реєструватися може будь-хто. А на фестивалі DECODED познайомився із творцем сайта - Євгеном “vedeney” Морозом, який ще і php.com.ua плекає.

Salo for Sale
Спроба веб-студії Птаха креатвно продати хостинг з поросячими субдоменами svynia.com.
(Джерело: otar)

Файлові сервіси, які розуміють український трафік UA-IX

Категорії: Різне, Лінки, Пошук, Веб-сервіси
Максон Пуговський | 17:09 April 20, 2006

Куди дівати надлишковий українського трафіку UA-IX, що входить у щомісячну абонплату кабельних та dsl-провайдерів? Треба діжками вантажити що-небудь вагоме. Сервери з піратськими фільмами, музикою та іграми є у більшості провайдерів. Але коли потрібне щось конкретне або легальне, то марна справа переглядати по черзі усі місця компактного проживання файлів.

У пригоді стане пошукач Гуугля, що мешкає за адресою justua.info. Він же надає архікорисний сервіс перевірки сайтів на приналежність до священної точки обміну UA-IX. Вводите адресу ресурса й одразу дізнаєтеся, чи безпечно для вашого гаманця тягнути з нього стометровий відео-ролік.
НОВЕ Квітня 27, 2006: У коментарях umis підказує, що на сайті київського провайдера IPNET також перевіряють сайти чи ip-адреси на “українськість”.

Знаючи приблизну назву файла, користуйтеся ftp-пошуком - locate.in.ua. Багато корисного і цікавого можна знайти у нетрях українських ftp-серверів.

Якщо бажаний файл досі не потрапив у тенета UA-IX, то звертайтеся до добрих людей на сайті gate.in.ua. Залишайте на форумі замовлення і через деякий час омріяна інфа буде доступна українським юзерам. Ганяти порнуху та варезний софт для вас не стануть.

Часто виникає потреба розмістити файл у мережі. Бо якщо він більше 10 метрів, то навіть Gmail такоий шматок не проковтне. А якщо групі осіб треба передати дані або залишити їх тимчасово в онлайні, то е-поштою зовсім недоречно надсилати. Сервісів, що розміщують файли, наразі мільйон. Але більшість із них глючить, показує купу реклами, вимагає реєстрації, тощо. Доведеться згаяти чимало часу, щоб знайти пристойний варіант.

Українців порятує shareua.com. Файли до 60 мб живуть на сервері 90 днів після останнього звернення до них. Інтерфейс елементарний - вказали файл; почекали, доки він заллється на сервер; отримали згенерований лінк на файл; розіслали лінк усім зацікавленим чи повісили в інеті. Клікнувши пізніше на свій лінк, дізнаєтеся, скільки разів зверталися до файла.
НОВЕ Травня 02, 2006: Нагадали про сервіс для розміщення файлів київського провайдера Цифра - file.cyfra.net. Після реєстрації отримаєте у своє розпорядження 100 мб, а якщо ви “цифровий” клієнт, нібито навіть 300. Я їхній клієнт і при реєстрації вказав ім’я, на яке укладав угоду, але квоту мені дали стометрову. Намагався я завантажити файли по 30 мб і на file.cyfra.net, і на shareua.com - в обох випадках безуспішно. Статус завантаження не показується, і повідомлення про помилку теж відсутнє. Чи time out сесії, чи якесь лихо - хто його зна.

Наскільки мені відомо, всі ці сервіси, крім Гууглі, з’явилися протягом 3-4 останніх місяців. (file.cyfra.net існує більше півроку.)

НОВЕ Квітня 21, 2006: Тільки-но опублікував запис, як через годину побачив у метро рекламу ще одного сервісу. Працівники xfile.net.ua завантажують потрібний файл і викладають його на українському сервері або записують на cd і надсилають поштою. За один мб закордонного трафіку беруть дві копійки, українські файли - по п’ять копійок за сотню метрів. Рекомендований лист по Україні - дев’ять гривень.

Оплата банківськими картками або prepaid-картками провайдера Експрес. Саме ця фірма надає послугу. Загалом xfile економить час - не треба заморочуватися з даунлоад-манагерами, - але за гроші.

# # #

Подякуймо Інтернет Асоціації України за UA-IX і наше щасливе дитинство.

— « « Старі записи