This version of the page http://blogobig.com/2006/03/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2007-12-14. The original page over time could change.
Блоґобіг » про що гуде блоґосфера » 2006 » March

Блоґобіг

про що гуде блоґосфера

Звідки у працівників Google ростуть руки?

Категорії: Блоґи, Google
Максон Пуговський | 12:50 March 28, 2006

Сьогодні уночі працівники Google незумисне видалили і швидко повернули до життя свій офіційний блоґ googleblog.blogspot.com. Але за час їхньої відсутності випадковий юзер trey встиг зареєструвати на сервері Blogger (де розміщені ґуґлівські блоґи) ім’я googleblog і таким чином “захопити” офіційний рупор пошукової компанії.

Цей користувач залишив два повідомлення. Записи уже видалено, але у всіх, хто читає Google Blog через RSS-рідер, вони залишилися:

Google, fix your blog pleeasssee! <3

(P.S. Just to clear things up, I'm not associated with Google at all. I just wanted to take advantage of this before someone else with less worthy intentions did. The username was giving a 404, so I tried registering a new blog with it. Surprisingly, it worked. Oh, and no posting URLs in the comments or else they'll be deleted.)

You can view an old version of the real Googleblog at Google’s cache of the Official Google Blog. It’s a few days old, though, and I know it’s missing some of the latest posts.

З такими адмінами дочекаємося, що одного разу, набравши знайому адресу, побачимо напис “Гей, Ґуґл, поверни на місце пошук! Не можу знайти шкарпетки!”

Здається, я “break the news” і на 30 хвилин попереду блоґосфери - ще ніхто не встиг про це написати =)

НОВЕ 15:15: Особливо мене тішить, як Google оперативно оновлює “трекбеки” до свого блоґа. Погляньте-но на їхній запис.

Команда розробників покидає портал Bigmir)net

Категорії: Різне, Bigmir/Mi6
Максон Пуговський | 05:54 March 28, 2006

Учора на сервері Дневники.Bigmir у спільноті bigmir.team один із працівників порталу на ім’я makcumyc залишив таке повідомлення:

Дорогие жители Бигмира!
Да, действительно, портал покидает часть команды.
О причинах говорить не буду, важно другое:

МЫ БУДЕМ ДЕЛАТЬ ВСЕ, ЧТОБЫ ПРОЕКТ ПРОДОЛЖАЛ ЖИТЬ.
Мы столько сил вложили за эти пять лет в Бигмир, что просто не можем позволить ему погибнуть.

Поэтому не переживайте, все будет хорошо.
А мы с вами еще увидимся, месяцев через шесть :)

Ось так - ніби сервіс уже на межі загибелі. Імовірно, оновлень на Біґмірі найближчим часом буде обмаль. Особисто мені подобалося, у якому напрямку вони рухалися останні півроку - розвивали щоденники, впроваджували блоґи, спробували розміщати відео, розширили функціональність лічильників.

Отже, команда візьметься за новий масштабний проект. Сподіваймося, що у Біґміра з’явиться пристойний конкурент. Хотілося б чогось “соціально-орієнтованого”, ідеями web2.0 просякнутого і неодмінно з аяксовим інтерфейсом, бо без цього зараз ніяк.

Ну що, інсайдери, коліться - коли Google Ukraine запрацює на повну силу?

# # #

НОВЕ 14:48: АІН підказує посилання на сайт 1983.org.ua, де розміщено запис під назвою bigmir)net’у конец или как пеариться красиво. Стаття розкриває складні фінансові умови, за яких трудяться веб-розробники SputnikMedia.net. Спочатку цю інфу опублікував на особистому сайті Андрій “Zerkella” Церкус, який разом з іншими залишає компанію. Пізініше він текст видалив, але той встигли скопіювати.

Окрім роботи у Біґмірі, Андрій - автор ZShell, програми для управління комп’ютерними клубами, та позаштатний редактор ігрової колонки Афіши. Який збіг - два тижні тому Афіша звернулася до мене з пропозицією пофрілансити в ігровій рубриці.

Із надр KP Publications вдалося витягнути тільки те, що команда розроблятиме власний проект(и). Залишається побажати творчих успіхів! І швидше надати “офіційний” коментар!

# # #

НОВЕ Квітня 05, 2006: Зацікавлення вже згасло, але все ж таки допишу те, чого не міг тиждень тому викласти. У дискусіях Вебмена Олексій Танчик, комерційний екс-директор, написав деякі пояснення та назвав посади десятьох співробітників, що покинули компанію.

Текст Андрія Церкуса обговорюють на сайті zametki.kiev.ua, де тусуються теперішні та колишні працівники KP Publications. Схоже, біґмірівцям не дали допрацювати до кінця місяця, а попросили мерщій на вихід, аби чого не сталося.

Депутатський лічильник і футбольний стадіон у стилі web2.0

Категорії: Політика, Лінки
Максон Пуговський | 03:34 March 28, 2006

Кілька днів не зазирав до френдів у Живому Журналі. А там вигулькнула пара цікавих лінків.

Розподіл місць у парламенті - у реальному часі підраховується, яка партія і скільки набирає місць. Цікаво, що Соціалісти від ранкових 7 з гаком відсотків опустилися до 6. Разом Тимошенко і Ющенко балансують на межі 225-227 мандатів - трошки направити результати, і зможуть удвох злитися у коаліцію без зайвих спільників.

Калькулятор нашвидкуруч розробив Валентин Петручек і навіть прикрутив RSS та трансляцію оновлень до ЖЖ. За що йому великий респект. А сайт його zliypes.com.ua, присвячено контекстній рекламі та SEO-копірайтингу. Ось так і треба розкручувати веб-ресурси та заробляти зовнішні посилання. Молодець, Валентине!
Джерела: Лінк надибав у didaio.

Найбільший у світі віртуальний стадіон - дурничка у cтилі web2.0. Зарезервуйте собі та друзям місце на трибунах напередодні Чемпіонату Світу. Серед 18 тисяч зареєстрованих глядачів п’ятсот фанів України.


Я вліз у сектор, де багацько українців.

До речі, як свого часу UMC підживляла нас інфою про олімпіаду, так і Київстар відкрив сайт про Німеччину-2006.
Джерела: Футбольні лінки навів Артем Зелений, керівник PR-департаменту агенції BrandNew, яка опікується громадськими зв’язками Київстару.

Демократичний блоґ

Категорії: Блоґи, Політика
Максон Пуговський | 16:53 March 27, 2006

Республіканець? Підставляйся під копито.

Класна назва у блоґа Демократичної партії США. Зрозуміло, що саме збираються зробити войовничі осли-демократи з товстозадими слонами-республіканцями.

Зверніть увагу, що Блоґ на першому місці у горизонтальному меню навігації. Одразу видно, який розділ найважливіший на сайті www.democrats.org, і певен, що він і найбільш популярний. Смуга останніх записів блоґа дублюється також і на головній сторінці. Штабістам вітчизняних партій, які опікуються веб-сайтами, було би корисно зазирнути до американських колег.

# # #

Можливо, політики і технологи, що спіймали облизня на виборах, нарешті почнуть думати головою і наступного разу (восени?) замість того, щоб профукати мільйони гривень на прапорці та паперовий спам, почнуть шукати нових і адектватних рішень. Як виявилося, нехтувати комунікаційними можливостями інтернету – дуже дорого.

Агов, партійці, припиняйте агітацію електорату і починайте розмовляти з людьми. Вас почують.

Джерела: Лінк на блоґ демократів надіслав через ICQ barm_

Лінки за тиждень #09

Категорії: Лінки
Максон Пуговський | 23:46 March 26, 2006

You Are What You Post
Google перетворив кожного на публічну особу. Будь-що написане вами чи про вас в інтернеті може нескінченно довго зберігатися у пошукових індексах. Прояви загальної відкриості досліджує BusinessWeek:

Follow someone too closely and you could be accused of being a Google stalker. Follow yourself too closely: Google narcissist.

Уже роки зо два як до мене причепилася дурна звичка “ґуґлити” нових знайомих, особливо зі сфери ІТ чи медіа.
Джерела: BusinessWeek

The bottom line on blogging
У США зростає попит на спеціалістів, спроможних організувати і вести корпоративні блоґи. У статті наведено приклади компаній, що не злякалися відкритого медіа-простору. Поради організаціям, як розпочати рух у напрямку блоґосфери.
Джерела: Micro Persuasion » » Kansas City Star

Series coming up: Blog Role Models
Ян ван Іперен (Jan van Iperen) анонсував серію записів про відомих блоґерів, які впливають на сучасну блоґосферу.
Джерело: ProBlogger » » ipears

How to Write a Blog Series
10 Steps to Writing a Successful Series on your Blog
Даррен Ровз (Darren Rowse), один з перших кандидатів для циклу про знаменитих блоґерів, відреагував порадами щодо написання послідовної серії записів для блоґа. Своїм досвідом він поділився у міні-циклі з двох статей.
Джерела: ProBlogger

I Have Been Joe Jobbed - Need Your Help
Joe job - розсилання спаму від імені особи, яку прагнуть дискредитувати. Тепер такі злодіяння трапляються і в блоґосфері - від імені блоґера Скотта Аллена (Scott Allen) спамер залишає коментарі на різних сайтах. Скотт розпочав антикризову PR-кампанію по відновленню свого дорого імені. І судячи з кількості зовнішніх лінків, які він отримує, ця історія обернется для нього тільки на добре.
Джерела: The Virtual Handshake Blog

Post.com Blogger Quits Amid Furor
З онлайнового підрозділу Washington Post гучно вигнали блоґера Бена Доменека (Ben Domenech), найнятого лише три дні тому. Блоґосфера спіймала 24-річного райтера на плагіаті, зробленому ще 2001 року - злизав чужу рецензію на фільм Final Fantasy. Крім того, він ще у коледжу вперше проколовся на публікації в студентській газеті. Ось таке відношення до плагіату!

Порівняймо із учорашнім повідомленнями про те, що в дисертації містера Путіна два десятки сторінок скопійовано із чужих статей.
Джерела: Washington Post, Washington Times

Наскільки блоґ збільшує шанси отримати роботу?

Категорії: Різне, Блоґи, PR
Максон Пуговський | 20:32 March 22, 2006

У них


Резюме: стрибаю без парашуту, один раз.
Світлина Robert Chivers, www.sxc.hu

Відношення роботодавців і рекрутерів до блоґів у розвинених країнах помітно змінилося за останні два роки. Якщо раніше онлайновий щоденник співробітника сприймався як щось незрозуміле і загрозливе, то тепер блоґ свідчить як мінімум про обізнаність із сучасними технологіями.

У статті в PR Week автор задається питанням, чи стали блоґи перевагою при наймі на роботу. …читайте далі » »

Nike створює соціальну мережу Joga разом з Google

Категорії: Різне
Максон Пуговський | 11:51 March 21, 2006

Nike активно користується новітніми медіа у маркетингових цілях. Чергове досягнення на онлайновій ниві - соціальна мережа Joga у партнерстві з Google. Портал присвячено футболу (який у текстах проходить під назвою “соккер”).

Учасникам спільноти обіцяно ексклюзивні матеріали, відео, світлини, а головне - спілкування з однодумцями:

Приєднуйся і допоможи нагадати світові, як насправді потрібно грати. Грай красиво.

Черговий спортивний портал мало кого вразить. А от якщо зробити закриту реєстрацію і приймати тільки по запрошеннях, то можна підігріти публіку настільки, що “Йогою” будуть цікавитися до самого початку Чемпіонату Світу і навіть після.

Для широкого загалу доступний “відео-каст” з короткими кліпами за участю Рональдіно та інших футболістів. На іTunes уже розміщено 12 епізодів спортивного шоу. Безсумнівно, Nike розраховує, що відео-фрагменти набудуть “вірусного” поширення.

BusinessWeek трохи докладніше розглядає співпрацю двох брендів. На початку місяця я вже писав, що Nike відкрила блоґ про баскетбольні кросівки.

Джерела: Micro Persuasion, BusinessWeek

— « « Старі записи