Логін:
Пароль:
головна мапа сайта телефон програмне забезпеченя контакт Українська Русский English


    
   Пошук у розділі    
   Детальний пошук
   Прес-служба
   Система Комісіі
   Діяльність Комісії
   Нормативна база
   Регуляторна політика
   Каталог послуг
   Річні звіти Комісіі
   Учасники ринку
   Лiцензування
   Децентралізація
     державного управління
   Аналітика
   Корпоративне      управлiння
   Аудит
   Пiдготовка та
     сертифiкацiя фахiвцiв
   Фінансовий моніторинг
   Шаблони звітності
   Тендери
   Моніторинг виконання
     бюджету
   Управління якістю
Інформація щодо підсумків взаємодії Комісії з органами державної влади протягом І півріччя 2006 року

This version of the page http://www.ssmsc.gov.ua/10/11/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2007-12-13. The original page over time could change.
НОРМАТИВНО-ПРАВОВІ ДОКУМЕНТИ ДЕРЖАВНОЇ КОМІСІЇ З ЦІННИХ ПАПЕРІВ ТА ФОНДОВОГО РИН

 Інформація щодо підсумків  взаємодії Комісії з органами державної влади ротягом І півріччя 2006 року

 

 

 

Відповідно до Закону України “Про державне регулювання ринку цінних паперів в Україні” Державна комісія з цінних паперів та фондового ринку  здійснює формування та забезпечення реалiзацiї єдиної державної полiтики щодо розвитку та функцiонування ринку цiнних паперiв та їх похiдних в Українi, а також координацiю дiяльностi державних органiв з питань функцiонування в Українi ринку цiнних паперiв та їх похiдних.

З метою забезпечення належного функціонування фондового ринку та сприяння його розвитку Комісія, відповідно до покладених на неї завдань, здійснює взаємодію з наступними органами державної влади:

Секретаріатом Президента України;

Верховною Радою України;

Кабінетом Міністрів України;

Міністерством економіки України;

Міністерством фінансів України;

Міністерством юстиції України;

Фондом державного майна України;

Антимонопольним комітетом України;

Державною податковою адміністрацією України;

правоохоронними органами;

іншими міністерствами та відомствами.

 

Забезпечення Комісією належного рівня організації взаємодії з органами державної влади сприяє виконанню завдань та функцій, покладених на Комісію законодавством, та дозволяє оперативно вирішувати важливі питання щодо регулювання ринку цінних паперів.

З метою забезпечення виконання основних завдань Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку щодо реалізації єдиної державної політики у сфері розвитку та функціонування ринку цінних паперів в Україні відповідно до Закону України “Про державне регулювання ринку цінних паперів в Україні” Головою Комісії видано наказ від 03.02.2005р. № 104, яким визначено розподіл обов’язків між членами Комісії, який дозволяє належним чином організовувати взаємодію з державними органами влади за напрямами роботи Комісії.

 

 

Розділ 1.

Забезпечення взаємодії Комісії з Верховною Радою України

 

Взаємодія Комісії та Верховної Ради України проводиться в таких напрямах:

          участь у супроводженні на пленарних засіданнях Верховної Ради України законопроектів, головним розробником яких є Комісія, а також інших законопроектів, які стосуються фондового ринку;

          участь представників Комісії в заходах, що проводяться Верховною Радою України, а саме, участь у “Днях Уряду України”, парламентських слуханнях;

          участь у засіданнях комітетів Верховної Ради України в разі розгляду питань, що стосуються фондового ринку;

          взаємодія з депутатськими фракціями (групами) Верховної Ради України;

          розгляд депутатських звернень та запитів, які надходять до Комісії.

        

Протягом І півріччя 2006 року на розгляд Верховної Ради України ІУ скликання суб’єктами законодавчої ініціативи внесено 321 проект Законів України (діаграма №1), серед них:

Президентом України  внесено  9 законопроектів;

народними депутатами України – 246 законопроектів;

Кабінетом Міністрів України – 66 законопроектів.

 

 

Діаграма №1. Розподіл законопроектів, внесених на розгляд Верховної Ради України,  в розрізі суб’єктів законодавчої ініціативи

 

 

Серед загальної кількості законопроектів, які внесено Кабінетом Міністрів України на розгляд Верховної Ради України протягом І півріччя 2006 року,   законопроектів підготовлених Комісією немає.

 

Протягом І півріччя 2006 року на пленарних засіданнях Верховної Ради України розглянуто 3 законопроекти, головним розробником яких є Комісія. З них, за результатами розгляду на пленарних засіданнях Верховної Ради України:

 один законопроект прийнято за основу в першому читанні – проект Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про інститути  спільного інвестування (пайові та корпоративні інвестиційні фонди)» (реєстраційний № 8661);

 два законопроекти прийняті в другому читанні та в цілому – проект  Закону України «Про холдингові компанії в  Україні» (реєстраційні №№ 3355),  проект Закону України «Про цінні папери та фондовий ринок» (реєстраційний № 7818).

        

         На розгляді Верховної Ради України ІV скликання знаходилось 4 законопроекти, головним розробником яких є Державна комісія з цінних паперів та фондового ринку – проект Закону України  «Про акціонерні товариства» (реєстраційний № 8326), проект Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про інститути спільного інвестування (пайові та корпоративні інвестиційні фонди» (реєстраційний № 8661), проект Закону України «Про внесення змін до деяких законів України» (щодо угод купівлі-продажу цінних паперів відкритих акціонерних товариств» (реєстраційний № 2247), проект Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про державне регулювання ринку цінних паперів» ( реєстраційний № 2661).

27.07.2006 на розгляд Верховної Ради України V скликання було внесено проект Закону України «Про систему депозитарного обліку цінних паперів в Україні» (реєстраційні №1094).

 

        

 

 

Аналіз підтримки

 депутатськими фракціями та групами

 законопроектів, головним розробником яких є Комісія

 

         Аналізуючи рівень підтримки депутатськими фракціями та групами проектів Законів України, головним розробником яких є Комісія, під час їх розгляду на пленарних  засіданнях Верховної Ради України слід відмітити наступне.

07.02.2006р. на пленарному засіданні Верховної Ради України під час розгляду проекту Закону України “Про холдингові компанії в Україні” (реєстраційний №3355) більшість народних депутатів (майже 60% народних депутатів України зареєстрованих на дату розгляду проекту у Верховній Раді України)  голосувало за даний законопроект (“за” - 235 голоси, “утримались” - 2, “не голосувало” – 155, «проти» - 0).

Найбільшу підтримку зазначеного законопроекту висловили депутати фракцій Комуністичної партії України (100% депутатів фракції), Партії регіонів, Соціалістичної партії України, «Народний союз «Наша Україна»,  фракції Народної Партії, групи Народного блоку Литвина. Слід відмітити, що під час голосування законопроекту фракція Соціал-демократичної партії (об’єднаної) не голосувала у повному складі  за проект.

За підсумками розгляду законопроект прийнято в другому читанні та в цілому як закон.

Під час розгляду 23.02.2006 р. проекту Закону України “Про цінні папери та фондовий ринок” (реєстраційний №7818) більшість народних депутатів України  (майже 61% народних депутатів, зареєстрованих на дату розгляду проекту у Верховній Раді України)  голосувало за даний законопроект (“за” - 245 голоси, “утримались” - 156, “не голосувало” - 0).

Найбільшу підтримку зазначеного законопроекту висловили депутати фракцій політичної партії «Народний союз «Наша Україна», Соціалістичної партії України, Партії регіонів, Народної партії. Слід відмітити, що під час голосування законопроекту, фракція Комуністичної партії України не голосувала у повному складі  за проект.

Розглядаючи результати голосувань за даними проектами, слід відмітити, що незважаючи на відсутність підтримки з боку деяких фракцій (груп), законопроекти були прийняті в другому читанні і в цілому, що свідчить про підтримку народними депутатами України позиції Комісії з питань, викладених у даних проектах.

Під час розгляду  21.02.2006р. проекту Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про інститути спільного інвестування (пайові та корпоративні інвестиційні фонди)» (реєстраційний № 8661) більшість народних депутатів України (майже 60% народних депутатів України зареєстрованих на дату розгляду проекту у Верховній Раді України)  голосувало за даний законопроект (“за” - 235 голоси, “утримались” - 2, “не голосувало” – 155, «проти» - 0).

Найбільшу підтримку зазначеного законопроекту висловили депутати фракцій політичної Партії регіонів, Блоку Юлії Тимошенко, Соціалістичної партії України, «Народний союз «Наша Україна»,  Народної Руху України, групи Народного блоку Литвина. Слід відмітити, що під час голосування законопроекту фракція Комуністичної партії України не голосувала у повному складі  за проект.

За підсумками розгляду законопроект прийнято в першому читанні.

 

 

 

Розділ 2.

Інформація про стан розгляду депутатських запитів і звернень центральним апаратом Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку

 

Одним із напрямів взаємодії Комісії та Верховної Ради України є забезпечення розгляду депутатських звернень та запитів.

Протягом І півріччя 2006 року до Комісії надійшло 77 звернень та 5 запитів народних депутатів України. Динаміка надходжень депутатських звернень та запитів до Комісії  надана в додатку №7.

Питання, порушені в запитах та зверненнях народних депутатів України, що адресуються Комісії, стосуються переважно фінансово-економічного напряму. Значна частина питань, порушених у зверненнях та запитах, стосується корпоративного управління та захисту прав інвесторів.

Зокрема, це питання невиплати акціонерним товариством дивідендів своїм акціонерам. Досить часто заявники звертаються до народних депутатів з метою захисту своїх прав, що були порушені під час перетворення товариства, додаткового випуску акцій товариством, коли в результаті цих процесів акціонери втратили свої частки, або взагалі не знали про долю своїх акцій та місцезнаходження товариства.

За структурою надходження депутатських звернень та запитів серед народних депутатів (додаток №1), найбільше звернень і запитів до Комісії протягом І півріччя 2006 року надійшло від народних депутатів України:

 голови підкомітету з глобальної безпеки, співробітництва і розвитку Комітету Верховної Ради України у закордонних справах  Білоруса О.Г. – 15;

 голови підкомітету з питань контролю за виконанням державного бюджету та використанням державних коштів Комітету Верховної Ради України з питань бюджету Черновецького Л.М.- 10;

 голови Комітету з питань фінансів і банківської діяльності Буряка С.В. – 5,

 Портнова А.В. – 3.

 

Двічі до Комісії запити і звернення надходили від народних депутатів  України: Алексєєва І.В., Гошовського В.С., Диденка Ю.В., Катеринчука М.Д., Кириченко Л.Ф., Філіндаша Є.В., Оробця Ю.М.

 

У своїх запитах і зверненнях народні депутати України порушували питання щодо діяльності близько 80 підприємств різних галузей економіки України (додаток №2).

 

Найбільше депутатських запитів і звернень, а саме, 51% (42 депутатських звернення та запитів) надійшло щодо питань у банківській і фінансовій галузі (додаток №3). Більшість звернень і запитів народних депутатів України в зазначеній галузі стосувались діяльності інвестиційних фондів, інвестиційних компаній та довірчих товариств (додаток №4). Проблемні питання, що порушувались у запитах і зверненнях, пов’язані здебільшого з їх місцезнаходженням, порядком нарахування та виплати дивідендів, порядком викупу акцій та інвестиційних сертифікатів.

Діаграма, що подана в додатку №5, ілюструє кількість звернень, що надійшли від народних депутатів України стосовно діяльності реєстраторів. Найсуттєвіші проблемні питання діяльності реєстраторів в цих зверненнях: правомірність перереєстрації прав власності на цінні папери та подвійне ведення реєстру. 

 

Найбільше депутатських звернень та запитів надійшло до Комісії стосовно діяльності наступних підприємств (додаток №6):

 

 ЗАТ “Інвестиційна компанія “Нафтаенергоінвест”;

 АТ “Київська Русь – МДС”;

 ЗАТ ”Перший Український Фонд Приватизації”;

 ВАТ ”Банк “Біг Енергія”;

 ВАТ  «Укрсоцбанк»;

 ВАТ  “Київметробуд”;

 АТ  “КІНТО”;

 ЗАТ “Львівська обласна стоматологічна поліклініка”;

 ВАТ  “Вишнівське спеціалізоване ремонтно-будівельне управління”.

 

 

Слід зазначити, що Комісія оперативно реагує на звернення та запити, надаючи народним депутатам України інформацію за суттю порушених у зверненнях та запитах питань, а в ряді випадків, з метою більш детального вивчення ситуації, що склалася навколо товариства, ініціює проведення перевірок діяльності цих товариств.

 

 

Розділ 3.

Забезпечення взаємодії Комісії  з Кабінетом Міністрів України

 

Взаємодія Комісії з Кабінетом Міністрів України проводиться в наступних  напрямах:

 підготовка та участь у реалізації програмних документів Уряду;

 опрацювання нормативно-правових актів, що розробляються іншими міністерствами та відомствами, на виконання доручень та програмних документів Уряду;

 супроводження в Кабінеті Міністрів України законопроектів у сфері регулювання ринку цінних паперів;

 участь у заходах, які проводяться Урядом, а саме, участь у засіданнях Кабінету Міністрів України, робочих групах тощо.

 

 

Взаємодія Комісії з Кабінетом Міністрів України

у напрямі супроводження законопроектів, головним розробником яких є Комісія

 

Протягом І півріччя 2006 року Комісією на розгляд Кабінету Міністрів України внесено 2 законопроекти:

 проект Закону України «Про систему депозитарного обліку цінних паперів в Україні» (направлений листом Комісії від 24.02.2006р. №10/01/2818);

 проект Закону України «Про похідні (деривативи)» ( направлений листом Комісії від 20.06.2006р. №10/01/9143).

22.06.2006р. Урядовий комітет з питань економічної політики на своєму засіданні схвалив та виніс на розгляд Кабінету Міністрів України проект Закону України «Про систему депозитарного обліку цінних паперів в Україні».

          

 

 

Участь Комісії у підготовці Урядових програм

 

Указом Президента України від 24.11.2005 року №1648/2005 “Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 29 червня 2005 року «Про заходи щодо поліпшення інвестиційного клімату в Україні» та від 28 жовтня 2005 року «Про заходи щодо утвердження гарантій та підвищення ефективності захисту прав власності в Україні»” затверджені Основні напрями розвитку фондового ринку України на 2006  - 2010 років.

 

Основними пріоритетними напрямами розвитку фондового ринку відповідно до зазначеного Указу Президента є:

 удосконалення механізмів захисту прав інвесторів;

 розвиток інструментів ринку цінних паперів;

 зосередження укладання договорів купівлі-продажу цінних паперів на фондових біржах та інших організаторах торгівлі цінними паперами;

 удосконалення Національної депозитарної системи;

 удосконалення системи розкриття інформації на ринку цінних паперів;

 розвиток інвестиційної інфраструктури.

На виконання зазначеного Указу Президента України Комісією розроблено проект постанови Кабінету Міністрів України “Про затвердження Заходів з реалізації Основних напрямів розвитку фондового ринку на 2005 – 2010 роки”. Зазначений проект постанови містив комплекс заходів, направлених на прискорення розвитку фондового ринку України, підвищення капіталізації економіки, запровадження ефективної системи захисту прав інвесторів, забезпечення прозорих правил і процедури діяльності учасників фондового ринку, використання надійних та ліквідних інструментів ринку цінних паперів.

На підставі цього проекту Кабінетом Міністрів України прийнято розпорядження від 07.03.2006р. №131-р “Про затвердження плану заходів з реалізації Основних напрямів розвитку фондового ринку України на 2006-2010 роки”.

З метою забезпечення виконання Комісією зазначеного розпорядження видано наказ Керівника апарату від 23.03.2006р. №292 “Щодо організації виконання постанови Кабінету Міністрів України від 07.03.2006р. №131-р”.

Також рішенням Комісії від 28.03.2006р. №189 «Щодо забезпечення належного виконання розпорядження Кабінету Міністрів України від 07.03.2006р. №131-р «Про затвердження плану заходів з реалізації Основних напрямів розвитку фондового ринку України на 2006 - 2010 роки» затверджено План виконання розпорядження Кабінету Міністрів України від 07.03.2006р.     № 131-р «Про затвердження плану заходів з реалізації Основних напрямів розвитку фондового ринку України на 2006 - 2010 роки», який містить 41 захід.

 

У 2006 році Комісія  приймає участь у виконанні  32 заходів зазначеного Плану.

Комісія постійно приймає участь у підготовці проекту Програми приватизації на відповідний період. В І півріччі 2006 року на розгляд Комісії надходили проекти Законів України “Про внесення змін до деяких законів з питань приватизації” та “Про Державну програму приватизації на 2006-2008 роки”.

 

Державною комісією з регулювання ринків фінансових послуг України ініційовано утворення робочої групи з розробки Стратегії розвитку ринків фінансових послуг на період до 2015 року, до складу якої входять представники Комісії (наказ Держфінпослуг від 12.12.2005р. №245). На даний час проводиться робота з розробки заходів щодо розвитку ринків фінансових послуг. Комісією були підготовлені заходи щодо розвитку фондового ринку. Представники Комісії приймали участь у засіданнях зазначеної робочої групи.

На виконання доручення Прем’єр-міністра України від 02.01.2006р. №52961/8/1-05 Комісія приймає участь в розробці проекту Державної програми забезпечення конкурентоспроможності національної економіки. Представники Комісії прийняли участь в нарадах, на яких обговорювалися концептуальні засади створення зазначеної Програми. Також до Мінекономіки, як відповідального виконавця цього доручення, надані матеріали щодо стану та перспектив розвитку ринку цінних паперів.

 

В Україні продовжує роботу Проект “Надання підтримки малим та середнім підприємствам на селі – створення механізмів фінансування розвитку сільського господарства і села”, який впроваджується за програмою технічної допомоги ЄС.

Зазначений Проект, з метою вирішення проблеми кредитування села, передбачає створення в Україні подібної до європейських систему сільської кредитної кооперації, до складу якої будуть входити також і кооперативні банки.

 За дорученням Кабінету Міністрів України здійснювалась опрацювання зацікавленими сторонами, в тому числі й Комісією, проекту Концепції розвитку системи кредитної кооперації на Україні, розробленої експертами Проекту.

         Кабінет Міністрів України розпорядженням від 07.06.2006р. №321-р  схвалив Концепцію розвитку системи кредитної кооперації.

         На виконання доручення Кабінету Міністрів України від 17.03.2006р. №68343/3/1-05 наказом Голови Комісії від 14.04.2006р. №366 створено спеціальну робочу групу з розробки проекту Концепції розвитку ринку капіталів в Україні, до складу якої увійшли представники державних органів – співвиконавців зазначеного доручення, професійні учасники фінансових ринків і науковці. Дорученням Прем’єр-Міністра України від 12.04.2006 року до листа Державного агентства України з інвестицій та інновацій відповідальним за розробку Концепції розвитку ринку капіталів в Україні визначено Державне агентство України з інвестицій та інновацій.

У рамках роботи з розробки проекту Концепції розвитку ринку капіталів в Україні Комісія прийняла участь в опрацюванні проекту Концепції становлення та розвитку фінансового ринку України на 2006 – 2010 роки, розробленого Державним агентством України з інвестицій та інновацій.

14 липня 2006 року відбулась нарада з питань інституційного розвитку ринку капіталів в Україні. Представники Комісії прийняли участь в нараді, на якій, зокрема, обговорювалися концептуальні підходи до розробки проекту Концепції становлення та розвитку фінансового ринку України на 2006 – 2010 роки.

         З метою виконання доручення Кабінету Міністрів України від 26.03.2006р. №62417/128/1-05 Комісія приймає участь в опрацюванні проекту Стратегії розвитку банківської системи України на 2006-2010 роки, розробленого Національним банком України на виконання пункту 11.3 Указу Президента України  від 24.11.2005 року №1648/2005 “Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 29 червня 2005 року «Про заходи щодо поліпшення інвестиційного клімату в Україні» та від 28 жовтня 2005 року «Про заходи щодо утвердження гарантій та підвищення ефективності захисту прав власності в Україні»”.

 

 

 

Участь Комісії у виконанні програмних документів уряду

 

Комісія у межах компетенції приймає участь у реалізації наступних Урядових програм:

розпорядження Кабінету Міністрів України від 07.02.2006р. №131-р «Про затвердження плану заходів з реалізації Основних напрямів розвитку фондового ринку на 2006-2010 роки»;

          розпорядження Кабінету Міністрів України  від 09.08.2002р. №440-р “Про затвердження Програми розвитку інвестиційної діяльності на 2002-2010 роки”;

          розпорядження Кабінету Міністрів України від 17.08.2002р. №577-р “Про затвердження програми “Інвестиційний імідж України”;

 розпорядження Кабінету Міністрів України від 18.01.2003р. №25-р “Про затвердження заходів щодо реалізації пріоритетних напрямів розвитку корпоративного управління в акціонерних товариствах”;

 розпорядження Кабінету Міністрів України  від 08.09.2004 року №651-р "Про затвердження плану заходів щодо реалізації положень Генеральної угоди між Кабінетом Міністрів України, всеукраїнськими об'єднаннями організацій роботодавців і підприємців та всеукраїнськими профспілками і профоб'єднаннями на 2004 - 2005 рр.”;

постанова Кабінету Міністрів України від 21.12.2004р. №1707 “Про затвердження  Державної  програми  розвитку  Національної депозитарної системи”;

 постанова Кабінету Міністрів України від 06.05.2005р. №324 “Про заходи щодо виконання у 2005 році Програми діяльності Кабінету Міністрів України “Назустріч людям”;

          постанова Кабінету Міністрів України від 03.06.2005р. №413 “Про затвердження Програми «Власність народу»;

          План заходів щодо реалізації Програми “Територія якісного життя”;

          розпорядження Кабінету Міністрів України від 23.08.2005р. №367-р “Про затвердження заходів щодо детінізації національної економіки на 2006-2007 роки”;

          розпорядження Кабінету Міністрів України від 15.12.2005р. №525-р “Про схвалення Стратегії розвитку пенсійної системи”;

 постанова Кабінету Міністрів України від 20.01.2006р. №42 “Про затвердження Основних напрямів урядової політики в економічній та соціальній сфері на 2006 рік”;

 

Розділ 4.

Забезпечення взаємодії Комісії  з Секретаріатом Президента України

 

Взаємодія Комісії з Секретаріатом  Президента України проводиться в наступних  напрямах:

виконання доручень, розпоряджень та Указів Президента України;

інформування Президента України щодо стану розвитку фондового ринку, конфліктних ситуацій, які виникають між учасниками фондового ринку, проблемних питань, які потребують законодавчого та нормативного врегулювання;

участь у роботі дорадчих органів, створених при Президентові України.

Відповідно до Указу Президента України «Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 20 травня 2005 року «Про заходи щодо забезпечення вступу України до Світової організації торгівлі» Голова Державної Комісії з цінних паперів та фондового ринку включений до оновленого складу урядової частини Спільної парламентсько-урядової комісії з інтеграції до Світової організації торгівлі.

Відповідно до Указу Президента “Про внесення змін до складу  Координаційної ради з питань функціонування ринку цінних паперів в Україні” від 19.02.2002р. №141/2003 член Комісії Харицький В.П. виконує обов’язки секретаря Координаційної ради при Президентові України з питань функціонування ринку цінних паперів в Україні.

У першому півріччі 2006 року до Комісії на виконання надійшло 10 документів із Секретаріату Президента України, у тому числі два Укази Президента України. 

На ім’я Президента України Ющенка В.А., відповідно до його доручення, надіслано листа щодо ситуації, яка склалася навколо проведення загальних зборів акціонерів ВАТ «Кременчуцький сталеливарний завод».

         У двох листах, які надіслані Комісією до Секретаріату Президента України, висвітленні проблемні питання подвійного ведення реєстрів власників іменних цінних паперів українських емітентів.

         Комісія надіслала інформацію щодо законопроектів, які розроблені Комісією та знаходяться на розгляді в Кабінеті Міністрів України, законопроектів та концепцій, що розробляються.

         Зокрема, з метою інформування щодо стану виконання пункту 17 Плану першочергових заходів у сфері інвестиційної діяльності, затверджених Указом Президента України від 10 квітня 2006 року №300/2006, Комісія надіслала до Секретаріату Президента України інформацію щодо проекту Закону України «Про систему депозитарного обліку в Україні» та проекту Закону України «Про акціонерні товариства».

         За звітній період до Секретаріату Президента України надіслано 17 документів, підготовлених Комісією. 

На виконання абзацу третього пункту 6 розпорядження Президента України від 19 червня 1998 року №275/98 – рп «Про заходи щодо прискорення розвитку фондового ринку України» Комісія щоквартально до 10 числа надає до Секретаріату Президента України інформацію про стан розвитку фондового ринку України. Також, за ініціативою Комісії, інформація про стан розвитку фондового ринку України щомісячно надається до Секретаріату Президента України.