This version of the page http://mts.com.ua/ukr/explane_wap.php (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2007-12-13. The original page over time could change.
Абонентам - Що таке WAP?
/ Послуги /Інтернет /WAP-доступ / Що таке WAP?
Мобільний Інтернет
Мобільний GPRS-Інтернет
Гіпер.NET
ГіперАктив
MTС Коннект
WAP-доступ
Налаштування WAP SMS WAP-установки Muzon - WAP-портал про музику
МТС Синхронізація
Wi-Fi
Мобільна пошта
Передача даних
Перевірка швидкості
Налаштуй свій телефон

Що таке WAP?

WAP (wireless application protocol) це протокол бездротового доступу до інформаційних і сервісних послуг глобальної мережі Інтернет безпосередньо з мобільного телефону. Основна перевага WAP полягає в тому, що для доступу до мережі Інтернет абоненту не потрібні додаткові пристрої  комп'ютер, модем. Для цього тепер досить одного мобільного телефону з підтримкою WAP-технології!

WAP-протокол  це опис того, як саме дані передаються з мережі Інтернет на мобільний телефон і назад. У пам'яті стільникового телефону знаходиться спеціальна програма  WAP-браузер, що і дозволяє одержувати інформацію з Інтернету на дисплей мобільного телефону.

Щоб інформація з мережі Інтернет відображалась на екрані мобільного телефону, інформаційний ресурс (сайт) повинен бути написаний особливою мовою WML (wireless markup language). На жаль, сайти, написані звичайною мовою програмування HTML, не можуть бути відображені за допомогою WAP-протоколу.

Кількість WAP-сайтів у світовій мережі щодня зростає, що надає абонентам стільникового зв'язку все більше можливостей. Відчувши попит на інформаційні послуги, все більше компаній тепер створюють в Інтернеті відразу два ресурси  звичайний WEB-сайт і дзеркальний WAP-сайт.

MTC пропонує користувачам стільникового зв`язку інформаційні сервіси на базі WAP-технології, відкривши перший в Україні інформаційний WAP-портал. Сьогодні WAP-портал MТC  це розвинутий WAP-портал із різноманітними послугами та інформаційними рубриками.