This version of the page http://irp.rv.ua/site/ab_proj.jsp (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2007-12-13. The original page over time could change.
РІВНЕНЩИНА : регіональний інформаційний портал | Новини Рівне | Фірми Рівне | Форум РІВНЕнщина | г.Ровно | Rivne
Про проект

Мета програми "Створення регіональних інформаційних порталів"

Програма має на меті покращання та розширення можливостей доступу до інформаційних продуктів урядових, громадських, бізнесових, добровільних та міжнародних організацій, що за допомогою нових цифрових технологій повинно забезпечити більш широку поінформованість представників громадського суспільства, дати певні соціально-економічні переваги як окремим громадянам, так і різноманітним громадсько-соціальним об’єднанням та спільнотам в Україні.

Досягненню цієї мети має сприяти створення регіональних корпоративних інформаційних порталів та інформаційних центрів у 27 адміністративних одиницях України, включаючи міста Київ та Севастополь.

Портали надаватимуть можливість розміщення і поширення соціально важливої регіональної інформації, яка є запорукою участі громадськості в демократично-інтеграційних процесах і стане доступною через електронні мережі громад.

Портали будуть організовані на базі обласних універсальних наукових бібліотек, які володіють необхідними засобами роботи з інформацією та її розповсюдження за допомогою нових інформаційних послуг та продуктів.

Досягнення мети передбачається шляхом реалізації таких заходів, як:

Створення на партнерських засадах надійних та стабільних мереж між бібліотеками, з одного боку, та організаціями і соціально активними групами, потенційними постачальниками інформації, з іншого.

Розробка моделі інформаційної громадської системи розподілення з метою полегшення прямої взаємодії між користувачами і постачальниками інформації через запровадження нових інтерактивних послуг і комунікаційних засобів. Публічні бібліотеки відіграватимуть роль координаторів і посередників.

Формування комплексної системи інформаційних послуг, яка була б органічно інтегрована в пошукові системи публічних бібліотек і могла б забезпечувати інформаційні потреби громадян, а також підняти рейтинг бібліотек як постачальників інформаційних послуг.

Створення моделі об’єднання інформації місцевого, національного і міжнародного значення, а також її розповсюдження через електронні мережі та публічні бібліотеки шляхом опосередкованого і неопосередкованого надання послуг.

Розробка моделі вільного публічного доступу учасників інформаційного поля до громадських електронних мереж безвідносно до їхніх економічних, соціальних та персональних ознак, що також передбачає створення пакета стандартних послуг для груп людей зі спеціальними потребами.