This version of the page http://www.iipl.ukrpatent.org/home_u.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2007-12-13. The original page over time could change.
Інститут інтелектуальної власності і права
Відомості про Інститут інтелектуальної власності і права

Інститут інтелектуальної власності і права заснований у 1996 році на виконання спільного рішення Комісії з питань науки та освіти Верховної Ради України і Міністерства України з питань науки, техніки та промислової політики "Щодо створення національної системи підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації фахівців з питань охорони інтелектуальної власності".

Інститут є структурною складовою Національної системи охорони інтелектуальної власності, головним завданням якого є підготовка, перепідготовка та підвищення кваліфікації фахівців у сфері інтелектуальної власності, а також установ, організацій і підприємств усіх форм власності. Діяльність інституту безпосередньо координується Державним департаментом інтелектуальної власності.

Інститут має ліцензії Міністерства освіти і науки України на право провадження освітньої діяльності, пов’язаної з наданням другої вищої освіти за спеціальністю “Інтелектуальна власність”на рівні кваліфікаційних вимог до підготовки:

Міністерством освіти і науки України Інститут акредитовано за ІV рівнем протокол засідання ДАК № 46 від 15.07.2003р.

Напрями діяльності

Підготовка фахівців з вищою освітою в галузі інтелектуальної власності (друга вища освіта).

Підвищення кваліфікації фахівців з питань інтелектуальної власності в умовах формування ринкової економіки на базі досвіду вітчизняного та міжнародного права.

Співробітництво з підприємствами, установами, організаціями усіх форм власності, розташованих на території України та зарубіжних країн в підготовці та підвищенні кваліфікації спеціалістів з організації правової охорони та ефективного використання інтелектуальної власності.

Культурно-освітня, видавнича, науково-виробнича робота.

Сприяння розвитку виробництва наукомісткої, конкурентоспроможної продукції та створенню механізму захисту прав розробникі в при впровадженні новітніх високоефективних технологій та наукових розробок.

Науково-методичне забезпечення навчальної спеціальності "Інтелектуальна власність".

Проведення наукових досліджень і узагальнення існуючих знань у сфері інтелектуальної власності.

Консалтингові послуги з питань інтелектуальної власності.

Здійснення зовнішніх зв'язків.

Науково-педагогічний персонал

В інституті працюють 25 осіб, тому числі 3 доктори і 10 кандидатів наук. До навчального процесу залучені провідні фахівці національної системи охорони інтелектуальної власності – працівники Департаменту, Укрпатенту, НАН України, Фонду державного майна та Верховної Ради України, патентні повірені.

Випускники інституту, які отримали кваліфікацію “фахівець з інтелектуальної власності”, можуть обіймати посади: інженер з патентно-ліценійної та винахідницької роботи; фахівець з інтелектуальної власності.

Матеріальна база

Навчальні аудиторії, адміністративні приміщення та бібліотека інституту укомплектовані оргтехнікою, засобами зв’язку та сучасним технічним обладнаням.

Два комп’ютерні класи інституту об'єднані в єдину мережу і мають вихід в Internet.

До інституту приймаються особи, що мають диплом бакалавра або спеціаліста (магістра) за буд-яким напрямом підготовки. Приймальна комісія працює безперервно. Зарахування здійснюється за результатами співбесіди за наявності необхідних документів.

Форма і терміни навчання:

форма Кількість сесій на рік Термін навчання
спеціалісти магістри
вечірня 2 сесії на рік один рік один рік
очно-заочна 3 сесії на рік два роки два роки
заочна 2сесії на рік два роки ---

 

Адреса інституту:

03680МСП, м. Київ-35, вул. Урицького, 45. Тел. 494-06-72, тел./ факс 494-06-73, 494-06-76

E-mail: office@iipl.ukrpatent.org

URL: www.iipl.ukrpatent.org