Тема “Дня”

 
Лариса ІВШИНА: Iдентичність і модернізація
Японські враження. (у двох частинах)
Акція "Дня"

 
Редакція представляє нову книжку їз серії "Бібліотека газети "День"
 
WEEKLY DIGEST
  • Редакція
  • Рекламодавцям
  • Передплата
  • Контакти
  • Вакансії
ЩОДЕННА
ВСЕУКРАЇНСЬКА
ГАЗЕТА
№171, п'ятниця, 17 вересня 1999

   четвер, 13 грудня 2007 року.    

Користувачам
Зареєструватися
Вхід
Поточний номер
1-а сторінка
Панорама дня
Nota Bene
День за днем
Україна Incognita
Телебачення
Суспільство
Спорт
День на дивані

Сторінка головного редактора

Острозький клуб

Вільний "мікрофон"

ПОТРІБНА ДОПОМОГА

Про присудження Національної премії України імені Тараса Шевченка 2006 року

ТОП-"net"

Літературний журнал

Перемога "Дня" в Євросуді

Гості "Дня"

Бібліотека "Дня"

Віртуальний музей

Фотоконкурси "Дня"

Головні теми

  Пошук
  Архів "Дня" з 1.06.1997 р.
вересень 1999
Пн 
6
13
20
27
Вт 
7
14
21
28
Ср
1
8
15
22
29
Чт
2
9
16
23
30
Пт
3
10
17
24
Сб
4
11
18
25
Нд
5
12
19
26
Попередні місяці
Рік: Місяць:
  Опитування
На вашу думку, чи буде в Україні в цьому році обрано нового прем’єр-міністра?




результатиархів опитувань
  Погода в Україні

Сьогодні

   вдень .....-6........-4

   вночі  ......-6.......-5

  Курси валют

Офіційний курс гривні щодо
іноземних валют

 

100 доларів США    505.0000

100 євро                  740.9360

10  рублів Росії        2.0682

     
 
   
Російською
English
Панорама дня
  версія для друку

ЗАПИТАННЯ «Дня»


«День» завжди дивиться вперед. І тому, незадовго до початку останнього року тисячоліття, в день свого народження «День» попрохав кількох послів закордонних держав в Україні відповісти на два запитання:

1. Які тенденції світового розвитку домінуватимуть у ХХI столітті?

2. Ваш день iз «Днем»...

ВІДПОВІДІ:

Стівен ПАЙФЕР, посол Сполучених Штатів Америки в Україні:

1. Сподіваюся, у ХХI столітті ми спостерігатимемо, що демократичний світ і надалі буде розширюватися, а ринкові економіки — розвиватися. Багато країн перебувають зараз у процесі цілковитої зміни базису, на якому утримується їхнє суспільство. Це створює нові можливості для того, щоб демократія процвітала, а ринкова економіка гарантувала більш наповнене і гідне життя мільйонів жителів, а потенціал кожної окремої людини повністю реалізувався.

2. Мені хотілося б, щоб «День», а також інші українські видання зростали і процвітали як найближчим часом, так і на майбутнє. Вільна, незаангажована преса, яка здатна відображати велике розмаїття поглядів і представляти повний спектр політичної думки — хоч якими б незручними вони були, є ознакою демократичного суспільства. Бажаю «Дню» всіляких гараздів із нагоди його третьої річниці.

Єжи БАР, посол Республіки Польща в Україні:

1. Для двадцятого століття дуже часто провідним був принцип: «Це — моє, тут є кордон». І було можливим прожити все життя без особливих знань про інших. Сьогодні ми швидко входимо в час взаємозалежності усіх з усіма (як з добрим, так і поганим). Це обґрунтовує необхідність у зовсім іншій, ніж колись, взаємодії з оточенням, яке, не будучи формально нашим, наприклад адміністративне оточення, — стає, однак, дійсно спільним надбанням, предметом турботи, полем для спільних дій. Тому всі ми змушені постійно вчитися цим іншим речам і, мало того, вчитися дуже швидко.

2. На жаль, я не маю часу протягом дня читати газети. Але на щастя, прокидаюся я дуже рано — тоді, серед іншого, надолужую ці справи і спокійно можу сказати, що день я починаю із «Днем», це робить життя цікавішим та більш натхненним.

Роланд Г. СМІТ, посол Великої Британії в Україні:

1. Я сподіваюсь, що в XXI столітті пошириться демократія, і що світ покладе край етнічним конфліктам та насильству, а також зросте співробітництво, завдяки якому вирішуватимуться реальні проблеми, що стоять перед людством, зокрема, — як забезпечити пристойний рівень життя для постійно зростаючого населення всього світу, і як вирішувати численні нагальні екологічні проблеми. Можливо, я очікую забагато. Проте коли я став дипломатом, можна було сказати, що недоцільно сподіватися на те, що одного дня буде існувати посада посла Великої Британії в Києві. Для надії завжди є місце.

2. Вітаю Вас із ювілеєм. Я приїхав до Києва у травні і з того часу регулярно читаю газету «День», а також деякі інші українські газети. Мені подобається читати Вашу газету, хоча я не завжди погоджуюся із думками, висловленими на її сторінках. Проте однією з найважливіших складових демократії є вільна преса, яка представляє різні погляди, і «День» безсумнівно робить значний внесок у цей процес в Україні.

д-р Ебергард ГАЙКЕН, посол Федеративної Республіки Німеччина в Україні:

1. Це питання надто філософське і навіть приблизно не можу дати на нього відповіді. Проте вважаю, що природничі науки збережуть свій шалений темп розвитку та відкриттів. Вони незабаром розкриють таємниці життя. (Невідомо, чи будуть люди щасливі від того знання). Наука зробить великий поступ у медицині й охороні здоров'я, але при цьому вона незабаром наткнеться на межі, які нині ставить перед нею етика. Дослідництво докладе зусиль, щоб тримати під контролем наслідки безпрецедентного зростання населення світу, тобто небачену потребу в енергії, в родючих землях, у чистій воді та здоровому повітрі.

Політика пристосує свої уявлення про цінності, а частково наново визначить їх. Люди будуть змушені згуртуватися; стати скромнішими. Це означає підвищену потребу у співпраці та відмову від насильства. Незважаючи на певні невдачі, ці тенденції стають дедалі ефективнішими.

Те ж стосується і Європи. У цьому, XX столітті, яке наближається до кінця, Європі довелося пережити жорстокі війни, але вона також знайшла сили для свого об'єднання. Саме в цьому ми зможемо досягти великого прогресу — в напрямку інтеґрованої Європи XXI століття без розмежувальних ліній — таким був лозунг важливої конференції на рівні керівників держав і урядів у Ялті 10-11 вересня 1999 року. 2. Читаю газету «День» із великою цікавістю, бо вона претензійна і має певний рівень. У політичному плані вона значною мірою бойова і, мабуть, пристрасна. Але ця позиція надає їй відповідного профілю та контурів. Ціную широту інформації та якість багатьох аналітичних статей, Гідне місце посідає в газеті зовнішня політика. Багатими за змістом і розважальними є розділи літератури, культури, мистецтва і спорту. Завдяки тому, що ця газета щодня виходить українською та російською мовами, а раз на тиждень і англійською, інформуючи про Україну, вона робить важливий внесок у формування громадської думки в країні, причому в дусі лібералізму та емансипації. Цими днями газета «День» святкує третю річницю свого заснування. Бажаю їй та її співробітникам подальших успіхів і надійного майбутнього.

№171, п'ятниця, 17 вересня 1999

версія для друку


Інші матеріали цієї шпальти:

  • А може, Лазаренко не тільки «брав», але й «давав»?
  • За світлий «День» у всьому світі
  • МІЙ «День»
  • Уперше за 13 років у Чорнобильській «зоні» народилася дитина
  • МIЙ «День»
  • «Лівий центр» вважає ймовірним державний переворот
  • Опозиція в Хмельницькому підтримує «канівську четвірку»
  • «Жити! Жити!» — ось так і вижили. «Вижити! Вижити!..» — ось так і жили?
  • ХРОНІКА ПОДІЙ
  • Тероризм: тепер у Волгодонську
  • У Москві вибухнула чергова бомба інформаційної війни

Коментарі читачів:

Ви не авторизовані!

На сайті публікуються коментарі тільки від зареєстрованих користувачів. Будь ласка, введіть свої реєстраційні дані.

Якщо Ви ще не є зареєстрованим користувачем, будь, ласка, зареєструйтеся тут.

Логін:

Пароль:

 
 
Російською
English