Тема “Дня”

 
Лариса ІВШИНА: Iдентичність і модернізація
Японські враження. (у двох частинах)
Акція "Дня"

 
Редакція представляє нову книжку їз серії "Бібліотека газети "День"
 
WEEKLY DIGEST
  • Редакція
  • Рекламодавцям
  • Передплата
  • Контакти
  • Вакансії
ЩОДЕННА
ВСЕУКРАЇНСЬКА
ГАЗЕТА
№161, п'ятниця, 3 вересня 1999

   четвер, 13 грудня 2007 року.    

Користувачам
Зареєструватися
Вхід
Поточний номер
1-а сторінка
Панорама дня
Nota Bene
День за днем
Україна Incognita
Телебачення
Суспільство
Спорт
День на дивані

Сторінка головного редактора

Острозький клуб

Вільний "мікрофон"

ПОТРІБНА ДОПОМОГА

Про присудження Національної премії України імені Тараса Шевченка 2006 року

ТОП-"net"

Літературний журнал

Перемога "Дня" в Євросуді

Гості "Дня"

Бібліотека "Дня"

Віртуальний музей

Фотоконкурси "Дня"

Головні теми

  Пошук
  Архів "Дня" з 1.06.1997 р.
вересень 1999
Пн 
6
13
20
27
Вт 
7
14
21
28
Ср
1
8
15
22
29
Чт
2
9
16
23
30
Пт
3
10
17
24
Сб
4
11
18
25
Нд
5
12
19
26
Попередні місяці
Рік: Місяць:
  Опитування
На вашу думку, чи буде в Україні в цьому році обрано нового прем’єр-міністра?




результатиархів опитувань
  Погода в Україні

Сьогодні

   вдень .....-6........-4

   вночі  ......-6.......-5

  Курси валют

Офіційний курс гривні щодо
іноземних валют

 

100 доларів США    505.0000

100 євро                  740.9360

10  рублів Росії        2.0682

     
 
   
Російською
English
Панорама дня
  версія для друку

ХРОНІКА ПОДІЙ


Учора виповнилося три роки від дня введення в Україні національної валюти — гривні.

Національну валюту гривню і її соту частку — копійку було введено в обіг протягом 2-16 вересня 1996 року в ході проведення грошової реформи. На сьогодні в Україні в обігу знаходяться банкноти номінальною вартістю 1 грн. (1992, 1994, 1995 рр. випуску), 2 грн. (1992, 1995 рр.), 5 грн. (1992, 1994, 1997 рр.), 10 грн. (1992, 1994 рр.), 20 грн. (1992, 1995 рр.), 50 і 100 грн., а також розмінні монети номінальною вартістю 1, 2, 5, 10, 25, 50 копійок та 1 грн.

Офіційний курс гривні до долара 2 вересня 1996 р. було встановлено на рівні 1,7610 грн./$1. За перший рік функціонування гривні її курс до долара девальвувався на 5,45% і за станом на 2 вересня 1997 р. становив 1,8570 грн./$1, за другий рік — на 21,16% до 2,2500 грн./$1, за третій — на 94,82% до 4,3835 грн./$1. Таким чином, за три роки здійснення гривні її офіційний курс до долара знизився майже у 2,5 раза, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Помічника народного депутата підозрюють в належності до бандитського угруповання

Учора співробітниками столичної міліції було затримано помічника народного депутата України Тетяни Задорожної, повідомляє кореспондент «Дня» Оксана ПАНЧЕНКО . Зі слів начальника ЦГЗ ГУ МВС України в Києві Олександра Зарубицького, затриманому інкримінується приналежність до одного з відомих бандитських угрупувань. Днем раніше співробітники Подільського РВВС запрошували для розмови помічника народного депутата В'ячеслава Фіалковського у зв'язку з карною справою, що розслідується ними. «У поточному році це вже п'ятий випадок такого роду, — прокоментував ситуацію Олександр Зарубицький. — На жаль, серед помічників депутатів є люди, які нас дуже цікавлять». З його слів, після затримання громадянина Г., помічника народного депутата Тетяни Задорожної, стало відомо, що сліди злочину тягнуться до Дніпровського району. У четвер там затримано п'ятеро громадян Чечні.

«Карпати» на фольклорних «Бескидах» міцно тримають свою висоту

На XXXVI міжнародному тижні бескидської культури «Бескиди- 99» і на десятих міжнародних фольклористичних зустрічах у його рамках, організаторами яких виступили Міжнародна фольклорна організація (CIOF) і Міністерство культури Польщі, івано-франківський народний самодіяльний ансамбль танцю «Карпати», що діє при будинку культури місцевої залізниці, удостоївся другого місця серед 25-ти фольклорних колективів і співаків з 16-ти країн за обрядову програму «Українські вечорниці». П'ять років тому, як сказав керівник колективу Ярослав Семкович, ансамбль в попередньому складі на цьому фестивалі посів перше місце, повідомляє Петро ПАРИПА.

Порятунок тварин обернувся смертю

Вчора в м. Красний Луч Луганської області на непрацюючій шахті «Запорізька» на глибині 5 метрів було знайдено тіла загиблих чоловіка та жінки. Як повідомили агентство УНІАН в Міністерстві з питань надзвичайних ситуацій, причиною їхньої смерті стало отруєння метаном під час спроби врятувати свою домашню худобу, яка потрапила в шахту. За матерiалами агентств АП та Iнтерфакс

Заступник польського прем'єра став жертвою перевірки

Прем'єр-міністр Польщі Єжи Бузек звільнив свого заступника, міністра внутрішніх справ Януша Томашевські, який не зміг спростувати звинувачення преси щодо його співпраці з таємними службами за комуністичної доби. Томашевські, ветеран-антикомуніст, багато зробив для успішної кампанії «Солідарності» на виборах 1997 року. Однак цей політик став жертвою закону про перевірку діяльності політиків за Польської Народної республіки, ухваленого коаліцією правоцентристських партій, у тому числі й «Солідарністю». Ще раніше через колишню діяльність змушені були піти у відставку три заступники польського прем'єра.

Проді висуває ультиматум Європарламенту

Новопризначений президент Європейської комісії Романо Проді попередив Європарламент, що подасть у відставку, якщо його колег не буде затверджено на посадах на п'ятирічний термін. До такого кроку Проді вдався після того, як під час парламентських слухань його 19 колег — майбутніх комісарів деякі члени парламенту висловили пропозиції, що голосування 15 вересня затвердить повний склад комісії лише до кінця року — тобто, цей час Єврокомісія буде, так би мовити, на випробуванні. Проді визнав, що Парламент може приймати будь-яке рішення, однак обмеження повноважень комісії трьома місяцями рівнозначне тому, що Парламент не дає повного мандату його структурi.

Іспанські пілоти палитимуть у кабінах. Незважаючи на заборону

Провідна іспанська авіакомпанія «Іберія» в середу заборонила куріння і на внутрішніх, і на міжнародних авіарейсах. Однак її пілоти заявили, що й далі палитимуть у своїх кабінах. Речниця Спілки пілотів іспанських авіаліній, зокрема, пояснила це рішення тим, що, на відміну від пасажирів, екіпаж літака не може вибирати компанію-перевізника, бо його робочим місцем є кабіна пілота. Політику компанії «Іберія» засуджують і курці, які вважають, що компанія не поважає третину населення країни, яка палить. Навряд чи їм будуть до душі й викладені на двох сторінках рекомендації, як провести політ без нікотину, особливо такі: не пити спиртного, кави, глибоко вдихати й повільно видихати, вживати харчі, багаті на вітамін В. Переважна більшість європейських авіакомпаній заборонила куріння на борту своїх лайнерів ще рік-два тому, мотивуючи це проблемами безпеки.

За матерiалами агентств АП та Iнтерфакс

№161, п'ятниця, 3 вересня 1999

версія для друку

Інші матеріали цієї шпальти:

  • «Відрубати голову» ніби обіцяють тим, хто не проголосує за Кучму
  • Черговий ляпсус команди Клінтона
  • Банкам запропоновано допомогти Пенсійному фонду
  • Чехія потребує українських авіаторів
  • Iнформаційна блокада парламенту триває?
  • Панорама дня Чудес від Пакту стабільності просять не чекати
  • Ваххабітів незабаром випровадять. Чи надовго?
  • Вчені додали мишам розуму. Черга за лю диною?
  • ПЕРША В ІСТОРІЇ ПАНАМИ ЖІНКА-ПРЕЗИДЕНТ
  • Угорщина встановлює «зони терпимостi»

Коментарі читачів:

Ви не авторизовані!

На сайті публікуються коментарі тільки від зареєстрованих користувачів. Будь ласка, введіть свої реєстраційні дані.

Якщо Ви ще не є зареєстрованим користувачем, будь, ласка, зареєструйтеся тут.

Логін:

Пароль:

 
 
Російською
English