Тема “Дня”

 
Лариса ІВШИНА: Iдентичність і модернізація
Японські враження. (у двох частинах)
Акція "Дня"

 
Редакція представляє нову книжку їз серії "Бібліотека газети "День"
 
WEEKLY DIGEST
  • Редакція
  • Рекламодавцям
  • Передплата
  • Контакти
  • Вакансії
ЩОДЕННА
ВСЕУКРАЇНСЬКА
ГАЗЕТА
№160, четвер, 2 вересня 1999

   четвер, 13 грудня 2007 року.    

Користувачам
Зареєструватися
Вхід
Поточний номер
1-а сторінка
День України
День планети
Подробиці
Економіка
Суспільство
Культура
Тайм-аут

Сторінка головного редактора

Острозький клуб

Вільний "мікрофон"

ПОТРІБНА ДОПОМОГА

Про присудження Національної премії України імені Тараса Шевченка 2006 року

ТОП-"net"

Літературний журнал

Перемога "Дня" в Євросуді

Гості "Дня"

Бібліотека "Дня"

Віртуальний музей

Фотоконкурси "Дня"

Головні теми

  Пошук
  Архів "Дня" з 1.06.1997 р.
вересень 1999
Пн 
6
13
20
27
Вт 
7
14
21
28
Ср
1
8
15
22
29
Чт
2
9
16
23
30
Пт
3
10
17
24
Сб
4
11
18
25
Нд
5
12
19
26
Попередні місяці
Рік: Місяць:
  Опитування
На вашу думку, чи буде в Україні в цьому році обрано нового прем’єр-міністра?




результатиархів опитувань
  Погода в Україні

Сьогодні

   вдень .....-6........-4

   вночі  ......-6.......-5

  Курси валют

Офіційний курс гривні щодо
іноземних валют

 

100 доларів США    505.0000

100 євро                  740.9360

10  рублів Росії        2.0682

     
 
   
Російською
English
Культура
  версія для друку

Подвійний дебют Людмили Єфименко

Завершуються зйомки фільму «Аве Марія»


  Юрій ЗЕЛІНСЬКИЙ


Запуститися з новим фільмом вдається лише небагатьом, а вже закінчити картину — й того менше. Адже особливості роботи над фільмом нині такі, що режисеру, крім творчих завдань, доводиться долати нескінченні, виснажливі фінансові й організаційні труднощі. Тут без твердого характеру, чималої наполегливості ба навіть одержимості не обійтись. Яким же було здивування кінематографічної громадськості, коли наприкінці минулого року Людмила Єфименко, уособлення витонченості й жіночності, оголосила про те, що приступає до зйомок фільму «Аве Марія». Та ще й за власним сценарієм. Такий подвійний дебют завжди викликає пильну увагу. А тут ще Людмила Єфименко не побоялася зізнатися, що збирається знімати касове кіно, до чого доволі прохолодно поставилися високочолі критики. Тому з великою часткою ймовірності можна передбачити, що знайшлося чимало людей, котрі скептично поставилися до проекту дебютантки.

Та ось — усупереч усьому й усім — робота над фільмом завершується. Залишилося лише зняти десять хвилин екранного часу. А місцем цих зйомок виявилася... власна квартира Людмили, де ми й зустрілися. Для цього в квартирі робиться євроремонт, адже за сценарієм вона належить крупному банкірові та його дружині-співачці. До речі, зробити ремонт виявилося вигідніше й дешевше, ніж орендувати відповідне приміщення й зводити там декорації.

— Через складнощі з фінансуванням, — починає розмову Людмила, — ми ніяк не можемо закінчити зйомки вчасно. Після зимових натурних зйомок довелося зробити велику вимушену перерву, пов'язану з пошуками грошей. І так — постійно. Зараз у нас з'явилися кошти й нарешті можна дозняти картину. Якби навіть той мінімальний бюджет, який виділила держава, надійшов вчасно, фільм був би готовий уже до квітня.

— Чому ви вирішили взятися за режисуру?

— Це збіг багатьох обставин. По-перше, я писала сценарій спеціально під себе. Адже я вже шість років не знімалась, а ті два сценарії, де для мене є чудові ролі — «Молитва про гетьмана Мазепу» й «Агн і Агасфер», — ніяк не можуть через фінансові проблеми втілитися в життя. І я вирішила сама написати недорогий сценарій. Запропонувала його чоловікові, але він сказав, що мелодрама — це не його жанр. Стала думати, кому запропонувати. Адже сценарій був дійсно непоганий, я отримала за нього другий приз на фестивалі «Золотий витязь», і віддавати у випадкові руки, звичайно, не хотілося. Несподівано Юра порадив мені спробувати самій. А щоб мені було не так важко, погодився бути оператором.

— Сюжет картини — це вигадана історія, чи в основі лежить реальний факт? Чому ви взагалі звернулися до цієї теми?

— Це чистісінька випадковість. Хтось на одному з днів народжень розповів історію про випадкову підміну дітей в пологовому будинку. Ця історія мене відразу зачепила. Почала сама собою розкручуватись. У голові з'являлися герої, їхні імена, професії, окреслювалися початок, фінал, діалоги. Й буквально за день я сіла й почала все це записувати.

— Чи було внесено зміни в первинний сценарій?

— Так, я змінила фінал. Він був надто казково хороший. Зараз написала зовсім іншу кінцівку, реалістичнішу. Не зовсім хеппі-енд, адже мелодрама вимагає якоїсь надії на хороше. Й я цю надію залишаю.

— Хто, крім вас, працює над картиною?

— Головну чоловічу роль грає Олег Драч, відоміший широкому загалу як телеведучий. Жіночу роль другого плану дуже добре зіграла Наталя Потапенко, співачка зі Львова, для якої ця робота — кінодебют. А ще — молодий актор Жора Фомін і, звичайно, дві талановиті десятирічні дівчинки-киянки.

— Де й коли ви плануєте провести прем'єру «Аве Марія»?

— Складається парадоксальна ситуація. Ніхто не хоче вкладати гроші у виробничий процес, зате провести прем'єру вже запропонували три спонсори. Причому, як у Києві, так і в Москві. Загалом же прем'єру ми запланували на кінець жовтня у Палаці культури «Україна» в рамках кінофестивалю «Молодість». Дуже сподіваємося, що для показу нам виділять два дні. Перший — для запрошених, другий — ми зможемо продавати квитки для всіх бажаючих. Після Києва плануємо провести прем'єру в інших містах України. Хочемо у такий спосіб привернути увагу до вітчизняного кіно, повернути глядача до кінотеатрів.

№160, четвер, 2 вересня 1999

версія для друку


Інші матеріали цієї шпальти:

  • Службовий вхід... в історію
  • Молоді виконавці боротимуться за 5000 доларів
  • Вічний мандрівник, прикутий до мольберта

Коментарі читачів:

Ви не авторизовані!

На сайті публікуються коментарі тільки від зареєстрованих користувачів. Будь ласка, введіть свої реєстраційні дані.

Якщо Ви ще не є зареєстрованим користувачем, будь, ласка, зареєструйтеся тут.

Логін:

Пароль:

 
 
Російською
English