This version of the page http://www.center-osvita.dp.ua/razdel3/6e.php (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2007-12-13. The original page over time could change.
Сenter “Osvita” - Assistance with: admissions, and financial aid for college and graduate school, for international students, test preparation.










.
...

...

АСТ – один з найбільш розповсюджених тестів, необхідний для вступу до університетів і коледжів США, Канади й інших країн для навчання по програмі переддипломної (Undergraduate) освіти, що веде до одержання ступеня Бакалавра (Васhеlоr's Degree). Тест призначений для того, щоб університети і коледжі могли спрогнозувати академічну успішність студента-першокурсника й оцінити здатності абітурієнта для продовження освіти за одним загальним критерієм. Він компенсує невизначеність оцінок різних середніх шкіл, тому що школи розрізняються як за рівнем викладання, так і за використовуваною методикою. Результати тесту приймаються всіма університетами і коледжами США і Канади.

Тест АСТ складається з чотирьох окремих тестів, кожний з який вимірює академічні знання по основних дисциплінах курсу середньої школи: англійська мова, математика, читання і природничі науки.

Англійська мова.

На цю секцію приділено 45 хвилин, для того щоб прочитати п'ять текстів і відповісти на 75 питань з декількома варіантами відповідей – у середньому по 15 питань на один текст.

Секція англійської мови спроектована для того, щоб оцінити ваші здібності редагування даного уривка тексту за умов стандартної англійської мови.

Типи питань, що зустрічаються в секції, розділяються на дві категорій:
- Usage/Mechanics (пунктуація, граматика і правильне використання речення, структура речення)
- Rhetorical Skills (стратегія написання, організація написання, стиль)

По закінченні секції ви одержите загальний бал за 75 питань, а також два проміжних бали, засновані на правильності відповідей 40 Usage/Mechanics питань і 35 Rhetorical Skills питань.

В тесті не перевіряється правильність написання окремих слів і знання специфічних правил граматики. Граматика і правильне використання речення перевіряються тільки в контексті даного тексту. Словниковий запас прямо не перевіряється, хоча чим він більший, тим краще ви підготовлені для вибору правильної відповіді.

Тест АСТ не жадає від вас запам'ятовування змісту тексту. Питання розташовані поруч з текстом, для зручності і швидкого знаходження відповідного фрагменту та надання правильної відповіді. Тест АСТ не є тестом на запам'ятовування.

Математика

Математична секція тесту потребує від вас відповісти на 60 питань з декількома варіантами відповідей за 60 хвилин. Рівень знань, необхідний для успішної здачі тесту, відповідає вимогам середньої школи.

Тест складається з питань, рішення яких вимагають логічних навичок. Більшість питань є однорідними, хоча іноді зустрічаються серії питань на основі однієї задачі. Знання найпростіших формул і підрахунків є великим плюсом для рішення проблем. Знання ускладнених формул і підрахунків звичайно не вимагаються.

Тест містить у собі основний матеріал за курсом математики, що є невід'ємною частиною успішної здачі вступних іспитів у вузи.

Використання калькуляторів під час рішення задач даної секції дозволено. За результатами математичної секції дається чотири бали: загальний бал на основі відповідей на 60 питань, бали за 24 питання по Pre-Algebra/Elementary Algebra, бали за 18 питань по Intermediate Algebra/Coordinate Geometry, бали за 18 питань по Plane Geometry/Trigonometry.

Читання

Тест по читанню складається з 40 питань, на рішення яких вам дається 35 хвилин. Вам необхідно прочитати кілька текстів і відповісти на питання до них. Питання можуть перевіряти розуміння того, що прямо зазначено в тексті, або уміння робити висновки, порівняння й узагальнення з приведеного матеріалу.

Тест складається з чотирьох текстів, рівень складності яких відповідає тому рівню розуміння, що буде потрібно від майбутнього студента для успішного оволодіння навчальним друкованим матеріалом.

Зазвичай, теми текстів стосуються гуманітарного матеріалу, соціології, прози і природознавства.

Перед кожним текстом дається інформація про його тему (наприклад: Prose Fiction), ім'я автора і короткі замітки, що допоможуть зрозуміти зміст тексту. Після кожного тексту йдуть питання з декількома варіантами відповідей.

За результатами тесту Читання повідомляється три бали: загальний бал, заснований на відповідях на 40 питань, бал за розділ Social Studies/Sciences reading skills (20 питань) і бали по Arts/Literature reading skills (20 питань).

Природознавство

У цьому тесті вам потрібно буде відповісти на 40 питань за 35 хвилин.

Тест складається із сімох розділів з науковою інформацією, за кожним з розділів ідуть питання з декількома варіантами відповідей.

Завдання даються в трьох форматах: представлення інформації (графіки, таблиці, схематичні дані), дослідницькі узагальнення (опис декількох експериментів, зв'язаних між собою), конфліктні точки зору (виклад декількох гіпотез чи точок зору, що вступають у конфлікт один з одним).

Питання жадають від вас розуміти основні положення і концепції приведеної інформації, виявляти критичний підхід до зв'язків між даною інформацією і побудованими на її підставі висновками і гіпотезами, робити висновки і пророкувати можливий розвиток подій.

Користатися калькулятором на секції Природознавство заборонено.

За результатами тесту дається загальний бал, заснований на кількості правильних відповідей на 40 питань.

Нижче приведені таблиці структури тесту АСТ по секціях:

ACT Assessment English Test
75 items, 45 minutes

Content/Skills

Proportion of test Number of Items
Usage/Mechanics
Punctuation
Basic Grammar and Usage
Sentence Structure
.53
.13
.16
.24
40
10
12
18
Rhetorical Skills
Strategy
Organization
Style
.47
.16
.15
.16
35
12
11
12

Total

1.00 75

Scores reported:
Usage/Mechanics (40 items)
Rhetorical Skills (35 items)
Total test score (75 items)


ACT Assessment Mathematics Test
60 items, 60 minutes

Content Area

Proportion of test Number of Items
Pre-Algebra
Elementary Algebra
Intermediate Algebra
Coordinate Geometry
Plane Geometry
Trigonometry
.23
.17
.15
.15
.23
.07
14
10
9
9
14
4

Total

1.00 60

Scores reported:
Pre-Algebra/Elementary Algebra (24 items)
Intermediate Algebra/Coordinate Geometry (18 items)
Plane Geometry/Trigonometry (18 items)
Total test score (60 items)


ACT Assessment Reading Test
40 items, 35 minutes

Reading Content

Proportion of test Number of Items
Prose Fiction
Humanities
Social Studies
Natural Sciences
.25
.25
.25
.25
10
10
10
10

Total

1.00 40

Scores reported:
Art/Literature (Prose Fiction, Humanities: 20 items)
Social Studies/Sciences (Social Studies, Natural Sciences: 20 items)
Total score (40 items)


ACT Assessment Science Reasoning Test
40 items, 35 minutes

Content Area

Proportion of test Number of Items
Data Representation
Research Summaries
Conflicting Viewpoints
(Biology, Earth/Space Sciences, Chemistry, Physics)
.38
.45
.17
15
18
7

Total

1.00 40

Scores reported:
Art/Literature (Prose Fiction, Humanities: 20 items)
Social Studies/Sciences (Social Studies, Natural Sciences: 20 items)
Total score (40 items)





ACT vs. SAT?

Що таке тест ACT

АСТ (American College Testing Assessment) – один із двох найбільш розповсюджених стандартизованих тестів для вступу до коледжів й університетів Сполучених Штатів Америки і Канади. Популярність його росте щорічно. Приблизно 1,7 млн. чоловік здає його щороку в усьому світі. Тепер така можливість з'явилася в студентів і школярів України.

Навіщо він потрібний

Стандартизовані тести, такі як АСТ і SAT, створені для того, щоб університети і коледжі могли оцінити здатності студента для продовження освіти за одним загальним критерієм. Вони компенсують невизначеність оцінок різних середніх шкіл, тому що школи розрізняються як за рівнем викладання, так і за використовуваною методикою.

Ці тести створені для того, щоб прогнозувати академічну успішність студента-першокурсника.

Формат тесту

Тест АСТ розбитий на чотири секції, що завжди йдуть в однаковому порядку: англійська мова, математика, читання і природознавство.

Загальний час тесту - 2 години 55 хвилин. Тест складається з питань з декількома варіантами відповідей з яких потрібно вибрати одну правильну.

Яка мета

Одна з найбільших причин чому варто серйозно розглянути здачу тесту АСТ, це те, що він може замінити вам здачу чотирьох тестів SAT !
І це не жарт...

Багато престижних коледжів і університетів вимагають зараз від студентів здачі як SAT I (тест на мислення), так і SAT II (тест по предметі). Існує 22 тести з предмету, починаючи від хімії і закінчуючи японською мовою. У той же час деякі університети (Boston College, Duke і ін.) не жадають від вас здачі SAT II, якщо ви здали АСТ.

Таким чином, здача тесту АСТ може заощадити вам час, проведений в тест-центрі SAT (і ще більше часу на підготовку до нього).

Треба сказати, що ці умови варіюються від університету до університету. Є школи, що вимагають SAT II незалежно від балів по АСТ чи SAT I.

Різниця між АСТ і SAT

Ви можете запитати, – чому я повинний вибирати між ACT і SAT?

Десять чи двадцять років тому проблема вибору тесту навіть не стояла.

До сьогоднішнього дня. Традиційно тест ACT був потрібен коледжам й університетам в північно-західному регіоні США, у той час як тест SAT у північно-східному і західному регіонах. Але зараз, усе більше число студентів воліють здавати тест ACT, а переважна більшість шкіл у Сполучених Штатах і Канаді приймають як результати SAT, так і ACT.

Зріст популярності ACT дає студентам стратегічну перевагу.

SAT і ACT – зовсім різні тести, і в багатьох відносинах вони вимірюють різні якості. Таким чином, у залежності від ваших особистих переваг або слабостей, ви можете одержати значно більш високий результат на одному тесті, чим на іншому. Як результат, багато студентів розглядають можливість здачі як SAT, так і ACT для визначення того, який тест дає кращий результат з їх здібностями.

Приймальна комісія і викладачі часто описують різницю між ACT і SAT як:
- ACT є тестом змістовним, у той час як SAT перевіряє логічне і математичне мислення. Ця відмінність є однією з причин чому викладачі віддають перевагу ACT – вони вважають, що ACT ближче до перевірки реально виученого обов'язкового шкільного матеріалу. ACT і SAT розглядають різні якості. Здача кожного й оцінка результатів допомагає зрозуміти яким типом мисленням ви володієте.

От деякі відмінності, що роблять ці два тести такими несхожими:
- Вимоги до словникового запасу в тесту SAT значно вище, ніж у ACT.
- Тест SAT не цілком складається з питань з декількома варіантами відповідей і іноді студентам замість вибору одного з варіантів приходиться розписувати і пояснювати свою відповідь
- У тесті SAT є покарання за угадування, у ACT такого не існує.

В той же час варто пам'ятати, що незважаючи на те, що тести SAT і ACT дуже важливі частини вашої анкети, вони не єдині критерії в процесі вступу до вузів. Не менш важливі рекомендаційні листи, твір, оцінки, зароблені в школі, правильно заповнена аплікаційна форма.

Починаючи з жовтня 1999 року тест АСТ можна здати в єдиному в Україні сертифікованому тест-центрі. Адреса: Україна, м. Дніпропетровськ, 49000, пр. К. Маркса 60, офіс №75. Телефон для довідок (056) 744-62-42

Тут же, ви зможете зареєструватися на АСТ, одержати безкоштовно офіційний реєстраційний бюлетень тесту.



...

  © Osvita, 1999-2007