This version of the page http://www.ukma.kiev.ua/ua/mag/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2007-12-12. The original page over time could change.
Magisterium - Про нас
контакти | кампус | гостьова книга | мапа сайту| 
  • Про нас
  • Новини/Події
  • Маґістерські програми
  • Сертифікатні програми
  • Загальні умови вступу
  • Контакти
Про нас

Вельмишановні пані і панове!
Ви прагнете справжньої сучасної освіти?
Ви мрієте реалізувати свої таланти?
Ви бажаєте посісти почесне місце у світі і
переконані, що ви того варті?
Ви хочете бути кращим з кращих?
Будьте певні, що ви натрапили
(байдуже, свідомо чи щасливим трафунком) на добрий шлях!


Маґістерські програми НаУКМА - це ваш великий шанс на здійснення найсміливіших сподівань. Що дозволяє нам твердити саме так, і що має переконати вас у слушності цього твердження? Ось кілька очевидних аргументів:

* Маґістеріум НаУКМА дає вам змогу як продовжити освіту в обраному напрямі, так і змінити цей напрям та обрати нову галузь професійного становлення, цікавішу за ту, яка видавалася вам найпривабливішою ще кілька років тому. Кожний з нас може схибити у виборі, але тільки НаУКМА дозволяє внести у той вибір рятівні корективи;

* Тільки тут на вас чекає справді творче навчання і свобода вибору, оскільки ви на власний розсуд збагачуватимете план власної підготовки цікавими вибірковими дисциплінами й пропонованими вам додатковими сертифікатними програмами;

* Тут панує атмосфера істинного, а не декларативного демократизму, бо так само, як наші професори оцінюватимуть ваші знання, так і ви оцінюватимете їхні педагогічні зусилля і здібності;

* Диплом маґістра НаУКМА відкриває перед вами найширші обрії, оскільки світова наукова громадськість обдаровує нашу Академію особливою повагою і, відповідно, винятковою кількістю ґрантів та стипендій на продовження навчання та науково-дослідну діяльність за кордоном.

Якщо ж цих принагідних зауваг вам замало,
перегляньте наші подальші сторінки й переконайтеся самі в тому,
що Маґістерські програми НаУКМА – ваш щасливий шанс!

ПРИХОДЬТЕ, ЗМАГАЙТЕСЯ, ПЕРЕМАГАЙТЕ!




Маґістеріум НаУКМА об’єднує у собі програми поглибленої фахової освіти, складені з урахуванням сьогоденних професійних потреб суспільства, як правило, розраховані на два роки стаціонарного навчання. Впродовж цього терміну студенти шляхом успішного засвоєння низки обов’язкових та вибіркових лекційних курсів, практичних занять, різних науково-дослідних та педагогічних практикумів, написання та захисту маґістерської праці.

У результаті успішного виконання навчальної програми випускники отримують диплом за освітньо-кваліфікаційним рівнем маґістр державного зразка з акредитованої спеціальності. Кожен, хто виявив особливі успіхи, визначені «Положенням про диплом НаУКМА», отримує також диплом маґістра НаУКМА, що свідчить про здобуття прийнятого у світі одноіменного наукового ступеня за спеціалізацією даної програми. Диплом маґістра державного зразка дозволяє нашим випускникам працювати за фахом як професіоналам вищого рівня підготовки або продовжувати навчання в аспірантурі НаУКМА, будь-якого іншого закладу освіти України чи в системі НАНУ. Оскільки диплом маґістра НаУКМА є конвертованим і визнається в більшості поважних університетів Заходу, то він також дає змогу нашим випускникам продовжувати навчання на різноманітних зарубіжних програмах подипломової освіти (в університетах Європи та Америки – Post Graduate Study or Programme of Doctoral Study).

Останнім часом популярними є наукові стажування наших випускників у авторитетних університетах США за програмою Фулбрайта, докторські студії (аспірантура) в Європейському колеґіумі польських та українських університетів м. Любліна, спеціалізовані науково-дослідні студії в Центрально-Європейському університеті (м. Будапешт). У найближчій перспективі – створення Центру передових наукових досліджень на базі Маґістеріуму НаУКМА, котрий за підтримки міжнародних фондів та у взаємодії з багатьма університетами Центрально-Східної Європи надаватиме цільову допомогу (науково-методичну, консультативну і фінансову) у підготовці якісних кандидатських і докторських дисертацій.

Підставою для вступу на будь-яку маґістерську програму є наявність диплома бакалавра (або спеціаліста) державного зразка, а також успішно складені іспити зі спеціальності, української та англійської мов.

У НаУКМА існують такі маґістерські програми: «Біологія»; «Екологія та охорона навколишнього середовища»; «Економічна теорія»; «Журналістика»; «Інтелектуальні системи прийняття рішень» та «Інформаційні управляючі системи та технології» (обидві – в галузі комп’ютерних наук); «Історія»; «Історія (Археологія та давня історія України)»; «Культурологія (Теорія та історія культури)»; «Політологія»; «Правознавство»; «Соціальна робота»; «Соціологія»; «Філологія (Теорія, історія літератури та компаративістика)»; «Філософія (Історія філософії)», «Менеджмент в охороні здоров'я», «Хімія (Мембранні та сорбційні процеси і технології)» та відкрита у 2006-2007 н.р. нова маґістерська програма «Фінанси». Кожна з наших програм у межах заявленого напряму освіти має власну «нішу», себто є специфікованою, зосередженою на певній проблематиці даної галузі знань.

Це також означає, що ми заохочуємо вступати на наші маґістерські програми випускників інших українських та зарубіжних вузів, які в переліку щорічно пропонованих маґістерських програм знайдуть цікаву для себе програму поглибленої професійної підготовки і виявлять бажання здобути її не деінде, а саме в Національному університеті «Києво-Могилянська академія».

Слід підкреслити, що кількість таких програм рік у рік зростає. Успіхи у навчанні дають можливість слухачам маґістерських програм претендувати на отримання цілої низки іменних ґрантів, причому студенти другого року навчання можуть претендувати на отримання ґрантів НаУКМА цілком безвідносно до того, де саме вони здобули свій перший диплом бакалавра чи спеціаліста.

Очолені знаними у своїх галузях ученими, маґістерські програми мають власну освітньо-професійну специфіку і відносну самостійність; кожна з них запрошує до викладання відомих вітчизняних та зарубіжних науковців; заняття провадяться українською та англійською мовами. Окрім курсів, передбачених конкретним навчальним планом, слухачам усіх маґістерських програм надається можливість безкоштовно навчатися на одній із розроблених сертифікатних програм додаткової освіти, (зокрема «Аналіз публічної політики», «Практична психологія» та «Професійний переклад» – перелік вибіркових сертифікатних програм може змінюватися з року в рік відповідно до практичної зацікавленості в них наших слухачів), що безумовно розширює поле професійної придатності випускників НаУКМА.

Наукова продукція, себто дослідницькі статті, студії і розвідки маґістрів та їхніх викладачів публікуються в альманасі «Маґістеріум»: він виходить фаховими збірниками, що ними кожна програма періодично звітує про свої досягнення. Адже за задумом та стратегією своєї діяльності маґістерські програми передовсім покликані формувати професіоналів, готових до самостійної пошукової науково-дослідної та творчої праці.

ЛАСКАВО ПРОСИМО! YOU ARE WELCOME!

Володимир Моренець,
Голова Ради Маґістеріуму,
віце-президент з науково-навчальних студій,
професор, доктор філологічних наук

Володимир Панченко,
віце-президент з навчальної роботи,
професор, доктор філологічних наук



 


designed by ukma web team