This version of the page http://rpl.net.ua/2007/07/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2007-12-12. The original page over time could change.
Материалы за Липень 2007 года » РЕАЛЬНА ПОЛІТИКА
   

Зробити стартовою - Додати в закладки - RSS
  Українська версія     Русская версия

 
 
  

 

ПОШУК 

  За Тимошенко слідкує снайпер   Хресну мати Ющенка визнали Праведницею світу   Член путінської партії "Єдина Росія" заявляє про підготовку вбивства Тимошенко   Під шумок парламентських баталій, стара коаліція «дерибанить» українські підприємства   Рада продовжить роботу лише завтра о 10 ранку 

Стрічка, Останні новини 

Різака засудили до 5 років... умовно

31/07/2007 18:11 
 
Апеляційний суд Івано-Франківської області засудив екс-губернатора Закарпаття Івана Різака до 5 років умовно з іспитовим терміном один рік.
Такий вирок сьогодні зачитала суддя Апеляційного суду Надія Стефанів.

Стрічка, Останні новини 

Хрест, встановлений на місці пам’ятника Матросам-потьомкінцям, викинули на смітник

31/07/2007 17:59 
 
В Одесі прихильники встановлення пам’ятника російській цариці Катерині II зруйнували хрест, який був встановлений на місці майбутнього монумента, та викинули його на смітник, - повідомляє proUA з посиланням на прес-службу «Чорноморського Гайдамацького З’єднання», члени якого, протестуючи проти встановлення пам’ятника, поставили наприкінці липня на його місці хрест.
Як повідомила прес-служба, 30 липня охоронною фірмою депутата Одеської міської Ради Руслана Тарпана та представниками Виконкому було знищено освяченого хреста, якого напередодні встановили козацькі товариства разом з православними священиками як символ козацької церкви, що планувалась в майбутньому.
Будівництво церкви на цьому місці передбачалось згідно плану Деволана у 1794 році та було ще тоді освячено православними священиками.
Як зазначають у прес-службі, рештки зруйнованого хреста вивезли на смітник.
Раніше 4 липня згідно рішення Одеської міськаради було демонтовано пам’ятник Матросам-потьомкінцям, для подальшого встановлення на цьому місці пам’ятника Російській імператриці Катерині II.
Ініціатором такого рішення виступив депутат Одеської міської ради від ПСПУ Руслан Тарпан.

Стрічка, Останні новини 

Януковича розкритикували за непослідовну соціальну політику

31/07/2007 17:47 
 
У Секретаріаті Президента незадоволені соціальною політикою уряду. Про це сьогодні під час брифінгу заявив перший заступник глави Секретаріату Президента Олександр Шлапак, - повідомляєproUA
«На нашу думку, соціальна політика, яка сьогодні здійснюється урядом, є непослідовною і не визначеною у своїх цілях», - сказав Шлапак.
Як зазначив Шлапак, низькі темпи зростання соціальних стандартів зумовили прийняття Президентом соціальних ініціатив.
«Ми маємо, починаючи з серпня 2006 року темпи зростання соціальних стандартів в нашій країні вдвічі нижчі, ніж в минулому році», - нагадав він.
На думку Шлапака, сьогодні є необхідною чітка програма соціальних реформ.
«Потрібна дуже чітка програма соціальних реформа, яка буде розроблена на декілька років за конкретними фінансовими параметрами», - зазначив він.

Стрічка, Останні новини 

Янукович дав вказівку покращити умови утримання землякі у… моргу

31/07/2007 17:19 
 
Прем'єр-міністр Віктор Янукович у ході робочої поїздки в Єнакієве, Донецька область, відвідав місцевий морг.
Про це голова уряду сказав у ході наради з питань стану і перспектив соціально-економічного розвитку міста, - повідомляє Остров
"Люди не можуть поховати нормально, немає умов у морзі", - сказав Янукович.
Він зазначив, що при тій інтенсивності праці, що існує в Єнакієвому, є проблеми й в охороні здоров'я.
"Я не даремно послав вас у лікарню! Це центральна лікарня, а що діється на околицях?... Подивіться на дороги: побілили бордюри і все!", - звернувся прем'єр до чиновників, які його супроводжують.
Голова уряду дав вказівку прискорити постачання устаткування в міський морг Єнакієвого.

Стрічка, Останні новини 

У відомстві Рудьковського чергова аварія

31/07/2007 17:17 
 
На станції «Тернопіль-товарний» маневровий вантажний потяг давав задній хід і зіткнувся з вагонами, що стояли на відстої. Внаслідок аварії з колії зійшли та перекинулися шість вагонів.
Наразі залізничники від коментарів відмовляються.
За словами фахівців, причиною стала неуважність машиніста чи стрілочників, які вчасно не перевели стрілку, а потяг не встиг зупинитися.

Стрічка, Останні новини 

Янукович намірився влити в Партію регіонів партії союзників

31/07/2007 17:16 
 
Прем`єр-міністр України Віктор Янукович заявив сьгодні в Єнакієво, що у виборчому списку Партії регіонів на позачергових парламентських виборах очікується поява "союзників з інших партій", - повідомляє Остров
"Буде певна кількість наших союзників, які разом з нами підуть на вибори з інших партій", - сказав Янукович.
При цьому він припустив, що до виборів може відбутися "злиття партій" з Партією регіонів.
Прем`єр також акцентував, що "всі ці питання" вирішить з`їзд Партії регіонів який відбудеться 4 серпня.

Коментарі 

Володимир Полохало: Вибори до Київради відбудуться наступної весни

31/07/2007 17:03  "Реальна політика"
 
 
Черновецький взагалі сприймається сьогодні киянами як прикрість, як анекдот, як випадкова фігура. Його рейтинг сьогодні у 1,5 – 2 рази менше, ніж тоді, коли він став міським головою. Скоріш за все, Черновецькому вдасться сховатися за депутатським мандатом у Верховній Раді під патронатом Партії регіонів.

Стрічка, Останні новини 

Президент не прийде завтра до Януковича

31/07/2007 14:37 
 
Президент України Віктор Ющенко не братиме участь у завтрашньому засіданні Кабінету Міністрів України, оскільки вважає, що у нього достатньо щоденних контактів з урядом,- повідомив сьогодні на прес-конференції перший заступник глави Секретаріату Президента Олександр Шлапак.
“Президент ухвалив рішення не йти завтра на засідання уряду. Рішення він ухвалив недавно – мені годину тому про це повідомив”, - сказав Шлапак.
Він також наголосив, що останнім часом про проблеми уряду і свої варіанти вирішення цих проблем Ющенко неодноразово інформував уряд і прем`єр-міністра в листах.
«Таким чином, Президент вважає, що все, що він хотів сказати, він сказав уряду і розраховує, що буде почутий», - відзначив Олександр Шлапак.
Раніше, 30 липня міністр Кабінету міністрів Анатолій Толстоухов заявив, що в розширеному засіданні Кабінету міністрів, запланованому на середу, передбачається участь Президента.

Стрічка, Останні новини 

Іноземці пропонують побудувати під Києвом ціле місто

31/07/2007 14:18 
 
Сінгапурська компанія SurbanaCorporation побудує під Києвом місто-супутник на 200 тисяч жителів, - повідомляє видання "Дєло".
Для проекту необхідна ділянка площею близько 300 гектарів. Про це повідомив компаньйон сінгапурської фірми, колишній радник Президента Ющенка, сірійський бізнесмен Харес Юссеф.
Землю під будівництво планується виділити біля міста Васильків.
За оцінками керівників найбільших будфірм , для проекту такого масштабу інвесторам знадобиться як мінімум 3 мільярди доларів. Плюс ще близько 20% від цієї суми необхідно буде вкласти в соціальні проекти, на які вкаже обласна влада.

У червні Україну відвідали представники SurbanaCorporation. Представники корпорації провели кілька зустрічей. Зокрема відомо, що пропозицію про будівництво об`єктів отримали влади Києва і області.
Перший заступник голови Київміськадміністрації Денис Басс повідомив, що фахівці SurbanaCorporation висловили «деякі пропозиції щодо розробки Генерального плану забудови Києва». В той же час губернатор Київської області Віра Ульянченко повідомила, що найбільш вірогідним місцем будівництва міста-супутника є Васильків.
«Остаточне рішення не ухвалене. Є пропозиція сірійської і китайської компаній», — уточнила вона.

У свою чергу, Харес Юссеф пояснює інтерес сінгапурських партнерів до України тим, що інвестиції в нерухомість в нашій країні є найпривабливішими.
«Є дефіцит офісних і житлових площ. При цьому з погляду законодавства вкладення в цю сферу більш-менш захищені», — вважає глава HaresGroup.
Харес Юссеф говорить, що проект будівництва нового міста буде представлений на затвердження Київської облдержадміністрації вже у вересні. До цього моменту бізнесмен відмовляється називати передбачувану суму інвестицій.
Але, мабуть, проблем з фінансуванням у Surbana Corporation не буде. Ця компанія контролюється найбільшим в Східній Азії сінгапурським інвестфондом Temasek Holdings, який належить державі. Його активи оцінюються в 139,35 мільярда доларів.

Стрічка, Останні новини 

"Діяльність" Рудьковського коштуватиме Україні мільярди

31/07/2007 14:04 
 
Народний депутат V скликання Володимир Лановий ввважає, що "Проффесіоналізм" Рудьковського коштуватиме Україні мільярди, - цитує сайт RAZOM слова нардепа.
“Аварії на залізниці вдарили по довірі до українських перевізників, залізничних магістралей і управлінців цими магістралями. Українська залізниця у архаїчному стані, тому не виключено, що замовники транспортних послуг пускатимуть свої грузопотоки в обхід України”, - сказав він.
“Як наслідок, ми втратимо не лише щорічні темпи зростання транспортних послуг, але й не отримаємо нових клієнтів. Якщо так ставитися до залізниці, як це робити міністр Рудьковський та весь уряд в цілому, то ми втрачатимемо свій транзитний потенціал. Кабмін не займається модернізацією та безпекою залізничного полотна, тому залізниця і держава загалом втрачає прибутки”, - наголосив Лановий.
“Нині залізниця не фінансується, система не модернізується, тому українські колії аварійно небезпечні, - підкреслив він. - Оскільки система зношується , а фінансування та модернізації немає, то аварійність залізниці й надалі зростатиме”.
“Експортні послуги складають понад 3 млрд. доларів, і за їх рахунок ми фінансуємо експортно-імпортний баланс”, - підкреслив Лановий.
“Через зменшення транзиту Україною економічні втрати будуть мільярдними”, - вважає Володимир Лановий.
За його словами, уряд не фінансує залізницю, а всі кошти сконцентровані на центральному рівні. “Окремі підприємства, які займаються експлуатацією та ремонтом рухомого складу не модернізуються, тому що гроші їм не виділяються. Залізниця зношується, оскільи гроші вкладаються не в тих напрямках”, - наголосив він.
Лановий також підкреслив, що іноземні компанії залюбки вкладали б гроші в українську залізницю, однак уряд не сприймає допомоги і входження у свій бізнес іноземних компаній.

Стрічка, Останні новини 

НУ-НС уже зібрала 115 тисяч підписів за скасування депутатської недоторканності

31/07/2007 13:25 
 
Координатор акції по збору підписів за відміну депутатської недоторканності Блоку «Наша Україна Народна Самооборона» Тарас Стецьків заявив про завершення першого етапу загальнонаціональної кампанії по збору підписів в підтримку ідеї скасування депутатської недоторканності.
Менш ніж за тиждень Блок «Наша Україна – Народна самооборона» зібрав понад 115 тисяч підписів громадян України. Агітаційні намети Блоку були розгорнуті в усіх без винятку областях країни. Початок акції засвідчив, що громадяни України активно підтримують ідею скасування депутатської недоторканності.
Громадяни прагнуть, щоб влада в Україні була відповідальною перед людьми.
Широка підтримка ідеї скасування депутатської недоторканності показує, що люди не бажають миритися з безвідповідальною владою, яка сьогодні керує в нашій країні.
Громадяни прагнуть, щоб влада в Україні була відповідальною перед людьми.
Лише відповідальність політиків за свої дії змусить їх працювати за інтереси людей.
Блок «Наша Україна – Народна самооборона» розглядає скасування недоторканності депутатів ВР як перший крок на шляху подолання корупції у владі і наведення порядку вдержаві.
У парламенті депутати повинні творити справедливі закони, і показувати приклад їх виконання, а не ховатися від них.
В заяві Стецьків звернувся із закликом до усіх небайдужих громадян активно долучатися до кампанії по збору підписів, яку проводить Блок «Наша Україна – Народна самооборона».

За лаштунками 

Опіум для політиків

31/07/2007 13:19  Марина Лозовська, "Реальна політика"
 
 
У запеклій та напруженій політичній боротьбі в хід йдуть всі засоби, якщо є хоч найменша підозра, що вони принесуть результат. Не обходять політики стороною і релігійні громади, адже вони добре організовані і дослухаються до свого лідера – ідеальна ситуація для того, щоб мінімальними зусиллями отримати групу лояльних виборців. Не втрималися від спокуси скуштувати «опіум для народу» навіть комуністи – вони відважно стали на захист церкви…в обмін на підтримку антинатовських акцій...

Стрічка, Останні новини 

Обухівському району загрожують масові самозахоплення і перерозподіл землі

31/07/2007 13:09 
 
У п'ятницю, 27 липня, з Обухівського районного відділення Державної служби земельного кадастру були викрадені всі державні акти на користування землею.
Як інформує Обком , 27 липня в 17.45 до приміщення Обухівського райвідділу ДСЗК увірвалися четверо осіб у масках, але без зброї.
Дві співробітниці ДСЗК, що знаходилися в цей час на робочому місці, не змогли чинити опір грабіжникам, що викрали всі 11 тисяч державних актів на володіння земельними ділянками в Обухівському районі.
Видання відзначає, що кілька місяців тому у цьому ж відділенні ДСКЗ було викрадено комп'ютер із усією базою даних, що містить перелік земельних актів.
В результаті крадіжки власники земельних ділянок (як юридичні, так і фізичні особи) зможуть підтвердити своє право власності тільки наявними у них документами, частина яких, як підозрюється, є фальсифікованими.
Це у свою чергу дає безмежні можливості для безпорядку і сваволі щодо перерозподілу землі в Обухівському районі. А одна сотка в цьому елітному районі, що починається просто на околиці Києва, коштує до 20 тисяч доларів, зауважує видання.
Крім того воно звертає увагу, що саме на території Обухівського району знаходиться скандально відоме селище Козин (Конча-Заспа, Конча-Озерна й ін.), де проживає більшість української еліти і де знаходиться державна та особиста дачі Президента.

Стрічка, Останні новини 

Луценко обіцяє очистити регіональні «бомбосховища»

31/07/2007 12:35 
 
Партія регіонів давно стала сховищем для людей з темним минулим, яким зараз дуже важливо отримати статус недоторканого народного депутата, - повідомляє сайт RAZOM з посиланням на заявиву лідер Блоку “Наша Україна – Народна самооборона” Юрій Луценко, який прокоментував оприлюднені учора списки “регіоналів”, в яких з’явилися прізвища одіозних політиків.
“Натхненні успіхом у боротьбі з законом, керівники Партії регіонів на цих виборах розширюють свій “притулок для недоторканних” до цілого бомбосховища, в якому планується облаштувати кілька “vip-номерів” для Медведчука, Різака, Щербаня, Шуфрича, сімейства Засух та інших одіозних осіб, на яких вже давно очікують слідчі”, - заявив Луценко.
“Від імені Блоку “Наша Україна – Народна самооборона” хотів би відразу попередити цих “vip-клієнтів”, що їм не допоможуть навіть бомбосховища, - наголосив лідер Блоку, - На порядку денному наступної Верховної Ради – відразу після створення у ній демократичної більшості - ключові питання скасування депутатської недоторканності народних депутатів та зміна керівництва правоохоронних органів. Закон буде один для всіх”.

Стрічка, Останні новини 

Цушко вимагає у Януковича більше грошей

31/07/2007 12:10 
 
Міністерство внутрішніх справ просить Кабінет Міністрів збільшити бюджет відомства в два рази до 12 млрд. гривень в 2008 році, - повідомляє proUA з посиланням на слова заступник міністра внутрішніх справ Віктора Суслова.
За його словами, в поточному році МВС фінансується на 50% від необхідного рівня.
«Ми подали в Кабмін заявку на 12 млрд. гривень наступного року, але ми не дуже віримо, що уряд зможе покрити потреби», - сказав Суслов.
За його словами, цього року бюджет МВС становитть близько 6-7 млрд. гривень, включаючи 1,3 млрд., які відомство має заробити саме.

Попередня сторінка   1 2 3 ... 36 37 38    Наступна сторінка

Нагору

Цей день в історії  
12 грудня 1937 року

Перші вибори в СРСР

Цього дня відбулися перші "вибори" до Верховної Ради СРСР за новою конституцією - 98.6% голосів отримали представники блоку комуністів і безпартійних

12.12.2007 // Якось Віктор Федорович сидів у приватному барі своєї сяючої партії разом з Раїсою Василівною та Борисом Вікторовичем та святкував неочі...

Останні новини  

12 грудня 2007 року
20:30

Регіонали недопустять аби Тимошенко стала прем'єром попри тиск Балоги

20:24

Європейські експерти вважають, що Україна сама справиться із забрудненням Керченської протоки

20:13

Партія регіонів заявляє про тиск на неї з боку Секретаріату

19:51

Регіонали у четвер розблокують парламент

19:13

За Тимошенко слідкує снайпер

18:27

У БЮТ і НУНС немає проблем із розподілом портфелів

18:22

Хресну мати Ющенка визнали Праведницею світу

18:20

Грузинська телекомпанія "Імеді" сьогодні відновила свій ефір

18:16

Зварич готовий обміняти прем'єра Тимошенка на ключові парламентські комітети

18:10

Метрополітен закликає пасажирів зайвий раз не їздити в метро

18:05

Депутати Черновецького вважають, що на них розпочате полювання

18:02

Член путінської партії "Єдина Росія" заявляє про підготовку вбивства Тимошенко

17:58

Депутат Зарубінський називає позицію коаліції "дитячими образами"

17:32

В.О. генпрокурора особисто перевіряє систему Рада

17:27

Долю шахти ім. Засядька вирішують експерти

17:23

У 2008 році українці піднімуться на Еверест

17:19

Президент виступає за "україномовний інформаційний простір"

17:14

Росіяни тиснуть на Британію через закриття Британських Рад

16:59

Ізраїль і Палестинська автономія домовляються про мир

16:34

Представник Литвина заявляє, що сьогодні не хотіли працювати ні коаліція, ні опозиція

16:10

Москаль вважає, що Секретаріат Президента розколює фракцію НУНС

16:04

Кримська міліція тисне на кримських татар

15:53

Коаліція не проміняє Тимошенко на інші кандидатури

15:46

Донецька область підготовлена до нової ціни на газ

15:42

Регіонали пропонують подумати над іншими кандидатурами прем'єрів

15:37

Герман обіцяє розблокувати роботу Ради, якщо депутати візьмуться за голови

15:34

2008 рік може стати Роком Замків

15:34

Під шумок парламентських баталій, стара коаліція «дерибанить» українські підприємства

15:28

Регіонали заявляють про початок створення широкої коаліції із БЮТ



Загрузка...

 Архів  

«    Липень 2007    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 
 

Головний редактор: Андрій Костенко
Ел.пошта редакції: rpolitics@gmail.com
© 2006-2007 RPL.NET.UA "Реальна політика" 
Передрук матерiалiв лише за умови (гіпер)посилання на www.rpl.net.ua