This version of the page http://www.pic.com.ua/sahan-ivan-yakovich.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2007-12-12. The original page over time could change.
Сахань Іван Якович - Політика і Культура
 
 
 
А Б В Г Д Є Ж З І К Л М Н О П Р С Т У Ф Х Ц Ч Ш Щ Ю Я
 
 
 

Сахань Іван Якович

Дата народження: 1 січня 1948

Народився Іван Якович Сахань 1 січня 1948 року в селі Кіндратівка на Дніпропетровщині в сім’ї шанованих односельцями колгоспників Якова Петровича і Марії Трохимівни.

Рано пізнав виснажливу селянську працю. Мав нестримну жадобу до знань, яка вирізняла його серед однокласників – перечитав всі книжки не лише в сільській, а й у районній бібліотеці. Тож цілком природно, що по закінченню школи його покликали інструктором райкому комсомолу. Попрацював і заступником голови колгоспу, і першим секретарем райкому комсомолу. Блискуче закінчив інститут. Економічну освіту отримав під час навчання у Вищій партійній школі. Згодом обдарованого юнака запросили до столиці. П’ять років віддав роботі секретаря ЦК комсомолу України. Його й досі добрим словом згадують тодішні учасники ударних будов, розповідають про вміння налагоджувати роботу колективу, реалізувати всілякі молодіжні ініціативи, гасити конфлікти.

НЕ ЗМІНИЛОСЬ ДО НЬОГО СТАВЛЕННЯ ЛЮДЕЙ І ПІД ЧАС ПЕРЕБУВАННЯ НА ВІДПОВІДАЛЬНИХ ПОСАДАХ У МОЛОДІЖНИХ, ГРОМАДСЬКИХ ОРГАНІЗАЦІЯХ У М. КИЄВІ, ДНІПРОПЕТРОВСЬКІЙ ТА ХМЕЛЬНИЦЬКІЙ ОБЛАСТЯХ. ВЖЕ В ЧАСИ НАШОЇ СУВЕРЕННОСТІ СТВОРИВ НА ПОДІЛЛІ АСОЦІАЦІЮ ПІДПРИЄМСТВ ЛЕГКОЇ ПРОМИСЛОВОСТІ. ОБИРАВСЯ ДЕПУТАТОМ ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ТА ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСНИХ РАД НАРОДНИХ ДЕПУТАТІВ, НАРОДНИМ ДЕПУТАТОМ ВЕРХОВНОЇ РАДИ УКРАЇНИ 13-ГО СКЛИКАННЯ.

ПОЗАПАРТІЙНИЙ.

З 1997 РОКУ ІВАН САХАНЬ У МІНІСТЕРСТВІ ПРАЦІ ТА СОЦІАЛЬНОЇ ПОЛІТИКИ. СПОЧАТКУ ЗАСТУПНИК МІНІСТРА, ПЕРШИЙ ЗАСТУПНИК, А З ЛИПНЯ 1998 РОКУ – МІНІСТР.

Такого навантаження, як на цій посаді, Івану Яковичу витримувати раніше не доводилось. О сьомій тридцять він уже на роботі. А о 21-й годині він іще на роботі. Спасибі дружині, Ганні Олексіївні, істинному його другу і незрадливій любові: всі побутові питання взяла на себе, аби чоловік міг повністю зосередитися на державницьких справах.

Іван Якович живе за вимогами часу. Все, що він робить – для блага людей. Він завжди у пошуках, в утвердженні всього нового, позитивного, що з’являється в державних структурах взагалі і його відомстві, зокрема. За ініціативи та безпосередньої участі Івана Саханя, як члена Урядового комітету соціального і гуманітарного розвитку, розроблено ряд законів і стратегічних програмних документів, спрямованих на реформування соціальної сфери та підвищення рівня життя людей. З поміж них – пакет законів по соціальному страхуванню, пенсійній реформі, Концепція реформування заробітної плати, Концепція розвитку трудового потенціалу, Державна програма зайнятості, Стратегія подолання бідності, новації у подоланні безробіття, впорядкуванні на державному рівні системи адресної державної підтримки малозабезпечених сімей та інші.

Іван Сахань є членом Ради (з 1997 р.) по роботі з кадрами при Президентові України.

Його особливою турботою як співголови Національної ради соціального партнерства (з 1998р.) є забезпечення єдності, узгодженості дій уряду, профспілок і роботодавців при прийнятті важливих державних рішень. За його безпосередньої участі розроблялась Генеральна угода, формувалися громадські інститути тристоронього управління фондами державного соціального страхування.

Міністр - член наглядової ради Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань (з 2000р.). З червня 2001 р. – член Державної Ради з питань пенсійної реформи. Нещодавно Івана Яковича призначили Головою Ради у справах інвалідів при Кабінеті Міністрів України.

За значні особисті заслуги у державному будівництві України Івана Саханя нагороджено Почесною відзнакою Президента - орденом "За заслуги" ІІІ ступеня (1999р.).

Життєве кредо Івана Саханя "Дбаючи про людей, ми дбаємо про майбутнє держави" – повністю підтверджується стилем та результатами повсякденної роботи.