This version of the page http://www.pic.com.ua/ligun-anatoliy-mihaylovich.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2007-12-12. The original page over time could change.
Лігун Анатолій Михайлович - Політика і Культура
 
 
 
А Б В Г Д Є Ж З І К Л М Н О П Р С Т У Ф Х Ц Ч Ш Щ Ю Я
 
 
 

Лігун Анатолій Михайлович

Дата народження: 15 лютого 1942

Народився 15 лютого 1942 року в м. Дніпродзержинську, Дніпропетровської області.

У 1959-1961рр працював токарем металургійного заводу ім. Дзержинського у м. Дніпродзержинську.

У 1961 році розпочавши кар’єру військовослужбовця курсантом Полтавського зенітно-артилерійського командного училища, продовжив навчання на Вищих офіцерських курсах Збройних Сил СРСР, спеціальних курсах в Академії ім. Фрунзе (м. Москва)

Віддавши службі у Збройних Силах СРСР понад 25 років, пройшов шлях від командира взводу до старшого офіцера розвідувального відділу штабу Армії.

З 2 по 29 червня 1986 року - заступник начальника оперативної групи особливої зони по дезактивації споруд і території на .Чорнобильській АЕС.

У 1988 році вийшовши на пенсію в званні підполковник, продовжує працювати в Чернігівському обласному центрі науково - технічної інформації.

З 1990 року бере активну участь у чорнобильському русі, очоливши Чернігівську обласну громадську організацію Спілка «Чорнобиль».

Є одним з ініціаторів заснування чорнобильської партійної організації, учасників розробки її статутних документів.

У 2003 році обраний головою Чернігівської обласної партійної організації Соціально-екологічної партії «Союз. Чорнобиль. Україна.», у серпні 2005 р. - заступником голови партії.

А. Лігун є автором книги «Відлуння квітня 1986 року», де зібрано спогади безпосередніх учасників та очевидців чорнобильської катастрофи.

За особливі заслуги перед Україною, самовіддану і звитяжну працю на благо України нагороджений орденом «За заслуги» ІІІ ступеню, медаллю «За працю і звитягу» ІІІ ступеню, орденом «Святого Рівноапостольного Володимира» ІІІ ступеню, Почесною відзнакою Міністерства з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи.

Член Президії Центральної ради Всеукраїнської громадської організації «Союз Чорнобиль України».

Має доньку, сина, онука.