This version of the page http://novynar.com.ua/politics/3974 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2007-12-12. The original page over time could change.
Новинар » Україна » Янукович визнав, що уряд приховував правду
bigmir)net Пошта   Шукай:      
Це ß-версія сайту  Напиши нам свою думку
Україна

Янукович визнав, що уряд приховував правду
25 лип, 11:50

Прем'єр-міністр України визнав, що під час ліквідації фосфорної аварії у Львівській області посадовці дезінформували населення про реальний стан речей, а уряд був не готовий діяти відповідно за подібних обставин.

Про це він заявив сьогодні на засіданні Кабінету міністрів.

Віктор Янукович також визнав, що під час ліквідації були допущені ряд помилок, і що аварія засвідчила відсутність досвіду поведінки відповідальних осіб в подібних ситуаціях.

У зв'язку з цим глава уряду доручив міністрами призначити у своїх відомствах відповідальних осіб за інформаційну політику під час виникнення надзвичайних ситуацій. "Бажання ієзуїтськи підходити до людей, дезинформувати їх - з цим потрібно боротися", - зазначив прем'єр-міністр.

19 липня Президент України Віктор Ющенко звинуватив уряд в спробах приховати наслідки "фосфорної аварії" у Львівській області. При цьому він підкреслив недостатність дій уряду щодо захисту жителів постраждалих районів, додавши, що потрібно забезпечити потерпілих всім необхідним.

"Практика радянської влади, коли принципом вирішення проблеми були заспокійливі чиновницькі звіти - замість професійних дій і замовчування - замість чесного інформування не може бути нормою життя в Україні", - сказав глава держави.

Зазначимо, 18 липня в прес-службі Міністерства охорони навколишнього природного середовища України повідомили, що концентрація фосфорного антигідриду в атмосферному повітрі населених пунктів, що знаходяться в зоні техногенної катастрофи у Львівській обл., в 23 рази перевищувала норму і становила 3,5 мг/ куб. м. За даними аналітичного контролю Державної екологічної інспекції в Львівській обл. забруднення грунтів і поверхневих вод не зафіксовано, зазначили в Мінприроди.

Того ж дня віце-прем'єр-міністр Олександр Кузьмук власним прикладом переконував жителів Львівської обл. в безпечності питної води. Як повідомив керівник прес-служби МНС Ігор Кроль, Кузьмук випив воду з колодязя, який розташований в одному з постраждалих сіл. "Віце-прем’єр міністр особисто набрав води з колодязя і випив її на очах у селян, для того, щоб довести, що вода, земля і повітря є чистими. Думаю, це вагомий аргумент для того, щоб йому повірити", - сказав І.Кроль.

Нагадаємо, що 16 липня в Буському районі Львівської області на перегоні Красне-Ожидів перекинулися 15 цистерн з жовтим фосфором, які слідували з Казахстану до Польщі. Внаслідок  витоку фосфору з однієї цистерни відбулося самозаймання 6 місткостей. Під час гасіння пожежі утворилася хмара з продуктів горіння. До зони ураження потрапили 14 населених пунктів Буського району і окремі території Радехівського і Бродівського районів області. 250 жителів Львівської області в результаті аварії потрапили до лікарень.

За матеріалами   РБК Україна

Версія для друку   Відправити другу   Лист редактору  
Коментарі (2)
Додати коментар 
 
Додайте свій коментар
Змінити зображення
Якщо Ви не бачите зображення з контрольними символами, це означає, що у вашому браузері відключено підтримку графіки. Включіть її та перезавантажте сторінку.
Сортувати за датою 
oki   (анонім) | 25 лип, 12:31
Тому що професійний
dmitriy   (анонім) | 25 лип, 12:52
Тому, що ПРЕЗИДЕНТ! http://ralf.com.ua/index.php?a ct=news&show=yes&page=258

Статті по темі

  • З шахти Червоний партизан на Луганщині евакуйовано всіх гірників  Коментарі (0)   

Сайти по темі

  • Кабінет міністрів України
  • Міністерство з надзвичайних ситуацій

Останні новини

  • Алчевськ-2: 7 тисяч людей залишаються без опалення   21:51 Коментарі (0)
  • Регіонали пообіцяли розблокувати роботу ВР   21:35 Коментарі (0)
  • Ющенко став кіногероєм   21:13 Коментарі (0)
  • Міністерство Закордонних Справ заборонило будівництво будинку в центрі Києва без узгодження   20:56 Коментарі (0)
  • У Британії заборонять самурайські мечі   20:32 Коментарі (0)

Популярні статті

  • Тимошенко не обрали прем’єр-міністром України  13:56 Коментарі (18)
  • У Львові розписали радянський пам'ятник  18:33 Коментарі (14)
  • Французька поліція побила українських артистів  14:08 Коментарі (12)
  • Приватизацію лижних курортів – негайно!  11:45 Коментарі (6)
  • Дума епохи НДР  11:19 Коментарі (6)
Погода
 
Курс валют:
   1USD 5.05   1EUR 7.41