This version of the page http://eu.prostir.ua/news/6214.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2007-12-12. The original page over time could change.
Україна висунула Євросоюзу візову умову
Останні публікації
Угоди про спрощення оформлення віз та реадмісію
Концепція Державної цільової програми підготовки, перепідготовки і підвищення кваліфікації фахівців у сфері європейської та євроатлантичної інтеграції України на 2008-2011 роки
Бюлетень "Україна - НАТО" N 48
Правовий статус НУО: нові рекомендації Комітету Міністрів Ради Європи
Литовський євроентузіазм
Останні веб-ресурси
Східно-Європейський Інститут Розвитку
Європейська Асоціація Українців
Комунікаційна платформа для громадських організацій
Українська асоціація Римського клубу
"Відкрита Молодь" Болгарії
Головна / Новини
Додати
31-10-2007

Візи, міграція, кордони | Транскордонна співпраця | Румунія | Україна

Україна висунула Євросоюзу візову умову

"День"

Україна готова скасувати візовий режим для громадян Румунії, але синхронно з ратифікацією угоди між Україною та Євросоюзом про спрощений візовий режим для українців

Про це в інтерв’ю журналістам у Бухаресті повідомив міністр закордонних справ Арсеній Яценюк, який супроводжує Президента Віктора Ющенка під час візиту до Румунії.

Яценюк наголосив, що Україна готова піти на такий крок і сьогодні на технічному рівні вирішує питання надання румунській стороні тих самих привілеїв, які мають громадяни інших європейських країн під час перетину українського кордону.

«Але при цьому ми зазначаємо, що прийняття одностороннього рішення Україною повинне буде синхронізоване з імплементацією (ратифікацією) усіх положень угоди про спрощений візовий режим між Україною і ЄС», - сказав Яценюк.

«Україна буде робити всі кроки, але нам потрібен принцип взаємності», - сказав Яценюк, висловивши сподівання, що всі ці процедури вдасться завершити до кінця поточного року і вже з 1 січня 2008 року це рішення буде введено в дію.

Він підкреслив, що все залежатиме від того, як пройде ратифікація як в українському парламенті, так і в Європарламенті. За словами Яценюка, МЗС підготувало усі необхідні угоди для ратифікації.

«Таким чином, м’яч зараз буде на полі Європарламенту, і якщо все піде по запланованому сценарію, вже з 1 числа наступного року угода набуде чинності», - наголосив міністр закордонних справ.

Яценюк повідомив, що у ході візиту Президента України до Румунії також обговорювалося питання міжрегіонального транскордонного співробітництва, а також питання щодо підписання угоди про малий прикордонний рух.

«Ми перевели ці питання виключно у практичну площину без жодних декларацій», - сказав Яценюк, додавши, що країни будуть підтримувати усі інфраструктурні проекти, які пропонуватимуться з прикордонних регіонів.

Щодо малої прикордонної угоди Яценюк зауважив, що це питання поки не стоїть гостро на порядку денному, оскільки існує радянська чинна угода, а оскільки Румунія не планує поки приєднуватися до Шенгенської зони, поки це не актуально. Тому Яценюк зауважив, що переговори про підписання угоди про малий прикордонний рух розпочнуться пізніше.

Версія для друку
Анонси
11-12-2007  Студентська конференція “Розширення ЄС: внутрішні проблеми, зовнішні зміни”
11-12-2007  Зовнішня трудова міграція українців та її вплив на процес суспільно-політичних трансформацій в Україні
09-12-2007  Нові перспективи сучасної України: політика, історія, культура
додати   більше анонсів
Ініціативи
  • Мережа проєвропейських організацій України
  • Всеукраїнський консорціум центрів європейської інформації
  • Українська асоціація Європейських студій
  • Мережа тренерів з рольових ігор з європейської інтеграції
  • Європейська програма Міжнародного фонду "Відродження"
  • Мережева програма Схід-Схід Інституту Відкритого Суспільства
  • Мережа представників Програми "Молодь в дії"
 
© 2007 Портал "Європейський простір". Використання матеріалів вітається за умови гіперпосилання: http://eu.prostir.ua