This version of the page http://www.uspp.org.ua/about/investment/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2007-12-11. The original page over time could change.
Про УСПП > Інвестиційна діяльність

 
Про УСПП Президент УСПП Офіційно Членство в УСПП Довідник


Календар подій

Грудень 2007
ПнВтСрЧтПтСбНд
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Лефлет УСПП

«Законотворча діяльність»

Завантажити (.pdf, ~1.14 Мб)

«Зроблено
за сприяння УСПП»


Завантажити (.pdf, ~1.73 Мб)

«УСПП бере до виконання нові завдання»

Завантажити (.pdf, ~4.47 Мб)


Наші партнери






Про УСПП > Інвестиційна діяльність

Основне завдання інвестиційно-інноваційної діяльності УСПП – реальна допомога підприємствам і компаніям, які потребують модернізації та реконструкції, впровадження новітніх технологій та оновлення виробництва. Сьогодні робота УСПП у першу чергу спрямована на захист прав інтелектуальної власності, налагодження трансферу технологій, сприяння інтеграції українського товаровиробника в європейські структури, організацію співпраці з міжнародними фінансовими установами тощо.

У рамках виконання Меморандуму про партнерство і співробітництво між УСПП та Кабінетом Міністрів України розроблено  інноваційно-інвестиційну цільову програму  „Розвиток транзитного потенціалу України на основі створення єдиної торгово-транспортної мережі за технологією «DOOR-ТО-DOOR».  

Реалізація програми дозволить створити  нову транзитну систему за технологією «DOOR-ТО-DOOR» („від дверей до дверей”), яка поєднуватиме в собі діяльність з формування, розподілу та оптимізації товаропотоків на основі взаємодії місцевих, регіональних, національних економічних систем, включаючи виробництво, торгівлю і транспорт з урахуванням європейських та азійських стратегій.

Загальний обсяг інвестицій програми складає 2, 5 млрд. доларів. Вона охоплює всі регіони України, дає можливість реанімувати транспортну, торговельну й виробничу сфери, опанувати чинні міжнародні стандарти. А поєднання транспортної і торговельної складової забезпечує швидкий обіг капіталу.

Перший етап реалізації проекту передбачає розбудову транспортної, торгівельної, сервісної інфраструктури та будівництво терміналу, який спочатку запрацює як самостійний об’єкт. З наступним етапом починається повноцінна експлуатація маршруту. Сьогодні вже розроблено бізнес-план пілотного маршруту програми: Франкфурт на Одері (Німеччина) – Катовіце (Польща) – Хирів – Ковель – Рівно – Казатин – Київ – Харків (Україна) – Вороніж – Пенза – Єкатеринбург (Росія).

Метою іншої програми – „Реалізація інвестиційної стратегії регіонів України із залученням інструменту муніципальних інвестиційних програм” – є надання місцевим органам влади та підприємцям практичної допомоги у розробці інвестиційної стратегії та реалізації інвестиційних програм. Спільно з органами державної влади, місцевого самоврядування організовується фінансування цих програм з використанням кредитних ресурсів Європейського банку реконструкції та розвитку, Світового банку, інших міжнародних фінансово-кредитних організацій, вітчизняних і зарубіжних інвесторів, а також забезпечується адміністрування програм.

Муніципальні програми дають територіальним одиницям змогу визначити стратегію свого інвестиційного розвитку, підготувати досвідчених менеджерів, залучати до активної співпраці органи державної влади, місцевого самоврядування, громадськості, надавати можливість малому та середньому підприємництву всебічно реалізовувати свій потенціал. Вони сприяють доступу підприємців до кредитних та інвестиційних ресурсів, підвищенню конкурентоспроможності українських підприємств в контексті вступу до СОТ.

Нині муніципальні проекти реалізуються у Первомайську Миколаївській області, Ново-волинську Волинської області.

УСПП проводить системну роботу щодо запровадження інноваційно-інвестиційної моделі розвитку України. Для цього налагодження співпрацю з провідними, найавторитетнішими учасниками інноваційного ринку: Національною Академією наук України, Національним антарктичним центром України, Інститутом інтелектуальної власності і права, Міністерством освіти і науки, Спілкою винахідників та раціоналізаторів, технопарками ім. Б.Е. Патона та технопарком напівпровідників, приватними бізнес-інкубаторами, Інститутом ядерних досліджень, Національним космічним агентством тощо.

Результатом спільної роботи стало відкриття Північно-Західного та  Чорноморського регіональних Центрів інноваційного розвитку. Вже відібрано інноваційно-інвестиційні пропозиції підприємств з п’яти пілотних регіонів України, проведено консультації експертів щодо підготовки проектів на конкурсні комісії.

При УСПП працює постійно діючий круглий стіл „Інвестиційний клімат в Україні. Пряма мова”. Він був започаткований УСПП у 2004 році та ініціював обговорення таких проблемних питань, як механізми надходження іноземних інвестицій в Україну, адаптування банківського законодавства і практики до стандартів ЄС, оцінка фактів реприватизації підприємств у контексті формування інвестиційного іміджу країни, відновлення роботи ефективно діючих спеціальних економічних зон, технопарків та технополісів.

Учасники круглого столу мають на меті максимально підтримати наукові кола України у справі захисту інтелектуальної власності, впровадження механізмів її оцінки під час створення інтелектуального продукту, використання новітніх технологій українських вчених при реалізації інноваційно-інвестиційних програм і проектів. У світі, де панують високі технології, необхідно постійно тримати руку на пульсі захисту інтелектуального потенціалу. Сьогодні країні потрібна високорозвинена інфраструктура, яка забезпечуватиме  інтеграцію представників освіти та науки до виробництва.


Актуальне

6 грудня 2007 р.
Деякі проблеми з енергоефективності. Виступ на засіданні Правління УСПП голови Комісії УСПП з питань енергоефективності Євгена Нікітіна

3 грудня 2007 р.
Сучасний стан та перспективи розвитку ринку енергоносіїв - З виступу на засіданні Правління УСПП віце-президента УСПП Євгена Сухіна

27 листопада 2007 р.
ЗАЯВА Українського союзу промисловців і підприємців щодо розгляду проекту державного бюджету України на 2008 рік

27 листопада 2007 р.
ЗАЯВА Українського союзу промисловців і підприємців щодо грошової оцінки земельних ділянок в Києві

21 листопада 2007 р.
Десяте засідання Комітету з питань співробітництва між Україною та ЄС констатує просування переговорів щодо укладання нового базового договору

19 листопада 2007 р.
«Має бути міцна та єдина команда з бездоганним стилем роботи" - інтерв’ю Першого віце-президента УСПП С.М. Прохорова

12 жовтня 2007 р.
«Цена на газ существенно не изменится», - интервью Министра экономики Украины, Президента УСПП Анатолия Кинаха


Пошук по сайту

© 2001—2007 Український союз промисловців та підприємців