ФАКУЛЬТЕТ КОМЕРЦIЙНОГО НАВЧАННЯ

    Декан -
    Цепенюк Михайло Iванович,
    канд. техн. наук, доц.
    тел.22-71-44

Факультет комерцiйного навчання органiзований у 1995 роцi на базi факультету довузiвської пiдготовки, який функцiонував з 1991 року.

Факультет здiйснює навчально-виховний процес для студентiв молодших курсiв та слухачiв пiдготовчого вiддiлення, навчання яких фiнансується за рахунок фiзичних та юридичних осiб, розробляє технологiї комерцiйного навчання, забезпечує надання платних освiтянських послуг в унiверситетi.

На факультетi навчаються 300 студентiв денноє форми навчання i 280 студентiв заочноє форми, а також 80 слухачiв пiдготовчого вiддiлення i пiдготовчих курсiв.

До занять iз студентами i слухачами, якi навчаються на контрактнiй основi, залучаються найбiльш квалiфiкованi викладачi унiверситету.

Студенти факультету мають можливiсть додатково до поглибленого вивчення планових предметiв освоєти дисциплiни з менеджменту, маркетингу окремої галузi господарства, iнформатики i програмування, права та iноземних мов, а також, одночасно iз основною, здобути i другу вищу освiту.

В структуру факультету входить кафедра iноземних мов i вiддiл органiзацiє комерцiйного навчання. Кафедра укомплектована необхiдним навчальним обладнанням, що дає можливiсть забезпечити вивчення студентами iноземних мов (англiйської, нiмецької та французької) на сучасному науково-методичному рiвнi.

З кожним роком сфера платних освiтянських послуг в унiверситетi розширюється. Отримують їх студенти, учнiвська молодь мiста, iнженерно-технiчний персонал пiдприємств, випускники шкiл, професiйно-технiчних училищ та технiкумiв.

З метою профорiєнтацiї учнiв загальноосвiтнiх шкiл, професори i провiднi доценти унiверситету проводять з ними заняття з основ технiчноє творчостi, вступу до спецiальностi, читають лекцiє, керують пошуковою роботою школярiв.

Крiм громадян нашоє держави на факультетi комерцiйного навчання здобувають вищу освiту студенти з Туреччини.

З кожним роком факультет зростає як за кiлькiстю студентiв, так i за об'ємом послуг, що надаються, вдосконалює свою роботу, здiйснює пошук нових форм залучення молодi до освiти i науки.