ВИХОВНА РОБОТА

З метою виховання нацiонально свiдомої генерацiї молодої технiчної iнтелiгенцiї, формування в неї естетичних навичок, прищеплення любовi до мистецтва, розвитку iндивiдуальних здiбностей i талантiв 10 жовтня 1995 року був створений виховний вiддiл для роботи з студентськими та громадськими органiзацiями унiверситету. Вiддiл включає в себе заступникiв деканiв з виховної роботи усiх факультетiв, наставникiв груп, представникiв органiв студентського самоврядування, ряд громадських органiзацiй та клубiв. Створенi структури забезпечують комплексне вирiшення виховного процесу. Вiддiл упроваджує в життя положення i вимоги розробленої ним Концепцiї виховного процесу, здiйснює i контролює виконання програми виховних заходiв та дiйств, спiвпрацює з громадськими органiзацiями "Просвiта", "Пласт", "Вертеп", "Студентське братство", а також зi завiдувачами кафедр та працiвниками бiблiотеки.

Звичними для студентiв стали тематичнi вечори, бесiди, конференцiї, диспути, круглi столи, вечорницi, дискотеки, репрезентацiї, зустрiчi з видатними митцями, громадсько-полiтичними дiячами, представниками правоохоронних органiв. Вiддiл веде пропаганду здорового способу життя, забезпечує єднiсть полiтичного, культурологiчного, нацiонально-патрiотичного, правового i морального виховання.

Започатковано новi методи iнформування, дiє iнформацiйний блок, працюють гуртки художньої самодiяльностi, налагоджено роботу зi закладами культури мiста й обласним управлiнням у справах молодi та сiм'ї.

Процес виховання органiчно поєднаний з процесом навчання, надбаннями нацiональної i свiтової культури. На базi унiверситету вперше в Українi розробляється комплексна система нацiонально-патрiотичного виховання в умовах багатоступеневої форми навчання, яка включає механiзми гуманiзацiї пiдготовки фахiвцiв вiд робiтника до магiстра, та пропонує теоретичнi основи виховного процесу iз врахуванням вiкових, психологiчних та iндивiдуальних особливостей.