This version of the page http://www.poglyad.com/other/39/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2007-12-11. The original page over time could change.
Реферат, курсова, дипломна : Державна власність і державний сектор в економіці України
  

 
 
    Зареєструватися
Забули або не отримали пароль?

Огляд ринків(28)
Автомобілі(15)
Аналіз господарської діяльності(45)


Банківська справа(53)
БЖД(2)
Бухгалтерський облік(165)
Гроші та кредит(18)
Дизайн(3)
Документознавство, діловодство(6)
Екологія(14)
Економіка(77)
Економіка підприємства(286)
Етика, стилістика(5)
ЗЕД(20)
Зоологія(1)
Ідентифікація(1)
Іноваційний менеджмент(9)
Іноземні мови(6)
Інше(18)
Історія(15)
Комп'ютери(37)
Контроль, аудит, ревізія(36)
Культура(23)
Література(5)
Логіка(5)
Макроекономіка(63)
Маркетинг(68)
Математика(5)
Меблі(1)
Медицина(3)
Менеджмент організації(100)
Міжнародна економіка(47)
Мікроекономіка(32)
Мода(2)
Патентування(2)
Планування, бюджетування(18)
Податки, податкова система(41)

Політика, політологія(11)
Право(169)
Психологія, педагогіка(57)
Регулювання економіки(17)
Реклама(138)
Релігія(11)
Риторика(1)
РПС(54)
Сільське господарство(1)
Соціальна робота(35)
Соціологія(15)
Статистика(18)
Страхування(13)
Техніка, технології(21)
Товарознавство(9)
Туризм(8)
Філософія(35)
Фінанси(114)
Цивільна оборона(1)
Цифрові пристрої та мікропроцесори(1)
Обзоры компьютерной техники
Продай свій реферат на сайті www.diplomz.co.ua  

Державна власність і державний сектор в економіці України
Тема:Державна власність і державний сектор в економіці України
Предмет:Економіка
Вид:Курсова
Виконавець:ПОГЛЯД
Захист:2005
Ціна:140 грн.
Сторінок:35
  
Зміст:

Вступ
Розділ І. Підстави виникнення державної власності та необхідність державного регулювання економіки
1.1. Правові підстави виникнення державної власності
1.2. Державне підприємництво й управління державною власністю
1.3. Необхідність і суть державного регулювання економіки

Розділ ІІ. Державний сектор та державне регулювання в промисловому та агропромисловому комплексі України
2.1. Державний сектор та регулювання промислового виробництва
2.2. Державне регулювання розвитку агропромислового комплексу
Висновок
Список використаної літератури
Додатки

  
Висновок:

Головною метою управління об'єктами державної власності, як це визнано Кабінетом Міністрів України, є досягнення оптимальності та ефективності державного сектору економіки. Завданнями уряду визнано: запровадження нових принципів управління об'єктами державної власності; задіяння системи моніторингу процесів складання, затвердження та виконання фінансових планів державних підприємств; створення умов для залучення інвестицій у державні підприємства.
Функціонування організацій та установ державного сектору економіки пов'язано з використанням багатьох видів матеріальних ресурсів і грошових коштів, необхідних для надання послуг окремим особам і суспільству в цілому. У складі поточних матеріальних витрат цих організацій і установ значне місце посідають різні матеріали, паливо, електроенергія, інші матеріальні цінності, а також споживання продуктів харчування, ліків, спецодягу, спецвзуття, канцелярського приладдя та ін. До поточних витрат включають також витрати на поточний ремонт будівель, суму зносу основних фондів, що використовуються в цих галузях.
Для установ і організацій державного сектору, як і для інших секторів економіки, природним є відшкодування здійснених витрат, їх суспільний облік і контроль. З одного боку, ці організації та установи є споживачами результатів діяльності інших секторів економіки, а з другого – своєрідними постачальниками різних послуг. Отже, вони включаються в систему суспільного поділу праці, а їхня діяльність набуває фінансово-господарського аспекту.
Формування і реалізація стратегії розвитку сектору загального державного управління в Україні здійснюється за допомогою соціально-економічних прогнозів, державного та місцевих бюджетів, Державної програми економічного і соціального розвитку України та інших державних регіональних і галузевих програм.
Основними показниками, що характеризують стан і завдання розвитку сектору, є такі:
- питома вага загальної суми державних доходів і витрату ВВП;
- питома вага державних видатків на освіту, охорону здоров'я, національну оборону, правоохоронну діяльність, охорону навколишнього природного середовища і т. д. у державному бюджеті або у ВВП;
- обсяг державних видатків за вищеназваними напрямами надушу населення;
нормативи, що визначають мінімальні стандарти споживання суспільних послуг (прожитковий мінімум, розмір мінімальної заробітної плати, пенсії, гарантований мінімум послуг у галузі освіти, охорони здоров'я і т. п.);
- показники рівня життя населення.
Потреба сфери загального державного управління в фінансових коштах, які необхідні для нормального її функціонування, породжує проблему пошуку джерел фінансування. Специфіка господарської діяльності установ та організацій, що обслуговують населення, полягає в тому, що одна частка суспільних послуг надається за рахунок бюджетних коштів, а інша оплачується населенням зі своїх доходів.
В умовах змішаної економіки головна частина фінансових ресурсів обертається за межами сектору державного управління. ЬІедержавні фінансові ресурси належать відповідним суб'єктам господарювання. Держава безпосередньо оперує тільки власними фінансами, а на фінанси інших секторів економіки вона може справляти лише обмежений вплив.
Використання різних джерел фінансування діяльності установ і організацій сектору державного управління значною мірою залежить від характеру суспільних послуг. Державні фінанси забезпечують надання чистих суспільних (гарантованих Конституцією) благ і змішаних суспільних благ у межах нормативного рівня споживання. Кошти підприємств, громадських організацій і населення забезпечують фінансування змішаних суспільних послуг у тій частині, що перевищує встановлений державою нормативний рівень споживання, а також фінансування приватних послуг, що надаються установами сектору державного управління.
Головним фінансовим джерелом регулювання діяльності установ і організацій державного сектору, підтримки добробуту населення та ділової активності, поєднання соціальної справедливості та економічної ефективності, поточних і перспективних потреб суспільства є державний бюджет.

 

Замовити роботу




Про можливості сайту

Експрес-аналіз

Замовити роботу

Методи оплати

Питання - відповіді



Oventrop Металлопластиковые трубы и фитинги|apollo-8.ru |Мы предлагаем - сауны на Электрозаводской на сайте Сауны и бани
©Погляд, 2006-2007 рр.
Реферати, лекційні матеріали та статті,опубліковані на даному сайті, додаються до обмінної системи їх авторами.
Використання даних матеріалів дозволяється ВИКЛЮЧНО посилаючись на наш сайт