This version of the page http://www.molod-kredit.gov.ua/print/49 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2007-12-11. The original page over time could change.
Фонд підписав угоду про співпрацю по частковій компенсації відсоткової ставки з Укрсоцбанком, ТАС-Інвестбанком та Промінвестбанком
Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву
Фонд підписав угоду про співпрацю по частковій компенсації відсоткової ставки з Укрсоцбанком, ТАС-Інвестбанком та Промінвестбанком

    “Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву підписав угоду про співпрацю по частковій компенсації з банками переможцями додаткового конкурсу Укрсоцбанком, ТАС-Інвестбанком та Промінвестбанком”, – повідомив Голова правління Фонду Валерій Омельчук на науково-практичному семінарі “Розробка нових механізмів залучення позабюджетних джерел фінансування Державної програми забезпечення молоді житлом на 2002-2012 роки, затвердженої постановою КМУ від 29.07.2002р. №1089 та впровадження заходів щодо збільшення кількості кредитів в 2004-2005 роках. Виконання невідкладних заходів щодо усунення недоліків та порушень, виявлених в ході проведення перевірок органами державної контрольно-ревізійної служби та Рахунковою палатою України”, який відбувся з 10 по 13 вересня.

   Валерій Олексійович зазначив, що динаміка розвитку молодіжного житлового кредитування є позитивною. Так на сьогодні кредити за програмою часткової компенсації відсоткової ставки комерційних банків отримали вже 470 родин. Як підкреслив Голова правління станом на 06.09.2004 року Фондом залучено коштів комерційних банків на суму 40,7 млн. грн.

   За словами Валерія Омельчука, цього року Фонд планує надати понад 3500 кредитів: 2 тисячі кредитів отримають сім'ї на кошти, які виділятимуться державним та місцевими бюджетами, 1500 - за програмою компенсації відсоткової ставки за кредитами комерційних банків.

   Головними кроками до успішної реалізації програм, наголосив Валерій Олексійович, є ритмічне фінансування Фонду з боку Уряду, а також удосконалення механізмів кредитування та субсидування, за якими працює Фонд.

   Слід зазначити, що Урядом з державного бюджету станом на 01.09.2004р. було виділено 69,7 млн.грн., з місцевих бюджетів – 10 108,8 грн. Лідерами по фінансуванню є Харківська та Луганська області. Із передбачуваних коштів місцевих бюджетів Харківської області 1 534,0 грн. виділено 1340,0 грн., Луганської області віповідно 3 665,0 грн. та 1841,7грн.

   На конференції також йшла мова про проведення в Києві експерименту за змішаним кредитуванням молодіжного житлового будівництва як за рахунок коштів з держбюджету так і за рахунок надання кредитів комерційних банків. А також про надання кредитів багатодітнім сім’ям. Так Валерій Омельчук запевнив, що у цьому році пільговий кредит отримають 16 багатодітних сімей столиці.

   Голова правління Фонду Валерій Олексійович оцінив діяльність Фонду так: “Я переконаний, що за пару років Фонд вийде на такий режим роботи, коли кожна сім’я, що звернулася за кредитом на будівництво чи придбання житла протягом року зможе отримати бажаний кредит”.

   Довідка: За час існування Фонду 6194 молодих родин по всій Україні вже отримали пільгові кредити на будівництво та придбання житла.

Прес-служба
20.09.2004 р.

Постійна адреса сторінки: http://www.molod-kredit.gov.ua/news/49
При використанні матеріалів з сайту гіперпосилання (hyperlink) на сайт Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву (http://www.molod-kredit.gov.ua) обов'язкове