This version of the page http://gak.com.ua/review/4171 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2007-12-11. The original page over time could change.
Добротна річ | Рецензії | Гоголівська академія
ПОШУК
 

AlmaNAH






Жанри

Авантюрна проза
Авторська проза
Альтернативна історія
Антиутопія
Бойовик
Вірш
Горор
Детектив
Елегія
Жіноча проза
Жіночий детектив
Історична проза
Казка
Казка для дорослих
Кіберпанк
Конструктор
Мініатюра
Містерія
Містика
Ода
Оповідання
Переклад
Поезії
Поема
Постмодерн
Пригодницька проза
Притча
Сатира й гумор
Сонет
Соціальна драма
Трилер
Утопія
Фантастика
Фентезі
Цикл поезій
Щоденник

Гоголівський ФОРУМ




Наша статистика

Авторів: 514
Творів: 7227
Рецензій: 10213

Наша кнопка

Код:



Рецензії

Добротна річ

(Рецензія на твір: Унікальна технологія, автор: Олексій Тимошенко)

© kokacherkaskij, 21-11-2006
Що мене завжди радує у творах пана Олексія Тимошенка - так це те, що вони читабельні, причесані і не викликають якогось внутрішнього протесту.

Що ще сказати про твір, який не має очевидних ляпів і ганджів ? Хвалити не буду, бо автору хороших , самодостатніх творів це не потрібно. Говорити, що тема нецікава - не буду, бо тема , хоч і простенька, але оригінальна і весела, не скопійована з чогось, що я принаймні хоч коли читав. Кінцівка-кульмінація мене особисто вразила і порадувала своєю гармонійністю. Можна було б дорікнути, що початок і зав"язка трохи задовга, але це лише на перший погляд. Це схоже на "прелюдію" у коханні : чимдовша "прелюдія", тим яскравішим видається фінал. Такий твір хочеться читати і перечитувати неоднократно.

ТОбто - НМД, на творах пана О. Тимошенка повинні вчитися початкуючі автори з претензіями на звання письменників-романістів, наприклад , такі автори, як Дід, чи ВДВ ( автор циклц про пса Полкана).

Єдина річ, що мені не те, що не сподобалося, а видалося якимось таким невмотивованим - це оті імена "Іван Іванович", "Сергій Сергійович" і т.п. Чому так ? Яка глибинна причина ? Чому не "Іван Сергійович " та "Сергій іванович" ?

А загалом - нічо. Пишіть іще.

Кока,щиро дякую за рецензію!
Щодо Івана Івановича та Сергія Сергійовича та усіх інших то цей хід (називаю це так) виник у мене абсолютно спонтанно, знаєте так буває - пишеш-пишеш, а ж раптом щось саме собою виникло..Так і було.
Потім я подумав- а воно треба? І придумав для себе таку річ - світ який зображується, списаний мною ( в хорошому сенсі), точніше змодильований з суспільства в якому діють певні моральні правила,норми - для мене таким суспільством є радянський союз, тож однакові ім.я та побатькові позначають для мене таке дотримання норм, ці імена - штампи із таких звичайних радяньких фільмів, знаєте, управдом, Іван Іванович, будинок, комісія, звіт і т.і. Хоча це не планувалась як пародія на Союз. Для мене важливіше навіть не просто Віктор Вікторови,а експерт Віктор Вікторович, не Олександр Олександрович, а саме Головний Директор Олек.Олекс. ,(тобто значна увага саме на рольовій позиції, за якими особистість не проглядається), це НМД, ознака такого парадоксального суспільтва де всі люди вміють літати (ідеальна річ в нашому суспільстві, у нас про це мірють ), у них це роблять, але роблять і все інше що й в нас... Проте погоджуюся, насправді в контексті це не суттєво, а значить можна убрати...
Ще раз дякую за увагу
Щиро,Олексій Тимошенко

© , 21-11-2006

  Додати свій відгук
 
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія ] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.00945281982422 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design