Europa > The European Union in the World > Delegations EN - [УКР]
Представництво Європейської Комісії
в Україні
Головна сторінка | Контакти | Мапа сайту | Посилання | Вакансії | Стажування

В Представництві ЄК

Прес релізи

Календар заходів ЄС в Україні

ГРУДЕНЬ 2007 р.

7 грудня 2007 р., Київ

Проект за фінансування ЄС "Послуги з підтримки МСП в пріоритетних регіонах" організує заключну конференцію в м. Києві. Метою конференції є проведення форуму для ключових зацікавлених сторін, щоб критично відобразити та оцінити їхній досвід спільної діяльності з проектом та задокументувати в структурований спосіб вивчені уроки за період в більш ніж 20 місяців існування проекту. Цей досвід та погляди будуть запропоновані зацікавленим сторонам, включаючи політиків, консалтингові компанії, викладачів ВУЗів та менеджерів МСП, щоб вдосконалити структуру та впровадити майбутні проекти в секторі розвитку підприємництва.

За більш детальною інформацією звертайтесь, будь ласка, до Вікторії Тетьори, Місцевого експерта з навчання та розповсюдження (Тел: (+38044) 501 10 42, Факс (+38044) 501 10 41, E-mail: victoria.tetyora@smeuk.org.ua)

7 грудня 2007 року, Київ

Cambridge Education та Міністерство освіти і науки України організовують міжнародну конференцію на тему «Проблема формування громадянськості молоді у світовій педагогічній практиці» в рамках проекту «Громадянська освіта – Україна», фінансованого Європейським Союзом. Конференція відбудеться в Київському міському будинку вчителя. Більше інформації про конференцію можна отримати тут: http://www.delukr.ec.europa.eu/press_releases_uk.html?id=45283

4 грудня 2007р.

Київ

4 грудня 2007 року в Українському домі (м. Київ, вул. Хрещатик, 2.) відбудеться вступна конференція проекту Tacis "Місцевий розвиток орієнтований на громаду". Метою конференції є представлення концепції проекту та обговорення ключових аспектів його впровадження за участі національних та місцевих партнерів, міжнародної донорської спільноти. Конференція дозволить розпочати співпрацю з обласними та районними органами влади та уточнити їхні очікування щодо впровадження проекту.

Цільовою аудиторією вступної конференції проекту є національні та місцеві партнери проекту, міжнародна донорська спільнота. Зокрема, до участі в конференції запрошуються представники Уряду України, центральних органів виконавчої влади (міністерства, інші центральні органи), Секретаріату Президента України, відповідних комітетів Верховної Ради України, обласних і районних державних адміністрацій та рад, національних об'єднань органів місцевого самоврядування, міжнародної донорської спільноти.

Більш детальна інформація про конференцію та проект представлена на веб-сторінці Представництва ЄК в Україні за адресою: http://www.delukr.ec.europa.eu/cba_project_ua.html

Листопад 2007

28 листопада 2007 р 

УКРАЇНСЬКІ ПРИКОРДОННИКИ ПРАГНУТЬ ФУНДАМЕНТАЛЬНИХ ЗМІН ЗАКОНОДАВСТВА У СФЕРІ ОХОРОНИ КОРДОНУ 

Київ, Україна – 28 листопада 2007 р. – Державна прикордонна служба України (ДПСУ) у співпраці з Європейською Комісією, Державним Департаментом США та Представництвом Міжнародної організації з міграції (МОМ) в Україні проведе конференцію з метою заручитися підтримкою Уряду та парламенту України у зміцненні законодавства у сфері охорони державного кордону України. Представники засобів масової інформації запрошуються на конференцію, яка розпочнеться о 9 годині в готелі “Русь” (вул. Госпітальна 4).

Ця конференція є лише однією частиною проекту міжнародної технічної допомоги під назвою «ПОСИЛЕННЯ СИСТЕМИ УПРАВЛІННЯ ЛЮДСЬКИМИ РЕСУРСАМИ ДЕРЖАВНОЇ ПРИКОРДОННОЇ СЛУЖБИ УКРАЇНИ – HUREMAS». Загальною метою проекту є надання допомоги Державній прикордонній службі України у прагненні дотримуватись європейських стандартів, як визначено Урядом України, включаючи трансформування Державної прикордонної служби України у суто правоохоронний орган.

Законодавчі реформи - це важливий крок у зусиллях ДПСУ трансформуватися у сучасну правоохоронну структуру до 2015 року, що відповідає вимогам, які висуваються до прикордонних органів країн Шенгенської зони та які Україні необхідно досягти, якщо вона прагне відповідати стандартам ЄС у цій галузі.

Заступник Голови ДПСУ Олександр Мельников очолить захід. Посол Європейської Комісії в Україні Ієн Боуг, Голова Представництва Міжнародної організації з міграції в Україні Джефрі Лабовіц та заступник Посла США в Україні Джеймс Петіт виступатимуть з промовою.

Серед видатних гостей є представники Секретаріату Президента, Кабінету Міністрів, Верховної Ради, Національної ради безпеки та оборони, Міністерства транспорту та зв’язку, Державного департаменту з питань адаптації законодавства Міністерства юстиції України, Служби безпеки України, Державної прикордонної служби України, Представництва Європейської Комісії в Україні, Посольства Сполучених Штатів Америки в Україні, Прикордонної варти Республіки Польща, Посольства Республіки Польща в Україні, Посольства Республіки Угорщина в Україні, Державної корпорації США «Виклики тисячоліття» та Американської організації юристів/Ініціативи з верховенства права в Україні.

Проект фінансується Європейською Комісією та Державним Департаментом США й впроваджується Міжнародною організацією з міграції у співпраці з прикордонними відомствами Угорщини та Польщі.

З питань акредитації звертайтесь до інформаційного відділу МОМ за телефонами (044) 568 50 15 або 8 067 243 45 85 або за e-mail: pr@iom.kiev.ua.

Київ, 27 листопада 2007 р.

ЄС допомагає Україні гармонізувати спортивне законодавство з європейськими стандартами – підготовка до Євро – 2012

Під час конференції, ініційованої Інститутом законодавства Верховної Ради України та Федерацією футболу України, буде обговорено необхідні законодавчі кроки з адаптації та імплементації відповідних європейських стандартів в Україні у сфері спорту. Конференція “Європейські стандарти acquis communautaire в сфері спорту та їх впровадження в українське законодавство в світлі підготовки до фінального турніру чемпіонату Європи 2012 року з футболу” відбудеться 27 листопада 2007 р. у штаб-квартирі Федерації футболу України у Києві. Конференція проводиться за фінансової підтримки Європейського Союзу за допомогою TAIEX (Інструмент Європейської Комісії з питань технічної допомоги та обміну інформацією).

Конференцію відкривають програмні виступи (з 9:30 до 10:40), зокрема, пана Григорія Суркіса, Президента Федерації футболу України, Й. В. пана Ієна Боуга, Голови Представництва Європейської Комісії в Україні, пана Дмитра Табачника, Віце-прем’єр-міністра України, пана Івана Васюника, Першого заступника Глави Секретаріату Президента України, проф. Олександра Копиленка, директора Інституту законодавства Верховної Ради України, пана Віктора Коржа, Міністра України у справах сім'ї, молоді та спорту. Під час заходу українські та європейські законодавці, практики та експерти зі спортивного права обміняються досвідом та ноу-хау з питань правового регулювання спортивної сфери.

Ключовим питанням конференції є порівняння українського та європейського права, а також пропозиції щодо його зближення. Підґрунтям до обговорення цих питань є Євро – 2012.

Журналісти, зацікавлені у відвідуванні цієї конференції, мають звертатися до п. Сергія Васильєва (attaka@ffu.org.ua, тел. 521 0 529, тел/факс 521 0 528).

19 листопада - Рівне

20 листопада - Житомир

22 листопада - Чернігів

Проект за фінансування ЄС «Послуги з підтримки МСП в пріоритетних регіонах» організує регіональні круглі столи зі ЗМІ в пріоритетних регіонах. Метою цих круглих столів зі ЗМІ є звітувати про результати діяльності проекту, що були досягнуті за 20 місяців свого існування. Проект також планує офіційний випуск компакт-диску «Врожай знань. Розвиток приватного сектору. Друге видання" для ширшої аудиторії України.

За більш детальною інформацією, будь ласка, звертайтесь до Вікторії Тетьори, Місцевого експерта з навчання та розповсюдження (Тел: (+38044) 501 10 42, Факс (+38044) 501 10 41, E-mail: victoria.tetyora@smeuk.org.ua)

20 листопада, Київ

20 листопада 2007 року в Києві відбудеться офіційне відкриття проекту ЄС «Сприяння реформі вторинної медичної допомоги в Україні».

Захід буде проведено у Міністерстві охорони здоров’я за адресою: вул. Грушевського 7, 3-й поверх.

Офіційне вдкриття проекту відбудеться за участі Представництва Європейської Комісії в Україні, Міністерства охорони здоров’я та експертів проекту та з метою ознайомлення всіх учасників з основними завданнями, які ставить перед собою проект, його основними компонентами, загальним планом дій та запланованими результатами.

Проект ЄС «Сприяння реформі вторинної медичної допомоги в Україні» розпочав свою роботу 7 серпня 2007 року і триватиме до 31 грудня 2009. Загальна мета проекту полягає у підтримці створення ефективної, економічної та справедливої системи охорони здоров’я в Україні, що буде забезпечуватись через підтримку впровадження реформи вторинної ланки медичної допомоги.

Протягом двох років діяльність проекту буде спрямовано на інфраструктурний та організаційний розвиток вторинної ланки медичної допомоги у трьох пілотних областях, а також на підвищення здатності урядових структур до впровадження реформи у секторі охорони здоров’я. Реалізація проекту передбачає активний обмін досвідом між закладами охорони здоров‘я країн Європейського Союзу та України. У троьох пілотних областях (Житомирській, Харківській і Полтавській областях) разом з партнерами проекту буде відпрацьовано ефективну модель фінансового управління вторинним рівнем медичної допомоги.

Важливу роль у роботі всіх компонентів проекту відіграватимуть тренінги. Особливу увагу буде приділено лікарняному менеджменту та плануванню інфраструктури лікарень. Планується організувати три навчально-ознайомчі поїздки до країн Європейського Союзу. Крім того буде розроблено програму навчання для менеджерів сфери охорони здоров‘я та представників відповідних медичних організацій/інституцій.

Цільовими групами проекту є представники Міністерства охорони здоров’я, органів державної влади, що мають відношення до сектору охорони здоров’я, Міністерство Фінансів та Міністерство Економіки, керівники закладів охорони здоров’я вторинного рівня, представники вищих медичних навчальних закладів та медичних закладів післядипломної освіти, медичний персонал та загальне насення.

За додатковою інформацією, прохання звертатися до офісу проекту за тел. +380 (044) 287 72 11.

16 листопада, Київ

Відкриття нового Інформаційного Центру Європейського Союзу

Відкриття Інформаційного Центру Євросоюзу в Інституті міжнародних відносин Національного авіаційного університету почнеться 16 листопада о 10.00 у корпусі № 7 за адресою: пр. Відрадний, 4 (зупинка Михайла Донця). Відкриватиме Центр Голова Представництва Європейської Комісії в Україні, посол пан Ієн Боуг. Очікується участь у церемонії офіційних осіб з Кабінету Міністрів, МЗС та Міністерства освіти і науки. Мають також відбутися виступ І.Т. Боуга перед студентами й професорами Інституту Міжнародних Відносин та урочисте підписання Договору між Представництвом Єврокомісії та Національним авіаційним університетом.про заснування Інформаційного Центру ЄС.

Контактні телефони для акредитації:

497-32-63, 406-71-96, 406-77-66

15-16 листопада, Київ

Проект Міжнародного співробітництва у сфері кримінальних питань в Україні (UPIC) організовує навчальний семінар щодо міжнародного співробітництва для прокурорів та посадових осіб органів юстиції та судів. Це другий навчальний семінар на 2007. Для більш детальної інформації, просимо звертатися до Вадима Осадчука, Національного експерта проекту UPIC (тел./факс: +380 44 234 1215 Email: vadim.osadchuk@coe.kiev.ua )

15 листопада, Київ

Місія Європейського Союзу з прикордонної допомоги Молдові та Україні (EUBAM) має честь запросити вас на прес-конференцію, присвячену передачі обладнання Місією ЄС для Державної митної служби України, що відбудеться о 16-30, у четвер, 15 листопада за адресою: вул. Світлицького, 28-а, м.Київ (приміщення Департаменту аналізу ризиків та аудиту Державної митної служби України).

У прес-конференції візьмуть участь:

1.

Олександр Федоров

-

Заступник Голови Державної митної служби України

2.

Бернхард Богенcпергер

-

Менеджер проекту Представництва Європейської Комісії в Україні

3.

Антті Хартікайнен

-

Заступник Голови Місії ЄС з прикордонної допомоги Молдові та Україні

4.

Стівен Мендес

-

Координатор проекту БОММОЛУК 1

Під час прес-конференції ви зможете довідатися більше про проект БОММОЛУК (див. нижче), роботу короткострокових експертів у рамках проекту, а також навчальні поїздки і закупівлю обладнання для прикордонних і митних служб Молдови та України. У вас також буде можливість бути присутніми під час церемонії передачі частини обладнання, наданого Державній митній службі України проектом БОММОЛУК за підтримкою Місії ЄС з прикордонної допомоги Молдові та Україні.

Просимо підтвердити свою участь або заявку на інтерв'ю прес-службі Державної митної служби України за тел. (044) 247 26 86, 247-28-47, або електронною поштою на press@customs.gov.ua

Ви також маєте змогу задати питання щодо прес-конференції прес-службі Місії ЄС за тел. офісу +38 0482 36-52-74, моб. +38 050 386 89 73 або електронною поштою на press@eubam.org. Контактна особа: Троцька Анастасія, асистент зі зв'язків із громадськістю Місії ЄС.

Довідка: Діяльність Місії Європейського Союзу з прикордонної допомоги Молдові та Україні була розпочата 30 листопада 2005 року в результаті спільного звернення Президентів Молдови та України за допомогою. Мета і завдання Місії ЄС:

- працювати разом з Молдовою та Україною над гармонізацією стандартів і процедур керування кордоном згідно до стандартів ЄС;
- сприяти підвищенню професіоналізму молдовських і українських митних і прикордонних служб на оперативному рівні;
- розвивати можливості з аналізу ризиків;
- поліпшувати співробітництво та взаємодоповнюваність між прикордонною і митною службами та іншими правоохоронними органами;
- сприяти транскордонному співробітництву.

Проект БОММОЛУК (BOMMOLUK, improving Management on the MOLdovan-UKrainian state BOrder) фінансується Європейською Комісією і спрямований на поліпшення керування на молдовсько-українському кордоні. Загальний бюджет проекту БОММОЛУК становить 9,9 млн. євро. Фінансування першої фази становить 3,3 млн. євро. Проект БОММОЛУК діє до кінця грудня 2007 р. і містить у собі три компоненти:

- Розвиток можливостей з аналізу ризиків у прикордонних і митних службах Молдови та України;
- Розробка спільного навчального курсу для співробітників чотирьох служб, які працюють на спільних пунктах пропуску Молдови та України;
- Закупівля обладнання для прикордонних і митних служб Молдови та України.

14 листопада 2007 р. (приблизна дата)

Проект за фінансування ЄС "Послуги з підтримки МСП в пріоритетних регіонах" організує третю Загальнонаціональну прес-конференцію.. Метою цієї прес-конференції є звітувати про результати діяльності проекту, що були досягнуті за 20 місяців свого існування. Проект також планує офіційний випуск компакт-диску «Врожай знань. Розвиток приватного сектору. Друге видання" для ширшої аудиторії України.

За більш детальною інформацією, будь ласка, звертайтесь до Вікторії Тетьори, Місцевого експерта з навчання та розповсюдження (Тел: (+38044) 501 10 42, Факс (+38044) 501 10 41, E-mail: victoria.tetyora@smeuk.org.ua)

8 листопада, Київ

Організаційна зустріч проекту Twinning „Зміцнення стандартизації, ринкового нагляду, випробувань, законодавчої метрології, оцінки відповідності та споживчої політики в Україні”, Київ, 8 листопада 2007 року

8 листопада 2007 року о 14:00 приміщенні Державного комітету України з питань технічного регулювання та споживчої політики (конференц-зал, 11 поверх, вул. Горького, 174) відбудеться презентація проекту Twinning „Зміцнення стандартизації, ринкового нагляду, вимірювань, законодавчої метрології, оцінки відповідності та споживчої політики в Україні”, за якою слідуватиме прес-конференція. Проект є одним з перших проектів Twinning, які були започатковані Європейською Комісією в Україні для підтримки впровадження Плану дій Україна – ЄС. Він стартував 27 вересня 2007 року і буде продовжуватися до жовтня 2009р. Бюджет проекту 1, 4 млн. Євро.

Започаткована у травні 1998 року у країнах Центральної Європи Програма Twinning є одним з головних інструментів Європейської Комісії для надання допомоги в створенні організаційної інфраструктури. Twinning ставить за мету допомогти країнам-бенефіціарам у розбудові сучасних та ефективних органів влади, із управлінськими структурами та людськими ресурсами на рівні відповідних стандартів в країнах-членах ЄС. Twinning забезпечує основу для органів влади в країнах-бенефіціарах для співпраці з їх партнерами в країнах-членах ЄС.

Партнерами проекту „Зміцнення стандартизації, ринкового нагляду, випробувань, законодавчої метрології, оцінки відповідності та споживчої політики в Україні” з боку європейської сторони є Міністерство економіки, фінансів та працевлаштування Франції та Федеральне міністерство економіки та технологій Німеччини. Вони уповноважили відповідно Французьку асоціацію з стандартизації (AFNOR) та Німецький інститут з стандартизації (DIN) забезпечити реалізацію проекту. Українськими партнерами є Державний комітет України з питань технічного регулювання та споживчої політики та Національне агентство з акредитації України.

Метою проекту є створення в Україні інфраструктури якості, яка б задовольняла вимогам Плану дій щодо Угоди про оцінку відповідності та прийнятність промислової продукції (АСАА).

Заходами в рамках проекту передбачено вивчення моделі Європейської інфраструктури якості та надання безпосередньої технічної допомоги щодо підготовки плану дій та його запровадження з метою трансформації діяльності з стандартизації згідно з європейською практикою, організації національної системи ринкового нагляду, розроблення удосконаленої національної структури для фундаментальної та законодавчої метрології та інфраструктури оцінки відповідності, які відповідатимуть вимогам ЄС. У рамках проекту планується також значний обсяг навчання в ЄС та Україні.

Захід відбудеться в приміщенні Державного комітету України з питань технічного регулювання та споживчої політики (конференц-зал, 11 поверх, вул. Горького, 174).

Контактні особи:

У Державному комітеті України з питань технічного регулювання та споживчої політики:

Віткін Леонід Михайлович, заступник Голови, (vitkin@dssu.gov.ua, Тел. +38 0445289251)

Від делегації ЄК:

Мудрук Віталія Семенівна, менеджер проекту (Vitaliya.Mudruk@ec.europa.eu, Тел. +38 044 3908010)

Європейський Союз відіграє дуже важливу роль в міжнародній співпраці та допомозі країнам, що розвиваються. Він є найбільшим донором України , що витратив 2,5 млрд. Євро на надання технічної допомоги та інші програми з 1991. www.delukr.europa.eu

1 листопада 2007 р.

Київ

Проект за фінансування ЄС «Послуги з підтримки МСП в пріоритетних регіонах» організує загальнонаціональний ознайомлювальний семінар з Транс’європейських мереж (TEN) для Голів економічних відділів для усіх обласних державних адміністрацій України. Метою цього семінару є надання державним службовцям України методології з визначення нових бізнес можливостей, які є результатом розвитку пан-європейських транспортних коридорів.

За додатковою інформацією звертайтесь до Олександра Маркуса, Міжнародного експерта з регуляторної політики (Тел: (+38067) 468 66 56, Факс (+38044) 272 17 60, E-mail: Alexander. Markus@smeuk.org.ua)

Київ

Проект за фінансування ЄС "Послуги з підтримки МСП в пріоритетних регіонах" організує перший Загальнонаціональний семінар з інвестицій та відносин з іноземними партнерами. Аудиторією першого семінару будуть обрані менеджери МСП та підприємці з Рівненської, Житомирської, Чернігівської областей. Метою цього семінару було покращити обізнаність з інвестиційних можливостей в обраних областях (Рівненська, Житомирська, Чернігівська) та сприяти налагодженню контактів між потенційними інвесторами та місцевими зацікавленими особами.

За більш детальною інформацією звертайтесь до Наталії Мартиненко, Місцевого експерта з розвитку бізнесу (Тел: (+38044) 332 41 65, Факс (+38044) 501 10 41, E-mail: Natalyia.Martynenko@smeuk.org.ua)

Жовтень 2007

(Дати уточнюються проектом пізніше)

Київ

Проект за фінансування ЄС "Послуги з підтримки МСП в пріоритетних регіонах" організує навчання для Європейського інфо- кореспондентського центру.

Семінар є частиною заходів, що проводить проект для забезпечення інституціональної розбудови ЄІКЦ, який є частиною національної торгово-промислової палати України.

За більш детальною інформацією, будь ласка, звертайтеся до пана Олександра Цепка, Заступника Керівника проекту (Тел: (+38044) 501 10 43, E-mail: olexander.tsepko@smeuk.org.ua )

Друга половина жовтня 2007 р.

Київ

Проект за фінансування ЄС "Послуги з підтримки МСП в пріоритетних регіонах" організує перший Загальнонаціональний семінар з інвестицій та відносин з іноземними партнерами. Аудиторією першого семінару будуть Голови економічних відділів обласних державних адміністрацій України. Метою цього семінару було покращити обізнаність з інвестиційних можливостей в обраних областях (Рівненська, Житомирська, Чернігівська) та сприяти налагодженню контактів між потенційними інвесторами та місцевими зацікавленими сторонами.

За більш детальною інформацією звертайтесь до Наталії Мартиненко, Місцевого експерта з розвитку бізнесу (Тел: (+38044) 332 41 65, Факс (+38044) 501 10 41, E-mail: Natalyia.Martynenko@smeuk.org.ua)

Рівне, Житомир, Чернігів

Проект за фінансування ЄС "Послуги з підтримки МСП в пріоритетних регіонах" організує навчання з Доступу до фінансів. Метою цього курсу є надання обраним підприємцям та менеджерам МСП джерел отримання фінансової допомоги в Україні та навчити їх це робити.

За більш детальною інформацією, будь ласка, звертайтеся до пана Олександра Цепка, Заступника Керівника проекту (тел: (+38044) 501 10 43, E-mail: olexander.tsepko@smeuk.org.ua )

29 жовтня, Київ

Проект Міжнародного співробітництва у сфері кримінальних питань в Україні (UPIC) організовує семінар з перегляду законодавства та проектування майбутніх законів про співробітництво з Міжнародним Кримінальним Судом та Міжнародним Кримінальним Трибуналом для колишньої Югославії. Для більш детальної інформації, просимо звертатися до Вадима Осадчука, Національного експерта проекта UPIC (тел./факс: +380 44 234 1215 Email: vadim.osadchuk@coe.kiev.ua )

24 жовтня

 

Українсько-Європейський дорадчий центр з питань законодавства організовує круглий стіл «Проект Закону про акціонерні товариства та питання корпоративного управління в контексті законодавства України»,

Круглий стіл відбудеться 24 жовтня 2007 року о 9.30 у приміщенні у Великого конференц-залу Національної академії наук України. Захід проводитиметься головним радником UEPLAC з юридичних питань у сфері внутрішнього ринку та економічних і торгівельних реформ паном Жаком Талліно.

Метою круглого столу є розробка конкретних пропозицій для їх врахування в Проекті Закону України «Про акціонерні товариства» № 3177, що був розроблений Державною комісією з цінних паперів та фондового ринку та внесений на розгляд Верховної Ради у лютому 2007 року. Верховенство права, стабільність та уніфікований підхід до регулювання підприємницької діяльності як складові нового законодавства про акціонерні товариства є визначальними для залучення іноземних інвестицій та підвищення конкурентоспроможності українських компаній як на внутрішньому ринку, так і на ринку ЄС. Окрім того, створення середовища, яке буде стимулювати розвиток підприємництва в Україні, є пріоритетним завданням в рамках Плану Дій Україна – ЄС.

До участі у круглому столі запрошені представники Апарату Верховної Ради України, Секретаріату Кабінету Міністрів України, Секретаріату Президента України, Міністерства фінансів України, Міністерства юстиції України, Міністерства економіки України, Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку, Державного комітету України з питань регуляторної політики та підприємництва, Представництва Європейської Комісії в Україні, неурядових і громадських організацій, фахівці у сфері корпоративного права.

Контактна особа: Анастасія Чепка (044) 278 85 69.

 

Вересень 2007

20 вересня Київ

Проект ЄС “Вдосконалення багатогалузевих підходів до профілактики ВІЛ/СНІДу серед молоді України” організовує заключну конференцію, метою якої є обмін здобутим досвідом та оцінка надбання проекту щодо впровадження багатогалузевих підходів у наданні послуг для попередження ВІЛ-інфекції та формування навичок здорового способу життя серед молоді. Під час конференції буде продемонстровано досягнення та підсумовано всі рекомендації проекту зацікавленим сторонам для успішного багатогалузевого співробітництва при виконанні Національної програми боротьби з ВІЛ/СНІД, серед молоді зокрема.

За більш детальною інформацією звертайтеся до координатора проекту за тел.: +380 44 537 70 92/3 або e-mail: ayprev.pc@kiev.farlep.net

10 вересня, Київ

Проект Міжнародного співробітництва у сфері кримінальних питань в Україні (UPIC) організовує семінар з перегляду існуючих інструкцій про виконання конвенцій в сфері кримінальних справ та подальшої розробки пропозицій щодо внесення змін/доповнень до них. Для більш детальної інформації, просимо звертатися до Вадима Осадчука, Національного експерта проекту UPIC (тел./факс: +380 44 234 1215 Email: vadim.osadchuk@coe.kiev.ua )

Серпень 2007

28-30 серпня Київ

Проект ЄС “Вдосконалення багатогалузевих підходів до профілактики ВІЛ/СНІДу серед молоді України” організовує об’єднаний тренінг зі стратегічного планування та багатогалузевої оцінки послуг.

За більш детальною інформацією звертайтеся до координатора проекту за тел.: +380 44 537 70 92/3 або e-mail: ayprev.pc@kiev.farlep.net

24-26 серпня

Проект "Громадянська освіта - Україна", що фінансується ЄС, запрошено взяти участь у літньому таборі, організованому Міжнародним інститутом освіти заради миру в Україні і зробити там презентацію. Тел: +38(44)-4665467; 568750; 2386389. Email: office@ced.kiev.ua 

16-17 серпня Львів, 20-21 серпня Донецьк, 22-23 серпня Одеса

Проект ЄС “Вдосконалення багатогалузевих підходів до профілактики ВІЛ/СНІДу серед молоді України” організовує тренінги з моніторингу та оцінки надання послуг в рамках програм багатогалузевої профілактики ВІЛ-інфекції серед молоді України.

За більш детальною інформацією звертайтеся до координатора проекту за тел.: +380 44 537 70 92/3 або e-mail: ayprev.pc@kiev.farlep.net

15-17 серпня

Проект "Громадянська освіта - Україна", що фінансується ЄС, організовує другий семінар на тему «Демократична школа» в продовження першого семінару, який відбувся у Львові у травні. Метою семінару є розробка і обговорення матеріалів для стимулювання шкільних спільнот зустрічатися і обговорювати шляхи покращення їх школи і визначення заходів та процедур покращення атмосфери у школі. Це пов’язано з ідеєю забезпечення якості освіти у значенні, яке використовується в Інструменті для освіти для демократичного громадянства ЕС. Цей семінар проводитиме Робоча група з підтримки позакласної роботи з поширення демократичних принципів.. Тел.: +38(44)-4665467; 5685780; 2386389. Email: office@ced.kiev.ua

Липень 2007

20 липня Одеса, 24 липня Донецьк, 31 липня Львів

Проект ЄС “Вдосконалення багатогалузевих підходів до профілактики ВІЛ/СНІДу серед молоді України” організовує тренінг з розробки та впровадження ефективних механізмів, направлених на вдосконалення формування рекомендацій з розробки політики, управління та звітності в галузі профілактики ВІЛ/СНІДу. Зазначений тренінг сприятиме підвищенню уваги до орієнтації на потреби споживачів послуг в сфері профілактики ВІЛ/СНІДу та прозорості процесу багатогалузевого співробітництва з забезпечення необхідної кількості та якості послуг з пропаганди ЗСЖ та профілактики ВІЛ/СНІДу серед молоді України.

За більш детальною інформацією звертайтеся до координатора проекту за тел.: +380 44 537 70 92/3 або e-mail: ayprev.pc@kiev.farlep.net

17 липня Львів та 20 липня Донецьк

Проект ЄС “Вдосконалення багатогалузевих підходів до профілактики ВІЛ/СНІДу серед молоді на Україні” організовує тренінг з розвитку та втілення стратегій лобіювання, зосереджуючись на поетапній інструкції для проведення круглих столів та прес-конференцій, з метою розповсюдження інформації та формування громадської думки щодо „Кращих практик багатогалузевих підходів до профілактики ВІЛ/СНІДу та пропаганди здорового способу життя серед молоді України”.

По більш детальну інформацію звертайтеся до координатора проекту за тел.: +380 44 537 70 92/3 або e-mail: ayprev.pc@kiev.farlep.net

14 липня

Проект "Громадянська освіта - Україна", що фінансується ЄС, запрошено взяти участь та допомогти організовувати семінар з проблем оцінювання в рамках проекту ТЕМПУС ТАСІС “Справедливе оцінювання”. Тел: +38(44)-4665467; 568750; 2386389. Email: office@ced.kiev.ua

3-4 липня

Проект "Громадянська освіта - Україна", що фінансується ЄС, організовує семінар в Києві під керівництвом короткострокового міжнародного експерта з підтримки вчителів. Цей семінар буде продовженням семінарів в Києві і Вінниці, які відбулися у лютому 2007 р. і семінару, який проводив короткостроковий міжнародний експерт з оцінки знань. Темами семінару стануть оцінка учнівської успішності у громадянській освіти та навики і техніки, потрібні вчителям для цього. У семінарі візьмуть участь районні методисти і вчителі пілотних шкіл всіх чотирьох пілотних областей, а також учасники попередніх семінарів. Також будуть запрошені представники Робочих груп проекту. Тел: +38(44)-4665467; 568750; 2386389. Email: office@ced.kiev.ua

2-6 липня

Проект "Громадянська освіта - Україна", що фінансується ЄС, запрошено взяти участь у літньому таборі, організованому Організацією Українських директорів шкіл і зробити презентації про проект на відкритті. Міжнародні експерти також організують семінари у ході літнього табору з питань, пов’язаних з громадянською освітою, зокрема з європейської інтеграції та всеохоплюючих підходів до шкіл. Тел..: +38(44)-4665467; 568750; 2386389. Email: office@ced.kiev.ua

 

Червень 2007

26-27 червня

Проект "Громадянська освіта - Україна", що фінансується ЄС, запрошено взяти участь у національній конференції по проекту «Рівний доступ до якісної освіти» на тему «Розробка національного учбового плану на 21 ст.», яка відбудеться у Києві. Міжнародні і національні експерти зроблять там презентацію та також будуть брати участь у роботі Робочих груп обидва дня. Тел: +38(44)-4665467; 568750; 2386389. Email: office@ced.kiev.ua

25 червня Київ

Проект ЄС “Вдосконалення багатогалузевих підходів до профілактики ВІЛ/СНІДу серед молоді на Україні” організовує Круглий Стіл за участю преси на тему „Кращі практики багатогалузевих підходів до профілактики ВІЛ/СНІД серед молоді та формування навичок здорового способу життя: досвід Європи та України”.

За більш детальною інформацією звертайтеся до координатора проекту за тел.: +380 44 537 70 92/3 або e-mail: ayprev.pc@kiev.farlep.net

14-15 червня, Київ

Проект Міжнародного співробітництва у сфері кримінальних питань в Україні (UPIC) організовує міжнародну конференцію. Делегації з 10 інших Держав-членів Ради Європи будуть запрошені для участі в конференції. Для більш детальної інформації, просимо звертатися до Вадима Осадчука, Національного експерта проекту UPIC (тел./факс: +380 44 234 1215 Email: vadim.osadchuk@coe.kiev.ua )

Травень 2007

29 травня – 5 червня Гамбург, Німеччина

Проект ЄС “Вдосконалення багатогалузевих підходів до профілактики ВІЛ/СНІДу серед молоді на Україні” організовує навчальну поїздку для менеджерів різних служб, що працюють у сфері пропаганди ЗСЖ, до Гамбургу, Німеччина. Учасники поїздки безпосередньо ознайомляться з найкращими прикладами міжнародного досвіду щодо багатогалузевої співпраці з пропаганди ЗСЖ та профілактики ВІЛ/СНІДу серед молоді. Головною ціллю навчальної поїздки є вдосконалення ефективності та результативності роботи учасників програми у сфері багатогалузевої співпраці з пропаганди ЗСЖ та профілактики ВІЛ/СНІДу серед молоді.

За більш детальною інформацією звертайтеся до координатора проекту за тел.: +380 44 537 70 92/3 або e-mail: ayprev.pc@kiev.farlep.net

29-30 травня, Київ

Проект Міжнародного співробітництва у сфері кримінальних питань в Україні (UPIC) організовує на національному рівні семінар для посадових осіб органів юстиції, прокурорів та суддів з відповідного прецедентного права Європейського Суду з Прав Людини, зокрема з питань екстрадиції. Для більш детальної інформації, просимо звертатися до Вадима Осадчука, Національного експерта проекту UPIC (тел./факс: +380 44 234 1215 Email: vadim.osadchuk@coe.kiev.ua )

23-25 травня, Ялта

23-25 травня 2007 року у Ялті, Крим, відбудеться семінар для прокурорів та законотворців. На організованому в рамках проекту MOLI-UA2 семінарі розглядатимуться такі питання, як виконання 23 Рекомендацій ФАТФ і Резолюції ООН з боротьби з фінансуванням тероризму та практичні аспекти, що стосуються списків терористів та управління конфіскованим майном, а також роль прокуратури у розслідуванні справ з відмивання коштів. Семінар надасть учасникам можливість проаналізувати досвід чотирьох країн-членів ЄС у зазначених питаннях і розглянути реальні справи, якими займаються міжнародні експерти.

Серед учасників семінару українські експерти з написання проектів законодавчих актів та інкорпорації міжнародних стандартів у сфері боротьби з відмиванням коштів у національні системи з Державного комітету фінансового моніторингу України, Міністерства юстиції, Міністерства внутрішніх справ, Національної служби безпеки, а також фінансові регулятори, прокурори, кримінальні судді та представники правоохоронних органів, що займаються справами з відмивання коштів. Презентації представлять міжнародні експерти з протидії відмиванню коштів зі Словенії, Швеції та Ірландії.

28-31 травня 2007 року в рамках проекту MOLI-UA2 делегація Державного комітету фінансового моніторингу України відвідає Мадрид, Іспанія, з метою участі у тренінгу з електронного (е-)навчання в дослідницько-іноваційному інституті Atos та ознайомленні з системою іспанської ПФР у Сепблак.

Протягом перших двох днів візиту представники департаментів аналітики, ІТ та міжнародного співробітництва Держфінмоніторингу вивчатимуть досвід іспанського національного університету дистанційного навчання та імплементації платформи е-навчання в Іспанії та Латинській Америці, а також специфікації, стандарти та сумісність систем для е-навчання. 30-31 травня будуть присвячені зустрічам з колегами у Сепблак для ознайомлення з діяльністю однієї з найбільших європейських ПФР, зокрема - у сферах ІТ та аналітики.

Для отримання подальшої інформації звертайтеся, будь-ласка, до п. Пшемислава Мусялковські, менеджера проекту, Рада Європи за: тел. 33-388-41-3482, przemyslaw.musialkowskiI@coe.int

14-15 травня, Київ

Проект Міжнародного співробітництва у сфері кримінальних питань в Україні (UPIC) організовує навчальний семінар для прокурорів та посадових осіб органів юстиції та судів у сфері міжнародного співробітництва . Це перший з двох інших семінарів, запланованих для учасників на 2007. Для більш детальної інформації, просимо звертатися до Вадима Осадчука, Національного експерта проекту UPIC (тел./факс: +380 44 234 1215 Email: vadim.osadchuk@coe.kiev.ua )

Квітень 2007

23 квітня – 7 травня

Проект "Громадянська освіта - Україна", що фінансується ЄС, організовує конференцію по проекту разом з студентською конференцією і поїздкою до пілотних шкіл у Вінниці. Головною метою конференцій та поїздок до шкіл є визначення актуальних проблем у сфері громадянської освіти в Вінницькій області. Тел.: +38(44)-4665467; 5685780; 2386389. Email: office@ced.kiev.ua

20-21 квітня

Проект "Громадянська освіта - Україна", що фінансується ЄС, бере участь у конференції, яку організовує в Києві Всеукраїнська асоціація викладачів історії та суспільних наук «Нова Доба». Тел.: +38(44)-4665467; 5685780; 2386389. Email: office@ced.kiev.ua

16 - 18 квітня

16 -18 квітня 2007 року відбудеться навчальний візит мульти-інституційної делегації з України до Брюселя, Бельгія. Організований в рамках проекту MOLI-UA-2 візит має на меті вивчення досвіду бельгійського ПФР та відповідних державних органів у практичному застосуванні Третьої Директиви ЄС.

Делегація складається із представників Верховної Ради, ПФР, фінансових наглядових, правозахисних та судових органів України, які проведуть зустрічі зі своїми партнерами з бельгійского Відділу фінансової розвідки, Федеральної поліції, Прокуратури та Бюро з конфіскації майна.

16 квітня, Київ

Проект Міжнародного співробітництва у сфері кримінальних питань в Україні (UPIC) організовує семінар з перегляду законодавства для подальшої розробки відповідних законопроектів щодо виконання вироків інших країн. Для більш детальної інформації, просимо звертатися до Вадима Осадчука, Національного експерта проекту UPIC (тел./факс: +380 44 234 1215 Email: vadim.osadchuk@coe.kiev.ua )

13-14 квітня

Проект "Громадянська освіта - Україна", що фінансується ЄС, організовує у Києві другий з двох семінарів з рівності і соціальної справедливості. Головними цільовими групами виступають вчителі і методисти з пілотних шкіл Волинської області і Києва. Головною метою семінарів є обговорення та розробка матеріалів для модуля з гендерної / соціальної рівності як частини курсів з підвищення кваліфікації вчителів. Тел.: +38(44)-4665467; 5685780; 2386389. Email: office@ced.kiev.ua

9-13 квітня

Проект "Громадянська освіта - Україна", що фінансується ЄС, організовує останній з трьох семінарів в пілотних областях для апробації проекту методичного посібника для вчителів з громадянської освіти та включення зауважень у заключну версію. Семінар організує Робоча група з розроблення навчальних планів і програм. Тел.: +38(44)-4665467; 5685780; 2386389. Email: office@ced.kiev.ua

5-7 квітня

Проект "Громадянська освіта - Україна", що фінансується ЄС, організовує семінар на тему «Демократична школа». Метою семінару є обговорення і розробка матеріалів для стимулювання шкільних спільнот зустрічатися і обговорювати шляхи покращення їх школи і визначення заходів та процедур покращення атмосфери у школі. Це пов’язано з ідеєю забезпечення якості у значенні, яке використовується в Інструменті для освіти для демократичного громадянства ЕС. Цей семінар проводитиме Робоча група з підтримки позакласної роботи з поширення демократичних принципів.. Тел.: +38(44)-4665467; 5685780; 2386389. Email: office@ced.kiev.ua

5 – 6 квітня Донецьк

Проект ЄС “Вдосконалення багатогалузевих підходів до профілактики ВІЛ/СНІДу серед молоді на Україні” проводить тренінговий курс “ Вдосконалення між секторальної співпраці шляхом адвокації та моніторингу ”. Тренінг буде проведено для менеджерів середньої ланки від державних обласних управлінь освіти, культури та туризму, охорони здоров`я, соціальних служб та служб у справах неповнолітніх. Також для участі у тренінгу запрошені працівники молодіжних організацій та служб ВІЛ/СНІДу, а також менеджери НДО.

Основна мета тренінгу – надати учасникам краще розуміння шляхів здійснення підтримки між секторальних підходів до боротьби з ВІЛ/СНІДом та профілактики здорового способу життя серед молоді.

За більш детальною інформацією звертайтеся до координатора проекту за тел.: +380 44 537 70 92/3 або e-mail: ayprev@kiev.farlep.net

Березень 2007

Рівне, Житомир, Чернігів

Проект «Послуги підтримки МСП в пріоритетних регіонах», що фінансується ЄС, організує національний семінар по ефективних моделях бізнес-кластерів для обраних національних та регіональних організацій з підтримки бізнесу та менеджерів МСП. Практичні приклади та кейси із використання кластерів в інших країнах складатимуть основу цього курсу.

Семінари є одним з видів діяльності проекту у сприянні розвитку кластерів, які можуть бути високоефективними у сфері регіонального розвитку. Документ з найефективніших методів буде презентовано на семінарах, які включатимуть методологію та кейси ефективних моделей, що використовуються в Україні, Центральній та Західній Європі.

За інформацією щодо дати проведення семінарів звертайтесь до Наталії Мартиненко, Місцевого експерта з розвитку бізнесу (Тел: (+38044) 332 41 64, 332 41 65, Факс: (+38044) 272 17 60, E-mail: Natalyia.Martynenko@smeuk.org.ua)

29 березня 2007 р.

Київ

Проект «Послуги з підтримки МСП в пріоритетних регіонах», що фінансується ЄС, організує національну прес-конференцію в Києві в приміщенні інформаційної агенції УНІАН ( Хрещатик, 4, 2-гий поверх, 11:00).

Метою цієї зустрічі із ЗМІ є повідомити про роботу проекту та про проміжні результати, які проект вже отримав на сьогодні. Основну увагу на цій зустрічі буде приділено запуску "Віртуального ринку послуг з розвитку бізнесу" - онлайнової бази даних постачальників послуг з підтримки бізнесу та бізнес можливостей в Україні та за кордоном.

За додатковою інформацією звертайтесь до Вікторії Тетьори, Місцевого експерту з навчання та розповсюдження (+38044) 332 41 64, 332 41 65, Факс: (+38044) 272 17 60, E-mail: Victoria.Tetyora@smeuk.org.ua)

26, 27, 28 березня 2007 р.

Київ

Проект «Послуги з підтримки МСП в пріоритетних регіонах», що фінансується ЄС, організує тренінг з навичок комунікацій для обраних національних та регіональних державних службовців. Цей курс охоплюватиме технології ефективної вербальної, письмової та міжособистісної комунікації.

За додатковою інформацією звертайтесь до Вікторії Тетьори, Місцевого експерту з навчання та розповсюдження (+38044) 332 41 64, 332 41 65, Факс: (+38044) 272 17 60, E-mail: Victoria.Tetyora@smeuk.org.ua)

28-30 березня

28-30 березня ц.р. у Варшаві, Польща, проводитиметься тренінг з електронного (е-) навчання за участю членів Робочої групи з е-навчання, створеної в рамках Держфінмоніторингу під егідою проекту.

Учасники вивчать досвід Польщі зі створення механізму е-навчання для системи протидії відмиванню коштів/фінансуванню тероризму - від створення концепції курсу до підтримки навчальної мережі. Відбудеться ряд зустрічей у спеціалізованому навчальному інституті та у Варшавській школі економіки, які дозволять учасникам детально розглянути практичні питання створення курсу е-навчання включно з методологією та технічними аспектами.

26-30 березня

Проект "Громадянська освіта - Україна", що фінансується ЄС, організовує конференцію по проекту разом з студентською конференцією і поїздкою до пілотних шкіл у Луцьку. Головною метою конференцій та поїздок до шкіл є визначення актуальних проблем у сфері громадянської освіти на Волині. Тел.: +38(44)-4665467; 5685780; 2386389. Email: office@ced.kiev.ua

16-17 березня

Проект "Громадянська освіта - Україна", що фінансується ЄС, організовує у Херсоні перший з двох семінарів з рівності і соціальної справедливості. Головною метою семінарів є обговорення та розробка матеріалів для модуля з гендерної / соціальної рівності як частини курсів з підвищення кваліфікації вчителів. Тел.: +38(44)-4665467; 5685780; 2386389. Email: office@ced.kiev.ua

12-16 і 26-30 березня

Проект "Громадянська освіта - Україна", що фінансується ЄС, організовує два семінари в пілотних областях для апробації проекту методичного посібника для вчителів з громадянської освіти та включення зауважень у заключну версію. Семінар організує Робоча група з розроблення навчальних планів і програм. Тел.: +38(44)-4665467; 5685780; 2386389. Email: office@ced.kiev.ua

12-13 і 15-16 березня

Проект "Громадянська освіта - Україна", що фінансується ЄС, організовує другий і третій семінари з громадянської освіти для дітей з особливими потребами для методистів інститутів післядипломної освіти викладачів. Головною метою семінару є обговорення та розробка матеріалів для інклюзивних підходів до громадянської освіти, які можна використовувати у майбутньому в курсах підвищення кваліфікації вчителів. Тел.: +38(44)-4665467; 5685780; 2386389. Email: office@ced.kiev.ua

5 – 6 березня

Тренінг Менеджерів з програмного забезпечення для моніторингу і оцінки

5 – 6 березня 2007 року буде проводитись тренінг в рамках проекту ЄС «Вдосконалення багатогалузевих підходів до профілактики ВІЛ/СНІДу серед молоді України», у якому візьмуть участь 22 менеджера систем моніторингу зі всіх 9-и пілотних областей проекту (Івано-Франківської, Львівської, Донецької, Луганської, Харківської, Херсонської, Одеської, Миколаївської областей та Криму), а також з міста Києва. Менеджерів систем моніторингу та оцінки навчатимуть структурі, функціям, особливостям використання системи, загальному порядку і режиму введення учнівської, учительської і батьківської анкет, ознайомленню з роботою у режимі побудови паспорта анкети, порядку побудови та використання аналітичних звітів, практичному заняттю з аналітичних звітів і навіть обговоренню за раніше отриманими картками зворотнього зв’язку.

Лютий 2007

28 лютого - 2 березня

Тренінг «Методи моніторингу та оцінки освітніх програм зі здорового способу життя»

З 28 лютого по 2 березня 2007 року в рамках проекту ЄС (Європейського Союзу) «Вдосконалення багатогалузевих підходів до профілактики ВІЛ/СНІДу серед молоді України» відбудеться тренінг в Києві, на вул. Тургенівській 8/14, в міжсекторальному тренінговому центрі Педагогічного університету ім. Драгоманова.

Мета тренінгу – зміцнити методичні і методологічні основи та підготувати людські ресурси для моніторингу та оцінки освітніх програм зі здорового способу життя, зокрема й в області подолання ВІЛ/СНІД. Програма націлена на педагогічний персонал, що займається моніторингом та оцінкою у Київському регіоні. Це друга така програма для Київського регіону, яка збере близько 20 учасників.

27 лютого 2007 року

Засідання робочої групи з е-навчання у Києві

27 лютого 2007 року у Києві, Україна, відбудеться засідання робочої групи проекту MOLI-UA-2 з дистанційного (е-)навчання. Група розгляне вимоги до обладнання та програмного забезпечення для міжнародної платформи е-навчання з питань протидії відмиванню коштів та фінансуванню тероризму та її навчальний зміст. Робоча група також розробить план діяльності з метою введення курсу в практику до кінця цього року.

Довідкова інформація:

Робоча група з е-навчання була створена у січні цього року в рамках проекту MOLI-UA-2 з метою надання підтримки Навчально-методичному центру Держфінмоніторингу у створенні та розробці системи дистанційного (електронного) навчання. У рамках цілі з розвитку організаційної та технічної інфраструктури системи протидії відмиванню коштів та фінансуваню тероризму проект передбачає більш як 2 млн.євро на закупівлю комп’ютерного обладнання для Навчально-методичного центру (включно з системою е-навчання) та регіональних відділень Держфінмоніторингу, а також модернізацію його аналітичної системи.

За більш детальною інформацією звертайтесь до п. Пшемислава Мусялковські, менеджера проекту, Департамент кримінальних проблем Ради Європи, по тел. +33 (0) 3 88 413 482 чи Przemyslaw.MUSIALKOWSKI@coe.int

26-27 лютого

Проект "Громадянська освіта - Україна", що фінансується ЄС, організовує перший семінар з громадянської освіти для дітей з особливими потребами для методистів інститутів післядипломної освіти викладачів у Херсоні. Його проводитиме в Києві Джанет Вордсвоф, короткостроковий міжнародний експерт компанії «Cambridge Education” і Юлія найда, короткостроковий національний експерт з фундації «Крок за кроком». Головною метою семінару є обговорення та розробка матеріалів для інклюзивних підходів до громадянської освіти, які можна використовувати у майбутньому в курсах підвищення кваліфікації вчителів. Тел.: +38(44)-4665467; 5685780; 2386389. Email: office@ced.kiev.ua

19-22 лютого 2007 року

Засідання правової робочої групи у Страсбурзі

19-22 лютого 2007 року у Страсбурзі, Франція, відбудеться засідання правової робочої групи Продовження проекту з питань боротьби з відмиванням коштів та фінансуванням тероризму в Україні (MOLI-UA-2). Під час зустрічі експерти проекту обговорять продовження аналізу проекту закону України з протидії відмиванню коштів та фінансуванню тероризму та матеріали для зустрічей та обговорення з українськими парламентарями під час засідань їхніх комітетів, включно із переліком пріоритетів та заходів, які необхідно вжити у сфері протидії відмиванню коштів та фінансуванню тероризму.

Українська делегація представить новий проект закону з протидії відмиванню коштів та результати обговорення у робочій групі на першому спільному пленарному засіданні FATF та Moneyval. Це засідання відбудеться у приміщенні Ради Європи тими ж днями. У ньому візмуть участь представники більше ніж 60 підрозділів фінансової розвідки та ряду міжнародних організацій, таких як Європейська Комісія, Рада Європи, Міжнародний Валютний Фонд, Світовий Банк та агентства ООН.

Довідкова інформація:

Правова робоча група була створена у жовтні 2006 року в рамках проекту MOLI-UA-2 з метою сприяння приведенню українського законодавства з протидії відмиванню коштів та фінансуванню тероризму у відповідність із Третьою Директивою ЄС, Конвенцією Ради Європи про відмивання, пошук, арешт та конфіскацію доходів, отриманих злочинним шляхом, та про фінансування тероризму (ETS 198, також відомою як «Варшавська конвенція») та іншими правовими стандартами Егмонтської групи та FATF. В робочій групі беруть участь правові експерти Державного комітету фінансового моніторингу України (Держфінмоніторингу), а також п. Ярослав Жолтовські, Керівник проекту MOLI-UA-2, та п. Клаудіо Строліго, правовий експерт, в якості консультантів від Ради Європи.

Правовий аналіз із відповідності проекту закону України з протидії відмиванню коштів та фінансуванню тероризму вказаним міжнародним інструментам було представлено та обговорено минулого року як у рамках цієї робочої групи, так і у колі компетентних експертів та державних установ.

19, 20, 21 лютого 2007 р. - Рівне

26, 27, 28 лютого 2007 р. - Житомир

1, 2, 3 Березня 2007 р. - Чернігів

Проект «Послуги з підтримки МСП в пріоритетних регіонах», що фінансується ЄС, проводить менеджмент-тренінг з розвитку людських ресурсів для обраних менеджерів МСП в пріоритетних регіонах. Цим тренінгом проект починає другу фазу тренінгів з розвитку менеджменту. Інші теми, що викладатимуться пізніше: фінансове планування, управлінські інформаційні системи, управління якістю та пошук партнерів. За додатковою інформацією звертайтесь до Вікторії Тетьори, Місцевого експерту з навчання та розповсюдження (+38044) 332 41 64, 332 41 65, Факс: (+38044) 272 17 60, E-mail: Victoria.Tetyora@smeuk.org.ua)

20 лютого

Проект "Громадянська освіта - Україна", що фінансується ЄС, в Києві у Будинку вчителя організовує семінар на тему «Ефективні методи викладання громадянської освіти». Цей семінар організовується у співпраці з Київським управлінням освіти для приблизно 40 вчителів з пілотних шкіл Києва. Його проводитиме Кріс Валер, міжнародний короткостроковий експерт проекту та член Асоціації викладання громадянства у Великобританії. Тел.: +38(44)-4665467; 5685780; 2386389. Email: office@ced.kiev.ua

16 лютого

Проект "Громадянська освіта - Україна", що фінансується ЄС, візьме участь у двох семінарах. Перший організовує Міністерство освіти і науки України для методистів інститутів підвищення кваліфікації вчителів, а другий на тему «Від компетенції викладача до компетенції учня» організовує Українська асоціація директорів шкіл. Кріс Валер, міжнародний короткостроковий експерт проекту та член Асоціації викладання громадянства у Великобританії зробить презентацію на кожному з них. Тел.: +38(44)-4665467; 5685780; 2386389. Email: office@ced.kiev.ua

16 лютого

Проект "Громадянська освіта - Україна", що фінансується ЄС, організовує шостий семінар з міждисциплінарного підходу до громадянської освіти. Цей семінар організовує Робоча група з розроблення навчальних планів і програм. Основною метою семінару є визначення внеску кожного шкільного предмету у формування громадянських компетенцій та аналіз програм викладання. Цей семінар також допоможе розробити матеріали для методичного посібника для вчителів з громадянської освіти, а саме в розділ щодо міждисциплінарного підходу до громадянської освіти. Тел.: +38(44)-4665467; 5685780; 2386389. Email: office@ced.kiev.ua

13 лютого

У рамках проекту "Громадянська освіта - Україна", що фінансується ЄС, буде організовано семінар на тему "Ефективні засоби викладання громадянської освіти" в Інституті підвищення кваліфікації вчителів у Вінниці. Це другий семінар, який проводитиме Кріс Валер, міжнародний короткостроковий експерт проекту та член Асоціації викладання громадянства у Великобританії. У семінарі візьмуть участь біля 40 вчителів з пілотних шкіл та інститутів. Тел.: +38(44)-4665467; 5685780; 2386389. Email: office@ced.kiev.ua

12 лютого, Київ

Проект Міжнародного співробітництва у сфері кримінальних питань в Україні (UPIC) організовує семінар з перегляду законодавства для подальшої ратифікації Другого додаткового протоколу до Європейської конвенції про взаємну правову допомогу у кримінальних справах, 2001. Для більш детальної інформації, просимо звертатися до Вадима Осадчука, Національного експерта проекту UPIC (тел./факс: +380 44 234 1215 Email: vadim.osadchuk@coe.kiev.ua )

6-7 лютого, Київ

Проект Міжнародного співробітництва у сфері кримінальних питань в Україні (UPIC) організовує міжнародну конференцію - «Конвенція Ради Європи про кіберзлочинність та Додатковий протокол до неї». Делегації з 10 Держав-членів Ради Європи будуть запрошені для участі в конференції. Для більш детальної інформації, просимо звертатися до Вадима Осадчука, Національного експерта проекту UPIC (тел./факс: +380 44 234 1215 Email: vadim.osadchuk@coe.kiev.ua )

Січень 2007

24-25 січня 

В рамках проекту, що фінансується ЄС, „Громадянська освіта – Україна” (компонент з підготовки вчителів) буде організовано попередній пілотний семінар для інструкторів з педагогічних університетів для обговорення планів проекту щодо розробки і тестування університетського курсу з громадянської освіти для викладачів для вчителів громадянської освіти. Тел.: +38(44)-4665467; 568750; 2386389. Email: office@ced.kiev.ua

22-24 січня 2007 р.

Київ

Проект «Послуги підтримки МСП в пріоритетних регіонах», що фінансується ЄС, проводить тренінг з Менеджменту проектного циклу для представників Державного комітету України з питань регуляторної політики та підприємництва. Менеджмент проектного циклу (МПЦ) є практичним дизайном проекту та управлінським інструментом на основі Методу логічної рамки, який було прийнято Європейською Комісією в 1992 р. Цей тренінг був підготовлений для підтримки методів управління ДКРП та ефективного процесу прийняття рішень протягом усього циклу управління проектом - від програмування, ідентифікації та формулювання до впровадження та оцінки. За додатковою інформацією звертайтесь до Олександра Маркуса, Міжнародного експерта з регуляторної політики (Тел: (+38067) 468 66 56, Факс (+38044) 272 17 60, E-mail: Alexander. Markus@smeuk.org.ua)

22 січеня, Київ

Проект Міжнародного співробітництва у сфері кримінальних питань в Україні (UPIC) організовує семінар з перегляду законодавства для подальшої ратифікації Конвенції Ради Європи про заходи проти торгівлі людьми. Для більш детальної інформації, просимо звертатися до Вадима Осадчука, Національного експерта проекту UPIC (тел./факс: +380 44 234 1215 Email: vadim.osadchuk@coe.kiev.ua )

18 січня 2007 р.

Київ

Проект «Послуги з підтримки МСП в пріоритетних регіонах», що фінансується ЄС, організує національний семінар по ефективних моделях бізнес-кластерів для обраних національних та регіональних організацій з підтримки бізнесу та менеджерів МСП. Практичні приклади та кейси із використання кластерів в інших країнах складатимуть основу цього курсу.

Семінари є одним з видів діяльності проекту у сприянні розвитку кластерів, які можуть бути високоефективними у сфері регіонального розвитку. Документ з найефективніших методів буде презентовано на семінарах, які включатимуть методологію та кейси з ефективних моделей, що використовуються в Україні, Центральній та Західній Європі.

За більш детальною інформацією звертайтесь до Наталії Мартиненко, Місцевого експерта з розвитку бізнесу (Тел: (+38044) 332 41 64, 332 41 65, Факс: (+38044) 272 17 60, E-mail: Natalyia.Martynenko@smeuk.org.ua)

Для отримання додаткової інформації звертайтеся до Координатора програм преси та інформацїі Давида Стулика, тел.: 390 8011 (внутрішній 204), david.stulik@ec.europa.eu).

нагору