This version of the page http://blogobig.com/decoded2006/dedoced_day_2.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2007-12-11. The original page over time could change.
Блоґобіг » про що гуде блоґосфера » DECODED День 2

Блоґобіг

про що гуде блоґосфера

DECODED День 2

Категорії: DECODED 2006
Максон Пуговський | 13:09 April 15, 2006

13:08 Доброго ранку. Я хвилин 15 тому підтягнувся до зали. Здається, багато хто тільки прокидається. Усе спокійно.

Оголосили про закінчення реєстрації на змагання по Counter-Strike. О 14:00 буде конкурс графіті на вулиці.

Телебачення (Інтер і 12-й канал) бере інтерв’ю у організаторів та учасників. А я хвилин за сорок піду на семінар Євгена Мороза, з яким учора познайомився. Він розповідатиме про SQL і як треба проектувати сайти, щоб вони були захищені від атак.

13:42 Біжу на семінар. А тим часом на вулиці графіті-райтери вже мають малювати на спеціальних стендах ескізи своїх робіт. Після семінару зазирну туди.

15:02 Запізнився трохи на семінар. “SQL-ін’єкції” - атаки на сайти за допомогою введення даних через веб-форми. Цікаво буде в основному веб-майстрам, тому потім викладу інфу окремим записом.

На вулиці зараз райтери готують три конкурсні роботи. Складають платформи для вело-тріалу. Рекомендую учасниками сходити подивится, як будуть стрибати байкери. Вчора я бачив одного - вельми гарні фотокадри можна зробити.

15:06 Оголошують, що хтось загубив студентський квиток.

Запрошують у концертну залу на майстер-клас від Chip з налаштування бездротових мереж. Учора щось подібне ми, здається, чули. І знову буде розіграш призів.

15:30 Спускаємося надвір, щоб привітати переможців графіті-конкурсу. Троє учасників - мабуть, і три місця призових буде.

15:31 Віталія Гамугу, просять через усі колонки підійти на нагородження. Хай ще трохи затримаються, бо я теж не встигаю туди добігти поки що.

“Підносьте ближче роботи до суддів”. Гей, почекайте мене!
“Невеличке нещастя сталося, але нічого”. Гм, що там цікаво? Зараз спускаюся.
(НОВЕ: Підказують, що нещастя - це дискваліфікаця когось із учасників, але, здається, мають на увазі те, що один зі стендів поламався.)
НОВЕ 20:48: Органзатор Ната, що зараз сидить поруч зі мною, говорить, що дві інші команди були дискваліфіковані за хамсвто.

16:28 На нагородження я трохи спізнився, але записав імена героїв. Графіті теж заслуговує на окремий запис. А ще наснімав вело-тріальщиків на фотоапаратне відео.

16:38 Розіграш футболок зараз проводять у головній залі. За “лохотрон” слугує коробка з-під сіді-ерок, заповнена діжечками лото.

16:43 І мені теж дісталася футболка. Хоча я чомусь сумніваюся, що мій реєстраційний номер витягли випадково. Але у Євгена Мороза не було досі червоної уніформи, тому я без особливих докорів сумління взяв ще одну футболку. Розмір Medium - дісталася супутниці Євгена.

16:49 Через 10 хв буде нагородження м’юзік-мейкерів. (Щось я пропустив, коли був початок цього конкурсу.)

Добре, що організатори не забувають час від часу повторювати: “Нагадуємо, ви знаходитеся на фестивалі DECODED“. Нам було би важко зорієнтуватися без цієї інфи.

16:59 Почалося шоу від Intel. Юрій Миколишин, намагається розбудити аудиторію, яка сьогодні дійсно трохи сонна.

17:16 MC Юрій - молодець, розбудити глядачів йому таки вдалося. Нагородження ді-, ві- та сі-джеїв привернуло загальну увагу, і заслужені оплески хлопці отримали. Кілька фраз із виступа Юрія: “Комп’ютер – це засіб не тільки для переглядання порно-сайтів”. Даруючи футболку із символікою Intel, примовляє: “Там нецензурне лише одне слово – всередині”. Мабуть, це новий слоган Інтела буде після ребрендингу.

Переможці музичного конкурсу:
1. CJ CapS (приз - процесор)
2. DJ Da Bee (приз - материнська плата)
3. CJ Van Cooper (приз - сумка)

17:21 Починається змагання вело-тріалу. Іде реєстрація на конкурс моддингу.

17:33 Quake 3 скоро починається.

Виставляють оцінки модерам. Самі модери оцінюють роботи своїх суперників за 8-бальною шкалою. Їм роздали анкети і вони виставляють бали усім компам, крім свого власного. Біля мене прикольний екземпляр сидить [26] – з моєю улюбленою біохазардівською символікою. Результати оголосять через годину.

17:56 Інет сьогодні повільний. Вай-фай взагалі зранку не працював, і я підключився до локальної мережі по кабелю. Оновлення трохи затримуються.

18:10 Треба бігти на вело-тріал. Уже почалося, а я знову дізнаюся через колонки: “Перше штрафне очко”.

18:37 Сонячна привітна погода. Весняні запахи. Тріальщики стрибають по перешкодам, зроблених з дерев’яних платформ. Вони їх називають “бідони”.

[потім опишу.]

НОВЕ 00:37: Заходив після тріалу уперше у кав’ярню Пункт, яку оперативно за день до початку фесту мережа Чілінтано розгорнула у місцевій їдальні. Там працює приємний персонал, годують смачно, у півтора рази дешевше, ніж звичне чілінтанівське та картопляно-хатівське меню, а також дають дві канапки за ціною однієї, бо вони учорашні і треба спродати їх швидше. Вони ще нормальні - я собі взяв, але це останній день, коли варто їх куштувати.

19:02 Оголошено переможців конкурсу модерів.
1. Олексій Нетак [26]
Паша Шевчук [120]
3. Борис “BorisX” Олехнович [33]

19:18 Нарід вимагає слайди. Тому сідаю за обробку фото і відео. Коли руки дійдуть до аудіо - не знаю.

20:49 Через 10 хв починається шоу-програма від Burn з конкурсами. Подейкують, що вчора було прикольно, тому я теж туди спущуся.

20:39 Щось ці танці та конкурси від Burn мене трохи втомили. Активно пострибали і потанцювали. Поміж конкурсами у них там достатньо затишно - повалятися на матрасі. І єдина пара booth-babes на всю вечірку, з якими я, звісно, сфотографувався.

21:43 Почалася Демосцена!
[Знову потім опишу. Насправді, нічого кардинального, бо я чекав, що українські комнади з’являться, але ми дивилися найкращі роботи закордонних майстрів.]

23:33 Закінчився нарешті Quake 3. Нагороджують переможців.

1. Олександр “Dr. Aziz” Хміль
2. Тетяна “Rocksteady” Мелещенко (дівчина!)
3. Дмитро “Silas” Романюк
4. Олексій “@alex@” Адамів

Респект переможцям.

А взагалі жінок серед учасників небагато, як ви могли здогадатися.

00:36 Краєм вуха чую від “органайзерів”, що хтось уже починає хакерить і атакує чужий комп.

02:25 Випита бляшанка Burn, мабуть, діє, і поки що я не збираюся звідси іти. За останню годину я теж представив свій творчий доробок.

У Могилянській Школі Журналістики ми знімали короткі документальні кіна. На “Документалістику” я з двома одногрупниками зробив семихвилинне кіно про жіночу кіберспортивну команду CYBERcats. Цей фільм і показав учасниками, що залишилися на ніч. Сподіваюсь, багатьом було цікаво. Принаймні люди відірвали обличчя від компів. Дехто підійшов до екрана.

Другий, уже 15-хвилинний, фільм, зроблений на залік по “Основам режисури”, попросили не показувати на проектор. “Буль, косяк і 17 девайсів для куріння” дивилися з мого ноутбука. Судячи з реакції глядачів - найцікавіша подія ночі.

Приблизно людей 40-50 ночує, не враховуючи ще пари десятків волонтерів і організаторів.

03:05 Спати чогось і не тягне.

03:37 На проекторі крутиться DVD з демками європейської демосцени, гучно грає музика - як і завжди. Кілька людей сидить перед екраном.

Я собі постукую по клавіатурі. Працюється повільно і не вдається сконцентруватися, але спати усе одно не хочеться.

Related articles

  • Проміжний фініш DECODED
  • Обговорення і статті про DECODED
  • Лінки учасників DECODED
  • DECODED точка приземлення
  • DECODED День 3
  • Офіційні лінки DECODED
  • DECODED: Репортаж наживо з фестивалю комп'ютерного мистецтва у Львові. День 1.


Коментарі: 5 »

125

Коментар від LaSet

April 15, 2006 @ 19:19

vedeney був зі супутницею? ще скажи, що білявка ;)

126

Коментар від Максон Пуговський

April 15, 2006 @ 20:41

не скажу. у нього питай =)

127

Коментар від vedeney

April 16, 2006 @ 15:04

скажу по секрету, що футболка в мене була, за то що семінар відчитав, але от у “супутниці” не було :(

2 ЛаСет: так, волосся у дівчини справді білого кольору ;)

п.с.
Сенкс Максон, дівчина була дуже рада :)

142

Коментар від Joker

April 21, 2006 @ 01:05

Коли ти нарешті надрукуєш імена переможців у конкурсі графіті???

144

Коментар від Максон Пуговський

April 21, 2006 @ 23:03

Jocker, коли з’явиться час - приблизно наступного тижня. Зазирни на сторінку приземлення десь у вівторок або раніше.

RSS-смуга коментарів до цього запису. URI трекбеку.

Додайте коментар

Ви можете кориcтуватися такими командами XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>