This version of the page http://www.nctbpu.org.ua/seminar_071127_act.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2007-12-10. The original page over time could change.
Національний Центр Підготовки Банківських Працівників України. Национальный Центр Подготовки Банковских Работников Украины























































Актуальність семінару:
Слово Securitisation (сек'юритизація) стало лозунгом міжнародних фінансових ринків у 80-х рр. минулого століття. Його використовували для того, щоб підкреслити значимість процесу заміщення традиційного банківського кредитування новими схемами фінансування, які базуються на випуску цінних паперів, які обертаються на ринку. На зміну синдикованим єврокредитам прийшли випуски єврооблігацій, комерційних паперів та нот. Ці переміни привели до значного півищення ролі угод з цінними паперами та інвестиційних банківських операцій порівняно з традиційним банківським кредитуванням.

Останнім часом під терміном "сек'юритизація" у вузькому розумінні стали розуміти інноваційну форму фінансування. Поняття Asset Securitisation (сек'юритизація активів) означає нову техніку залучення коштів, яка отримала широке визнання спочатку в США, а потім і в Європі.

Сек'юритизація, безумовно, стає одним з основних джерел фінансування для компаній та банків у всьому світі, у тому числі в країнах СНД та Східної Європи. Емітенти намагаються вийти на ринки капіталу, зменшити вартість фінансування, диверсифікувати його джерела, покращити балансові показники: сек'юритизація дозволяє розв'язати багато фінансових завдань. Наприклад, за останні кілька років турецькі банки залучили більше 10 млрд.долл. США за допомогою розміщення цінних паперів, випущених в рамках сек'юритизації різних фінансових активів. Загальний обсяг угод сек'юритизації іпотечних кредитів в Європі перевищив 159 млрд.євро. У 2005 р. вперше угоди сек'юритизації існуючих активів були реалізовані в Коста-Ріці, Росії та Мексиці, а ряди активів, які можуть бути сек'юритизовані, поповнились такими екзотичними видами, як платежі по страховим полісам.

При структуруванні та реалізації перших угод сек'юритизації активів на ринку СНД учасники стикаються з рядом цікавих комерційних, структурних, правових та практичних питань. Документи, які відносяться до угод сек'юритизації, містять різні фінансові терміни, а самі угоди відрізняються складною технікою, вимагають сотні сторінок документації. Велику роботу проводять не лише організатори, юристи та інші консультанти, які залучаються до проекту, але і безпосередньо емітенти. Значний час останні витрачають на вивчення структури угоди, грошових потокіі та різних проблем, які виникають у процесі її реалізації (правові та податкові питання, бухгалтерський облік, впровадження нового програмного забезпечення), а також на їх узгодження між різними підрозділами банку.

Незважаючи на динамічний розвиток сек'юритизації, її базові принципи, цілі та структурні елементи лишаються незмінними. Ознайомленню з ними та рядом інших, в тому числі, практичних та технологічних питань і присвячений данний семінар.

 
 


Новини | Про нас | Нашi викладачi | План заходiв | Календар семiнарiв | Семiнари, що вiдбулися

Середньостроковi програми перепiдготовки | Довгостроковi програми перепiдготовки | Мiжнароднi програми

Конференцiї та "круглi столи" | Форум | Форма реєстрацiї | Вiдгуки | Клiєнти та партнери | Вакансiї

Зворотний зв`язок | Пiдписатись на новини