Гурт My Dying Bride був заснований у червні 1990 року чотирма музикантами: Келвіном Робертшоу (гітара), Аароном Стейнтропом (вокал), Ендрю Крейганом (гітара) та Ріком Мая (барабани). Напрямок був взятий на пост християнський декаданс, що особливо проявився у відео-роботах гурту. Тексти ж були переповнені релігійною символікою, а також уривками з латини. Після шести місяців репетицій колектив випустив свою легендарну демку "Toward the sinister". Невдовзі після цього на невеличкому французькому лейблі "Listenable" вийшов перший сингл, "God Is Alone", весь тираж якого був миттєво розкуплений. І ось тут на гурт поклала око відома незалежна компанія "Peaceville Records", і запропонувала My Dying Bride контракт. До часу виходу міні-альбому "Symphonaire Infernus et Spera Empyrium" в колективі нарешті з'явився басист, Аде Джексон.


Невдовзі після цього був записаний повнометражний альбом "As the Flower Withers", що буквально відразу висунув гурт в перші ряди дум-авангарду. Успіх був закріплений ще одним диском, "Thrash of Naked Limbs". На жаль, під час цих подій барабанщик Рік пошкодив собі руку і турне, що було сплановано на цей час, зірвалося.

Через деякий час в колективі з'явився скрипаль і клавішник Мартін Пауел, завдяки якому саунд гурту перейшов в готик-метал. В кінці 1993 року відбувся глобальний тур My Dying Bride по Європі, в програму ввійшли пісні з альбому "Turn loose the swans". Чистого дезу тут вже залишалось малувато. Далі, протягом року про гурт практично нічого не було чути. Однак у травні 1995 року на полицях магазинів з'явився наступний лонгплей, "The Angel and the Dark River". Шість епічних треків презентували саунд насичений і компактний, який був особливим чином приглушений та згладжений. В принципі, це можна було визначити, як дум-бароко. Тепер герой My Dying Bride - вже не дух, приречений на нескінченну муку, зараз ним рухає бажання вирватися з полону відчуження, що спустошує.


1995 рік колектив провів на європейських гастролях, найвизначнішим моментом яких став виступ на фестивалі "Dynamo Open Air" в Голландії. В кінці цього року My Dying Bride провели ще один тур в компанії з "Iron maiden". Тоді ж вийшла компіляція з перших трьох EP під назвою "Trinity".

В 1997-му відбувся перший візит гурту до Америки, протягом якого команда грала на розігріві у Діо. Однак в кінці цих гастролей Рік Мая серйозно захворів і музикантам довелося шукати нового барабанщика. Тимчасовою заміною йому став Біл Лоу з "Dominion". На сесіях нового альбому "34.788%... Complete" колектив втратив ще одного свого члена - Мартіна Пауела. Перед записом диску "The Light at the End of the World" на постійній основі до гурту був прийнятий барабанщик Шаун Стилс (екс-"Solstice" і "Anathema"). У запису платівки також брав участь клавішник Джоні Модлин. На цьому альбомі знову був присутній саунд ранніх релізів "Turn loose the swans" і "The Angel and the Dark River". Тоді ж у складі My Dying Bride з'явився другий гітарист Хеміш Гленкрос, що замінив Келвіна, який занадто захопився танцювальною музикою.




Своє десятиріччя команда відсвяткувала провівши тур Європою і випустивши два збірника "Meisterwerk 1" та "Meisterwerk 2". У записі альбому 2001 року знову взяв участь Джоні Модлін, і лише в квітні 2002-го гурт отримав постійного клавішника в обличчі Сари Стентон.

Склад:
Andrew Craighan - Guitar
Hamish Hamilton Glencross - Guitar
Ade Jackson - Bass
Aaron Stainthorpe - Vocals
Sarah Stanton - Keyboards
Shaun Taylor-Steels - Drums

Дискографія:
As the Flower Withers, 1992
The Thrash of Naked Limbs EP, 1993
Unreleased Bitterness EP, 1993
Turn Loose the Swans, 1993
The Sexuality Of Bereavement EP, 1994
I Am the Bloody Earth EP, 1994
The Cry Of Mankind (Edit) Demo, 1995
The Angel and The Dark River, 1995
Sampler (Demo), 1996
Like Gods of the Sun, 1996
34.788%... Complete, 1998
The Light at the End of the World, 1999
The Dreadful Hours, 2001
For Darkest Eyes DVD, 2002
The Voice of the Wretched (Live), 2002
Songs Of Darkness, Words Of Light, 2004
Sinamorata DVD, 2005

Семпли (UA-IX):
· Sear Me MCMXCIII - 7:22 (5175 kb)
1994 - Turn Loose The Swans
· The Cry Of Mankind - 12:11 (8569 kb)
1995 - The Angel And The Dark River
· The Wreckage of My Flesh - 8:45 (6148 kb)
2004 - Songs of Darkness, Words of Li
· The Crown Of Sympathy - 12:11 (8572 kb)
1994 - Turn Loose The Swans
· Symphonaire Infernus Et Spera - 11:35 (8142 kb)
1995 - Trinity
· The Dreadful Hours - 9:23 (6596 kb)
2001 - The Dreadful Hours

Взято з:
Офіційний сайт гурту
E-mail гурту: nick@nickpeel.com

Playbill
НОВИНИ
Журнал "Live in МАЙДАН"
Творчість наших друзів та відвідувачів

More about Us
Bar On-line Tour
1-st hall gallery
2-nd hall gallery

COLLECTIONS
Playbill collection
Paintings collection
Wash collection
Beer labels collection

MENU
For body
For soul

RESTING
Resting Gallery
ПОДІЇ 2006
Guests
ФОТОзвіти 2007
Golden Underground + mp3


VISITORS ABOUT US
GUESTBOOK