This version of the page http://www.center-osvita.dp.ua/razdel4/1u.php (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2007-12-10. The original page over time could change.
Центр “Освіта” - Допомога в підготовці до стандартних тестів: ACT, TOEFL, GRE, GMAT, SAT, процедура вступу до американських вузів, фінансова допомога, літні табори в США, MBA програми, гранти, стипендії, освіта в США, програми обміну студентами, викладачами, вченими, центр “Освіта”, робота для студентів, робота в США, курси TOEFL, курси GMAT, стажування за кордоном, навчання за кордоном, безкоштовно.










.
...

...

FAQ

Що таке програми студентських обмінів?

Програми студентських обмінів між різними країнами як вид міжнародного співробітництва з'явилися наприкінці 1940-х рр. Їх метою було надати можливість молодим людям різних країн ближче пізнати один про одного, а також познайомитися з культурою інших країн. Для того, щоб ці програми були доступні для студентів, їм була надана можливість працювати в країні перебування, що покриває частину чи повну вартість участі в програмі і дозволяє подорожувати. Студенти з країн колишнього СРСР одержали можливість брати участь у подібних програмах з 1989 р.

Хто може брати участь у програмах обмінів?

Вікові обмеження на участь у програмах зазначені в короткому описі до кожної програми. У деяких програмах (Work and Travel, Student Work in UK) можуть брати участь тільки студенти. Нижня межа - 18 років на 1 червня передбачуваного року участі в програмі.

Наскільки високі вимоги до володіння мовою?

Це залежить від програми, на яку Ви подаєтесь. Вибравши програму, Ви проходите співбесіду з представником ЦМО. Найвищі вимоги (і, відповідно, найбільш детальна співбесіда) пред'являються по програмах Counselor і Trainee. Для Camp Power/Support Staff у програми таборів, а також для програм Work&Travel, Working Guest in Norway вимоги стосуються в основному розмовної мови - необхідне вміння зрозуміло виражати свою думку і розуміти співрозмовника. Зовсім не варто закидати вивчення мови і після проходження співбесіди, тому що чим краще Ви опануєте розмовну мову до від'їзду, тим повніше зможете використовувати можливості, надані програмою. Наприклад, більше заробляти і більше подорожувати.

Для чого потрібен перший внесок?

Перший внесок входить у вартість програми і складає, як правило, близько 25% її вартості. Він виплачується після співбесіди з представниками ЦМО. Робота з анкетами потенційного учасника починається лише після оплати першого внеску.

У яких випадках повертається перший внесок?

Перший внесок повертається лише при непроходженні співбесіди з представниками програми (Work&Travel, Camp America, Camp USA); відмові у візі; у випадку хвороб, через які участь у програмі стає неможливою. В усіх інших випадках (зміна планів, іспити у ВНЗ і т.п.) перший внесок не повертається.

Чи надає Ваша організація допомогу студентам у країні перебування?

Ці функції виконують наші партнерські організації (InterExchange і Camp America у США, Atlantis у Норвегії і т.д.), що надають учасникам програм цілодобово діючі "гарячі" телефони, по яких ви завжди зможете одержати оперативну допомогу чи пораду.

Чи окупається вартість участі в програмах?

Так. Усі програми дають можливість окупити вартість участі в них в якійсь мірі.

Чи можна поїхати разом із другом (подругою)?

Як правило ні, за винятком програми Work&Travel.

Чому вони (американці, французи та ін.) беруть на роботу українських (російських, вірменських та ін.) студентів?

На рівні урядів програми студентських обмінів були створені з метою дати можливість іноземним студентам познайомитися з життям інших країн. Що ж стосується конкретних роботодавців, то вони охоче приймають на літню сезонну роботу студентів з інших країн, тому що: а) студенти користуються репутацією надійних та сумлінних працівників; б) їхні канікули збігаються з розпалом сезону; в) іноземні студенти привносять з собою частину культурної спадщини своєї країни. Це ні в якому разі не пов'язане з тим, що в США чи у Франції не вистачає робочих рук, чи там потрібна дешева робоча сила (зарплата учасників програм не відрізняється від зарплати їх американських (французьких) колег).

Чи легально працюють у США (Франції, Норвегії й ін.) учасники програм?

Так. Усі програми визнані урядами відповідних країн. Учасники всіх програм одержують необхідні документи (у США це віза J-1 і Social Security Number; у Франції - Autorisation du Travail, Securitе Sociale) і мають право легально працювати.

На який мінімальний/максимальний термін можна поїхати?

Як правило 2-4 місяця (див. опис програм).

Чи забезпечуються учасники програм медичною страховкою?

Так, майже в усіх програмах (див. опис програм).

Хто займається оформленням віз?

В американських програмах - представники ЦМО. Учасники програм в інших країнах одержують від ЦМО відповідні документи для звертання за візою.


  • Форум

Повний перелік програм ЦМО та інформація про представництва центру:

www.iec.org.ua

www.workandtravel.iatp.org.ua

www.iec.ru

          



...

© Osvita, 1999-2007