This version of the page http://7chudes.in.ua/info/27.htm (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2007-12-10. The original page over time could change.
7 Чудес України
  
новини    змі про нас    фото    маршрути    7 чудес світу
Пошук:

   Сім чудес України
 

 

Заповідник «ÐšÐ°Ð¼’янець»

 
Києво-Печерська Лавра
 
Софіївка
 
Софія Київська
 
Херсонес Таврійський
 
Хортиця
 
Хотинська фортеця
   Спецномінації
 
Визначна пам'ятка сучасної України
 
Визначна пам'ятка духовної України
 
Визначна пам'ятка новітньої історії



Давньослов’янський печерний храм з «Бушинським рельєфом»


Майже 6 тисяч років існує життя на території села Буші, про що свідчать археологічні знахідки, датовані ще IV – III тисячоліттям до н.е...

        

Майже 6 Ñ‚исяч років існує життя на території мальовничого села Буші Ямпільського району, про що свідчать археологічні знахідки, датовані ще IV – III тисячоліттям до н.е.

 

 

 

Найбільш значимою знахідкою є, безперечно, унікальний рельєф, який уже на протязі останніх 200 років є темою дискусій вчених, не знаходячи одностайної думки у колах археологів, істориків, краєзнавців щодо часу виникнення та змісту композиції.

 

 

Точна дата створення печерного храму невідома. Належить до часів поганства, пов'язаний з творчістю давніх слов'ян (хоча існують версії і про значно більш пізнє - християнське - походження). Знайдений В. Антоновичем у 1883.

 

Входить в історико-культурний заповідник "Буша". У 2005 розпочато зведення цегляного захисного павільйону над храмом.

 

 
Розташований в скельній розпадині, довжина 10, висота 1,4, ширина від 0,7 до 2,2 м. На одній з подовжніх стін висічена унікальна рельєфна композиція. Є також набагато більш пізні висічені знаки та написи.
 


© 7 ЧУДЕС УКРАЇНИ. E-mail: info@7chudes.in.ua