This version of the page http://www.rpd.univ.kiev.ua/person/obuhovskiy.php (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2007-12-09. The original page over time could change.
РФФ КНУ ім.Т.Шевченка - Персоналії

Викладачі та співробітники факультету

 
А Б В Г Д Є Ж З І К Л М Н О
П Р С Т У Ф Х Ц Ч Ш Щ Ю Я  
   Історія
   Кафедри
   Наші лауреати
   Навчальні плани
   Фотоматеріали
   Абітурієнту !!!
   Аспірантура
   та Докторантура
   Традиції та свята
   РФФ.Live
   До 60-річчя Перемоги
   Міжнародні конференції
   Персоналії
   Деканат
   Благодійний фонд
   Online матеріали
   FaQ
   Болонський процес
   Вчена рада
   Методична комісія
   Адресник
   Країна Знань
   НТСА
   Первинна Профспілкова Організація
   Web mail

 
Почта | @univ.kiev.ua
Login
Password


Обуховський Вячеслав Володимирович
( Obuhovskyj Vyacheslav Volodymyrovych )

1943 р.н., професор кафедри математики та теоретичної радіофізики

  Закінчив з відзнакою радіофізичний факультет Київського державного університету ім.Т.Г.Шевченко в 1966 р. Після закінчення аспірантури (1969 р.) залишився на викладацькій роботі на радіофізичному факультеті. В 1971 р. захистив кандидатську дисертацію "Нелінійна взаємодія фотонів в речовині та розсіювання світла на поляритонах" за спеціальністю “Фізика твердого тіла”. В 1989 р. захистив докторську дисертацію "Процеси фоторефракційного розсіювання світла в кристалах" за спеціальністю “Оптика”. З 1993 р. - професор кафедри математики та теоретичної радіофізики. Науковий керівник лабораторії лазерного зв’язку. Основні напрямки наукових досліджень включають в себе голографію, квантову електроніку, фотополімери, фізику кристалів, медичне застосування фізичних методів.

  Основні наукові досягнення:
  •     Сформулював “закон нелінійної дифузії” для частинок в (частково) рідких нерівноважних системах, якій має ширшу область застосування, ніж традиційний закон дифузії Фіка Запропонував “Концепцію кристалових модулів” як метод опису внутрішньої структури складних кристалів
  •     Розвинув загальну теорію явища фоторефракційного розсіювання світла.
  •     Відкрив явище “Автохвильового розсіювання світла” (разом з В.В.Лемешком), яке полягає в (квазі)періодичній появі яскравих конусів світлової генерації (потужність більш ніж 50% накачки, типовий період – від 0.1 до 50 сек.) в умовах, коли нерухомий фоторефрактивний кристал стаціонарно опромінюється лазерним світлом.
  Викладацька діяльність зосереждена в таких галузях: Електродинаміка, Термодинаміка і Статистична Фізика, Голографія, Матеріали квантової електроніки.

  Є автором більше 130 публікацій, займається публіцистикою та науково-популярними публікаціями.

  ©2007 РФФ    WEB Team