This version of the page http://www.rpd.univ.kiev.ua/person/kuc.php (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2007-12-09. The original page over time could change.
РФФ КНУ ім.Т.Шевченка - Персоналії

Викладачі та співробітники факультету

 
А Б В Г Д Є Ж З І К Л М Н О
П Р С Т У Ф Х Ц Ч Ш Щ Ю Я  
   Історія
   Кафедри
   Наші лауреати
   Навчальні плани
   Фотоматеріали
   Абітурієнту !!!
   Аспірантура
   та Докторантура
   Традиції та свята
   РФФ.Live
   До 60-річчя Перемоги
   Міжнародні конференції
   Персоналії
   Деканат
   Благодійний фонд
   Online матеріали
   FaQ
   Болонський процес
   Вчена рада
   Методична комісія
   Адресник
   Країна Знань
   НТСА
   Первинна Профспілкова Організація
   Web mail

 
Почта | @univ.kiev.ua
Login
Password


КУЦ ПЕТРО СЕРГІЙОВИЧ
1928-1998 р.р., доцент кафедри квантової радіофізики, заступник декана, Заслужений працівник вищої школи України

  В нелегкі повоєнні роки на протязі 6 років (1946-1952 рр.) служив в Радянській Армії. Після демобілізації з 1952 р. до 1998 р. його життя було тісно пов'язаним з радіофізичним факультетом. За це майже піввікове перебування на факультеті він приймав участь в його становленні: в 1952-1954 рр.. працює радіотехніком на кафедрі радіофізики, потім тут же навчається (1954-1958 рр.), далі: завідувач лабораторією, асистент, старший викладач, доцент (1969 р.), старший науковий співробітник, кандидат фізико-математичних наук (1967 р.). Читав лекційні курси: “Радіолокація”, “Радіотехніка”, “Електрика і магнетизм”, “Електродинаміка резонаторів та хвилеводів”, “Техніка радіоспектроскопії”, “Техніка надвисоких частот”.

  Основні напрямки наукових досліджень - радіоспектроскопія пара та феромагнетиків, фотомагнетизм та магнітооптика. Досліджував ефекти, що пов’язані із взаємодією магнітної та електричної підсистем твердого тіла. Ним вперше було відкрито ряд нових фотомагнітних явищ в ферит-гранатах. На базі досліджуваних ефектів реалізовано нові технічні рішення, наприклад, вперше здійснено поляризаційно залежний фотомагнітний запис інформації.

  Перебуваючи як на учбових, так і адміністративних посадах Куц П.С. завжди виконував великий обсяг виховної роботи серед студентів. Протягом 28 років поспіль (рекорд університету) працював заступником декана з учбово-виховної роботи серед студентів (заступник 4-х деканів, які змінилися за цей час). Був людиною принциповою і вимогливою як до себе, так і інших, з ким йому доводилось співпрацювати. Користувався, кажучи офіційною мовою того часу, заслуженим авторитетом. Співробітники і студенти багатьох поколінь щиро поважали і любили його.

  ©2007 РФФ    WEB Team