This version of the page http://www.rpd.univ.kiev.ua/person/danilov.php (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2007-12-09. The original page over time could change.
РФФ КНУ ім.Т.Шевченка - Персоналії

Викладачі та співробітники факультету

 
А Б В Г Д Є Ж З І К Л М Н О
П Р С Т У Ф Х Ц Ч Ш Щ Ю Я  
   Історія
   Кафедри
   Наші лауреати
   Навчальні плани
   Фотоматеріали
   Абітурієнту !!!
   Аспірантура
   та Докторантура
   Традиції та свята
   РФФ.Live
   До 60-річчя Перемоги
   Міжнародні конференції
   Персоналії
   Деканат
   Благодійний фонд
   Online матеріали
   FaQ
   Болонський процес
   Вчена рада
   Методична комісія
   Адресник
   Країна Знань
   НТСА
   Первинна Профспілкова Організація
   Web mail

 
Почта | @univ.kiev.ua
Login
Password


ДАНИЛОВ ВАДИМ ВАСИЛЬОВИЧ
1937 р.н, професор, завідуючий кафедрою квантової радіофізики, Лауреат Державної Премії СРСР

  Закінчив кафедру квантової радіофізики в 1961 р., в 1961-64 р.р. навчався в аспірантурі. В 1966 р. захистив кандидатську дисертацію "Релаксаційні процеси в монокристалах гранатів", а в 1984 р. - докторську "Спін-хвильові процеси в ферит-парамагнітних структурах" на Вченій Раді Інституту Радіотехніки і Електроніки Російської Академії наук (Москва). З 1966 р. працює старшим викладачем, доцентом, професором (1986 р.) кафедри, з 1972 р. до кінця 2000 р.- завідуючий кафедрою. Ним підготовлено та впроваджено лекційні курси "Фізика активних середовищ", "Функціональна електроніка", "Актуальні проблеми квантової радіофізики". Основні напрямки наукових інтересів: спін-хвильова електроніка, технологія вирощування феритів та епітаксійних гранатових плівок. Зокрема, теоретично передбачено та експериментально досліджено ефект квантового підсилення магнітостатичних хвиль, на базі якого було створено мазер нового типу.

  Данилов В.В. є автором понад 200 публікацій, з них - 90 статей в наукових журналах, 20 авторських свідоцтв та патентів, 4 монографій та підручників (зокрема, Данилов В.В., Зависляк Ж..В., Балинский М.Г. Спин-волновая злектродинамика, Киев: Либідь, 1991). Він є співавтором першого в Україні мультимедійного навчального курсу “Спін-хвильова електродинаміка та електроніка”(Премія імені Тараса Шевченка за 2002 р.); 11 учнів Данилова В.В. захистили кандидатські дисертації, 2 - докторські.

  Проф. Данилов В.В. є Лауреатом Державної Премії СРСР 1988 р. в галузі науки і техніки (за розробку фізичних засад спін-хвильової електроніки), нагороджений Золотою медаллю ВДНГ України 1985 р. за розробку технології дифузійного легування іонних кристалів, є членом Українського фізичного товариства та членом Комісії Українського відділення URSI.

  Данилов В.В. є організатором низки наукових зв’язків кафедри з Селфордським університетом м. Манчестер (Велика Британія), Версальським університетом (Франція), інститутами Магнетизму та Колоїдної хімії та Хімії води НАН України.

  Бере активну участь в роботі спеціалізованих Вчених рад по захисту дисертацій, експертних Рад ВАК України, Комітету по Державних Преміях України в галузі науки і техніки; неодноразово запрошувався до співпраці з редакцією Української Енциклопедії, зокрема, ним написано статті "Радіопрозорість", "Квантовий годинник” тощо.

  ©2007 РФФ    WEB Team