This version of the page http://www.rpd.univ.kiev.ua/person/buzaneva.php (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2007-12-09. The original page over time could change.
РФФ КНУ ім.Т.Шевченка - Персоналії

Викладачі та співробітники факультету

 
А Б В Г Д Є Ж З І К Л М Н О
П Р С Т У Ф Х Ц Ч Ш Щ Ю Я  
   Історія
   Кафедри
   Наші лауреати
   Навчальні плани
   Фотоматеріали
   Абітурієнту !!!
   Аспірантура
   та Докторантура
   Традиції та свята
   РФФ.Live
   До 60-річчя Перемоги
   Міжнародні конференції
   Персоналії
   Деканат
   Благодійний фонд
   Online матеріали
   FaQ
   Болонський процес
   Вчена рада
   Методична комісія
   Адресник
   Країна Знань
   НТСА
   Первинна Профспілкова Організація
   Web mail

 
Почта | @univ.kiev.ua
Login
Password


Бузанева Євгенія Вікторівна
провідний науковий співробітник кафедри напівпровідникової електроніки

  Здобула вищу освіту в Київському університеті на радіофізичному факультеті, який закінчила в 1959 р. і залишилась працювати в науково-дослідній лабораторії на кафедрі фізики напівпровідників, де пройшла шлях від інженера до провідного наукового співробітника. Захистила кандидатську дисертацію в 1971 р. “Исследование и моделирование процесов в СВЧ диодах Шоттки” (науковий керівник проф.В.І.Стріха), а в 1988 р. - докторську дисертацію “Электронные процессы в структурах металл-полупроводник с разными типами переходного слоя».

  Напрямок наукової діяльності Бузаневой Є.В. в останні роки – дослідження електронної структури наноструктурованих напівпровідників, а також електричних та оптичних явищ в них, що пов’язані з розмірними ефектами. Визначена залежність електронної структури від розмірів нанокристалів в Si для наноструктурованого шару Si. Еспериментально виявлено електролюмінісценцію (514-640 нм) в структурах метал (Al)-наноструктурований Si, яка передбачена теоретично і зумовлена квантово-розмірними ефектами. Розвинута нанотехнологія, створені нові матеріали, які побудовані з наноблоків ДНК/фулерен C60, ДНК/вуглецеві нанотрубки, ДНК/наноSi, ДНК/нанооксиди перехідних металів. В таких самоасамбльованих шарах відкрито електронні і оптичні явища, що дозволяють створити нові елементи електронної пам’яті та перемикачів сенсорів випромінювання.

  Результати, одержані в 1995-2001 р.р., підсумовують дослідження, які підтримані Грантами УКНТ “Фундаментальні дослідження”, CRDF Американського національного фонду наукових досліджень (Grant VC1-338), EU ESPRIT Network of Excellence on the Physics and Technology of the Mesoscopic System (PHANTOMS)7360, EU ESPRIT Project, SBLED/NCO 977037 (Si based light emitting diodes).

  Бузанева Є.В. є автором однієї та співавтором двох монографіїй, співавтором 187 наукових публікацій, була редактором двох книг NATO Series. Постійно керувала та керує практикою та випускними роботами студентів радіофізичного факультету.

  ©2007 РФФ    WEB Team