This version of the page http://www.rpd.univ.kiev.ua/person/skrishevskiy.php (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2007-12-09. The original page over time could change.
РФФ КНУ ім.Т.Шевченка - Персоналії

Викладачі та співробітники факультету

 
А Б В Г Д Є Ж З І К Л М Н О
П Р С Т У Ф Х Ц Ч Ш Щ Ю Я  
   Історія
   Кафедри
   Наші лауреати
   Навчальні плани
   Фотоматеріали
   Абітурієнту !!!
   Аспірантура
   та Докторантура
   Традиції та свята
   РФФ.Live
   До 60-річчя Перемоги
   Міжнародні конференції
   Персоналії
   Деканат
   Благодійний фонд
   Online матеріали
   FaQ
   Болонський процес
   Вчена рада
   Методична комісія
   Адресник
   Країна Знань
   НТСА
   Первинна Профспілкова Організація
   Web mail

 
Почта | @univ.kiev.ua
Login
Password


Скришевський Валерій Антонович
1955 р.н., професор кафедри напівпровідникової електроніки

  В 1978 р. закінчив фізичний факультет Київського університету, а в 1981 р. після закінчення аспірантури був зарахований до Проблемної лабораторії фізики і техніки напівпровідників радіофізичного факультету, де працював на посадах: молодшого наукового співробітника, наукового співробітника, старшого наукового співробітника, зав. сектором, зав. проблемної лабораторії. В вересні 2000 р. перейшов на посаду доцента кафедри напівпровідникової електроніки, з 2002 р. - професор кафедри. В 1984 р. захистив кандидатську дисертацію “Оптические свойства некоторых примесей и дефектов структуры в GaAs(Cr)”.

   Скришевський В.А. читає лекційні курси “Оптоелектроніка”, “Напівпровідникові сенсори”, “Актуальні проблеми сучасної мікроелектроніки”, “Відновлювальні джерела енергії”, проводить семінарські та лабораторні заняття, керує випускними роботами студентів.

   Основний напрямок наукових досліджень – генераційно-рекомбінаційні процеси в напівпровідникових гетероструктурах, в тому числі електронний транспорт в контактах типу Шоткі, фізико-хімічні властивості надтонких діелектричних шарів та інтерфейсів, фотоелектричні явища в кремнієвих фотоперетворювачах, дослідження шарів нанокристалічного кремнію для створення напівпровідникових сенсорів (хімічних, радіаційних) та інших функціональних приладів оптоелектроніки. В результаті проведених досліджень розроблені кремнієві сонячні елементи з дифузійно-розсіючими шарами поруватого кремнію, оптичні та фотоелектричні методи дослідження структурно-хімічних неоднорідностей в напівпровідникових гетеропереходах. Проведено теоретичне та експериментальне дослідження чутливості бар’єрів Шоткі з проміжними шарами пористого кремнію до адсорбуючих газів.

   Aвтор понад 70 наукових статей, 50 тез доповідей, 2 авторських свідоцтв, 1 патента України та 1 монографії. Був експертом в Міністерстві освіти та науки по секції “Ресурсозбереження” та членом Ради “Сенсори” при Президіумі Академії наук України.

  ©2007 РФФ    WEB Team