This version of the page http://www.rpd.univ.kiev.ua/person/shkavro.php (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2007-12-09. The original page over time could change.
РФФ КНУ ім.Т.Шевченка - Персоналії

Викладачі та співробітники факультету

 
А Б В Г Д Є Ж З І К Л М Н О
П Р С Т У Ф Х Ц Ч Ш Щ Ю Я  
   Історія
   Кафедри
   Наші лауреати
   Навчальні плани
   Фотоматеріали
   Абітурієнту !!!
   Аспірантура
   та Докторантура
   Традиції та свята
   РФФ.Live
   До 60-річчя Перемоги
   Міжнародні конференції
   Персоналії
   Деканат
   Благодійний фонд
   Online матеріали
   FaQ
   Болонський процес
   Вчена рада
   Методична комісія
   Адресник
   Країна Знань
   НТСА
   Первинна Профспілкова Організація
   Web mail

 
Почта | @univ.kiev.ua
Login
Password


Шкавро Анатолій Григорович
1953 р.н., доцент кафедри напівпровідникової електроніки

  Закінчив радіофізичний факультет Київського державного університету (кафедра фізики напівпровідників) у 1976 році. За розподілом працював на кафедрі фізики напівпровідників спочатку стажистом-дослідником, потім аспірант, молодший науковий співробітник, асистент, а з 1990 р. – доцент кафедри фізики напівпровідників. У 1985 році захистив кандидатську дисертацію “Исследование физических основ надежности контактов алюминий-кремний с барьером Шоттки” (науковий керівник проф. В.І.Стріха). У 1986 р. закінчив спеціальний факультет за спеціальністю “Інтегральна та функціональна мікроелектронна техніка”. У червні 1992 р. йому присвоєно звання доцента.

   Читав та читає такі лекційні курси: “Фізика напівпровідників”, “Методи дослідження напівпровідників”, “Основи напівпровідникової електроніки”, “Статистична радіофізика”, “Фізичні основи надійності напівпровідникових приладів та інтегральних схем”, “Мікропроцесорна техніка”, “ЕОМ експеримент та машинна обробка інформації” та інші. Організував практикуми з машинного моделювання (разом з Ільченко Вол.В.), з мікропроцесорної техніки, з автоматизації експериментальних досліджень. На сьогодні є відповідальним за два останніх та за практикум з фізики напівпровідникових приладів.

   Основні напрямки наукових досліджень – формування, робота та деградація напівпровідникових структур з бар’єром Шоткі, флуктуаційні явища в напівпровідниках та напівпровідникових приладах. Ним разом проф.Стріхою В.І. розроблено фізичну модель контакту алюміній-n-кремній з бар’єром Шоткі з врахуванням р+-шару, визначені причини та основні механізми нестабільності та деградації таких структур при теплових, електричних та радіаційних діях.

   Доц. Шкавро А.Г. є співавтором 40 наукових праць та 2 учбових посібників. З 1990 р. він є вченим секретарем спочатку кандидатської, а з 1996 р. - докторської спеціалізованої Вченої ради. З 1997 р. вчений секретар секції “Радіоелектроніка, приладобудування та зв’язок” Комітету по Державних преміях України в галузі науки і техніки.

  ©2007 РФФ    WEB Team