This version of the page http://www.rpd.univ.kiev.ua/person/kucherenko.php (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2007-12-09. The original page over time could change.
РФФ КНУ ім.Т.Шевченка - Персоналії

Викладачі та співробітники факультету

 
А Б В Г Д Є Ж З І К Л М Н О
П Р С Т У Ф Х Ц Ч Ш Щ Ю Я  
   Історія
   Кафедри
   Наші лауреати
   Навчальні плани
   Фотоматеріали
   Абітурієнту !!!
   Аспірантура
   та Докторантура
   Традиції та свята
   РФФ.Live
   До 60-річчя Перемоги
   Міжнародні конференції
   Персоналії
   Деканат
   Благодійний фонд
   Online матеріали
   FaQ
   Болонський процес
   Вчена рада
   Методична комісія
   Адресник
   Країна Знань
   НТСА
   Первинна Профспілкова Організація
   Web mail

 
Почта | @univ.kiev.ua
Login
Password


Кучеренко Євген Трохимович
( Kucherenko Euvgen Trohymovych )

1924 p.н., доцент кафедри фізичної електроніки

  З 1940 р. - студент Київського авіаційного інституту. В 1941 р. добровільно пішов на фронт і до закінчення війни перебував у діючій армії. У 1951 р. закінчив фізичний факультет КДУ і вступив до аспірантури на кафедру фізичної електроніки, далі працював на кафедрі на посаді старшого викладача, доцента.

  Кандидатську дисертацію “Дослідження проникаючої плазми газорозрядних джерел іонів” захистив в 1955 р. (наукові керівники - проф.Н.Д. Моргуліс, доц. М.Д.Габович).

  На кафедрі фізичної електроніки читав лекційні курси з фізики плазми, фізичної електроніки, вакуумної техніки. Організував і вів практикум з фізичної електроніки, де вперше на кафедрі почав впроваджувати відкачку за допомогою металевих вакуумних насосів.

  У 1963 р. був переведений на кафедру квантової радіофізики, а в 1992 р. повернувся на кафедру фізичної електроніки на посаду старшого наукового співробітника.

  Напрямок наукових досліджень - катодна електроніка, фізика плазми та газового розряду, іонно-плазмова технологія. Ним запропонований метод термоіонного напорошення тонких плівок і покриттів, захищений авторськими свідоцтвами; створені магнетронні розпорошуючі пристрої з декількома кільцевими та лабіринтною зонами ерозії, які захищені двома патентами на винаходи України; розроблений та впроваджений у виробництво метод одержання окисних плівок алюмінію та магнію змінної товщини в плазмі газового розряду, що дозволило створити принципово нові холодні катоди для гелій-неонових лазерів з практично необмеженим строком служби.

  Підготував 5 кандидатів наук. Автор двох підручників для вузів, двох учбових посібників для фізико-математичних шкіл, 96 публікацій, 16 авторських свідоцтв та патентів на винаходи.

  Нагороджений орденами Червоної зірки, Вітчизняної війни II ст., медалями: “За бойові заслуги”, “За оборону Києва”, “За оборону Сталінграду”, “За оборону Кавказу”, “За взяття Кенігсбергу” та десятьма ювілейними медалями, а також почесними знаками “Винахідник СРСР”, “Відмінник народної освіти”.

  ©2007 РФФ    WEB Team