This version of the page http://www.rpd.univ.kiev.ua/person/korchevoy.php (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2007-12-09. The original page over time could change.
РФФ КНУ ім.Т.Шевченка - Персоналії

Викладачі та співробітники факультету

 
А Б В Г Д Є Ж З І К Л М Н О
П Р С Т У Ф Х Ц Ч Ш Щ Ю Я  
   Історія
   Кафедри
   Наші лауреати
   Навчальні плани
   Фотоматеріали
   Абітурієнту !!!
   Аспірантура
   та Докторантура
   Традиції та свята
   РФФ.Live
   До 60-річчя Перемоги
   Міжнародні конференції
   Персоналії
   Деканат
   Благодійний фонд
   Online матеріали
   FaQ
   Болонський процес
   Вчена рада
   Методична комісія
   Адресник
   Країна Знань
   НТСА
   Первинна Профспілкова Організація
   Web mail

 
Почта | @univ.kiev.ua
Login
Password


Корчевой Юрій Петрович
1936 p.н., професор кафедри фізичної електронніки, академік НАН України


  У 1959 р. закінчив радіофізичний факультет Київського державного університету ім. Т.Г.Шевченка. В університеті працював у 1958-1968 рр. на посадах лаборанта, інженера, завідувача лабораторії, м.н.с., с.н.с. З 1969 р. працює в АН України: 1969-1982 рр. – с.н.с., зав. відділу Інституту електродинаміки АН УРСР; 1983-1985 рр. - зав. відділу Інституту проблем моделювання в енергетиці АН УРСР; 1985-1988 рр. - керівник Відділення високотемпературного перетворення енергії Інституту проблем моделювання в енергетиці АН УРСР; 1988-1996 рр. - заст. директора з наукової роботи Інституту проблем енергозбереження (ІПЕ) АН України, керівник Відділення високотемпературного перетворення енергії ІПЕ НАН України; 1996-2002 р. – директор Науково-технічного центру вугільних енерготехнологій Національної академії наук України та Міністерства палива та енергетики України.

  З 2002 р. по теперішній час - директор Інституту вугільних енерготехнологій Національної академії наук України та Міністерства палива та енергетики України. Засновник школи в галузі дослідження фізико-хімічних процесів у низькотемпературній плазмі лужних металів. Виконав цикл робіт, присвячених дослідженню фізичних явищ у термоемісійно-плазмових перетворювачах теплової енергії в електричну. Вперше виявив в іонному складі лужної плазми позитивні та негативні кластери. Разом із Н.Д.Моргулісом та А.М.Пржонським здійснив відкриття явища фоторезонансної плазми.

  З середини вісімдесятих очолює науковий напрямок із створення нових екологічно чистих технологій використання вугілля в енергетиці, зокрема, розробки методів та установок для спалювання та газифікації вугілля в киплячому шарі під тиском та шляхів модернізації та реконструкції пиловугільних котлоагрегатів теплових електростанцій. Виконав цикл робіт із розширення паливної бази енергетики за рахунок залучення до паливного балансу бурого вугілля, шламів та сухих відходів вуглезбагачення. Є автором понад 160 наукових праць, в тому числі 15 авторських свідоцтв. Має 3 урядових нагороди. Лауреат Державної премії України 2002 р. Переможець Всеукраїнського конкурсу “Лідер паливно-енергетичного комплексу” (2000) в номінації “Наукова розробка”.

  Підготував 10 кандидатів та 1 доктора наук. Є членом Комісії по Державних преміях України, Головою Постійно-діючої комісії НАН України з ефективного використання твердого палива в енергетиці, членом редколегій багатьох науково-технічних журналів, керівником секції “Загальна теплотехніка” Науково-технічної ради Міністерства палива та енергетики України.

  ©2007 РФФ    WEB Team