This version of the page http://www.rpd.univ.kiev.ua/person/kononov.php (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2007-12-09. The original page over time could change.
РФФ КНУ ім.Т.Шевченка - Персоналії

Викладачі та співробітники факультету

 
А Б В Г Д Є Ж З І К Л М Н О
П Р С Т У Ф Х Ц Ч Ш Щ Ю Я  
   Історія
   Кафедри
   Наші лауреати
   Навчальні плани
   Фотоматеріали
   Абітурієнту !!!
   Аспірантура
   та Докторантура
   Традиції та свята
   РФФ.Live
   До 60-річчя Перемоги
   Міжнародні конференції
   Персоналії
   Деканат
   Благодійний фонд
   Online матеріали
   FaQ
   Болонський процес
   Вчена рада
   Методична комісія
   Адресник
   Країна Знань
   НТСА
   Первинна Профспілкова Організація
   Web mail

 
Почта | @univ.kiev.ua
Login
Password


Кононов Михайло Володимирович
1960 р.н., доцент, завідувач кафедри медичної радіофізики

  Закінчив радіофізичний факультет Київського університету ім.Тараса Шевченка (кафедру кріогенної і мікроелектроніки) у 1983 році. Після закінчення університету навчався в аспірантурі і у квітні 1986 року захистив кандидатську дисертацію “Нелінійна взаємодія електромагнітних хвиль у хвилеводах з сегнетоелектриками” (науковий керівник проф. КошоваС.В.).

  Після закінчення аспірантури працює на радіофізичному факультеті. З 1985 року - на наукових посадах (з молодшого наукового співробітника до старшого наукового співробітника), з 1997 року - на посаді доцента кафедри медичної радіофізики, з 2003 р. - завідувч цієї ж кафедри. Читає чотири лекційних курси “ЕОМ в експерименті та машинна обробка інформації”, “Комп’ютерна обробка медичних зображень”, “Телемедицина”, “Сучасні комп’ютерні технології”. Також веде “Практикум з комп’ютерного і фізичного експерименту” і “Спецлабораторію з комп’ютерних технологій”.

  Напрямок наукової діяльності - застосування інформаційних і комп’ютерних технологій в медицині, в тому числі в приладовій діагностиці, що спирається на фізичні методи дослідження, препарування приладових даних для збільшення інформативності подальшої обробки, методи збільшення ефективності накопичення і пошуку інформації, в тому числі медичних діагностичних зображень, комп’ютерне планування і моделювання процесів лікування з використанням числового моделювання фізичних процесів у біологічних об’єктах, телемедицина, засоби автоматизації експерименту. До 1997 року науковими напрямками були дослідження хвильових ефектів, в тому числі нелінійних, в міліметровому діапазоні електромагнітних хвиль і розробка приладів на їх основі.

  В рамках вивчення нелінійних хвилевих ефектів міліметрового. діапазону було досліджено особливості множення частоти і параметричного підсилення у хвилеводах, частково заповнених сегнетоелектриком, розроблено елементи (ЛПД генератор, балансний змішувач, детекторний пристрій) на основі наповнених полімерних хвилеводів. В рамках розробки комп’ютерних технологій у медицині - програмно-апаратний комплекс для планування хірургічних операцій на головному мозку, комплекс для телемедичних віддалених консультацій.

  За результатами наукової роботи опубліковано 39 друкованих праць, розроблені програмні продукти неодноразово експонувались на українських і міжнародних виставках.

  ©2007 РФФ    WEB Team