This version of the page http://www.rpd.univ.kiev.ua/person/kilchicka.php (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2007-12-09. The original page over time could change.
РФФ КНУ ім.Т.Шевченка - Персоналії

Викладачі та співробітники факультету

 
А Б В Г Д Є Ж З І К Л М Н О
П Р С Т У Ф Х Ц Ч Ш Щ Ю Я  
   Історія
   Кафедри
   Наші лауреати
   Навчальні плани
   Фотоматеріали
   Абітурієнту !!!
   Аспірантура
   та Докторантура
   Традиції та свята
   РФФ.Live
   До 60-річчя Перемоги
   Міжнародні конференції
   Персоналії
   Деканат
   Благодійний фонд
   Online матеріали
   FaQ
   Болонський процес
   Вчена рада
   Методична комісія
   Адресник
   Країна Знань
   НТСА
   Первинна Профспілкова Організація
   Web mail

 
Почта | @univ.kiev.ua
Login
Password


Кільчицька Світлана Сергіївна
1938 р.н., доцент кафедри напівпровідникової електроніки

  Закінчила кафедру фізики напівпровідників радіофізичного факультету Київського університету в 1960 р. і була зарахована старшим інженером наукової лабораторії. В 1964-67 р.р. навчання в аспірантурі кафедри фізики напівпровідників. З 1968 р. працювала асистентом, а з 1986 р. – доцентом кафедри фізики напівпровідників. В 1969 р. захистила кандидатську дисертацію “Исследование некоторых свойств оксидных пленок и их влияние на электронные процессы на поверхности полупроводников” (науковий керівник проф.Стріха В.І.).

  Доц.Кільчицька С.С. читає курси лекцій: “Фізика напівпровідників та напівпровідникова електроніка”, “Напівпровідникові прилади”, “Основи оптоелектроніки”, “Напівпровідникова електроніка”, “Технологія напівпровідникових матеріалів та приладів”, “Твердотільна мікроелектроніка”, “Контактні явища в напівпровідниках”, “Напівпровідники та відновлювані джерела енергії”. Приймала участь в модернізації та постановці нових лабораторних робіт в практикумах “Напівпровідникові прилади” та “Технологія напівпровідникових структур”, за який відповідає на протязі дев’яти років. На протязі майже 20 років була вченим секретарем кафедри фізики напівпровідників.

  Основний напрямок наукових досліджень - фотоелектричні явища в структурах метал-напівпровідник. Розглянуті різні механізми проходження фотоструму в таких структурах, проаналізовано вплив товщини проміжного шару та поверхневих електронних станів як на саму величину фотоструму, так і його залежність від частоти. Отримані результати використовувались для розробки швидкодіючих фотодіодів та сонячних елементів.

  Доц.Кільчицька С.С. є автором понад 100 наукових статей, 4 методичних розробок, 1 монографії, 1 брошюри та 8 авторських свідоцтв. За монографію “Солнечные єлементы на основе контакта металл-полупроводник” (у співавторстві з проф.Стріхою В.І.) отримала премію імені Тараса Шевченка Київського університету. В 1995 р. їй присуджено звання Соросівського доцента.

  ©2007 РФФ    WEB Team