This version of the page http://www.rpd.univ.kiev.ua/person/karhanin.php (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2007-12-09. The original page over time could change.
РФФ КНУ ім.Т.Шевченка - Персоналії

Викладачі та співробітники факультету

 
А Б В Г Д Є Ж З І К Л М Н О
П Р С Т У Ф Х Ц Ч Ш Щ Ю Я  
   Історія
   Кафедри
   Наші лауреати
   Навчальні плани
   Фотоматеріали
   Абітурієнту !!!
   Аспірантура
   та Докторантура
   Традиції та свята
   РФФ.Live
   До 60-річчя Перемоги
   Міжнародні конференції
   Персоналії
   Деканат
   Благодійний фонд
   Online матеріали
   FaQ
   Болонський процес
   Вчена рада
   Методична комісія
   Адресник
   Країна Знань
   НТСА
   Первинна Профспілкова Організація
   Web mail

 
Почта | @univ.kiev.ua
Login
Password


Карханін Юрій Іванович
( Karhanin Yuoriy Ivanovych )

1911-1993 р.р., професор, декан, завідувач кафедри напівпровідникової tлектроніки

  В 1937 р. закінчив фізико-математичний факультет Київського державного університету ім.Т.Г.Шевченка. В 1937-41 р.р. – аспірант, асистент та заступник декана фізичного факультету. З 1941 р. до 1946 р. Карханін Ю.І. у лавах діючої Радянської Армії. В 1946-76 р.р. – старший викладач, доцент, зав.кафедрою електрофізики, зав.кафедрою фізики напівпровідників, професор. В 1954-63 р.р. був деканом радіофізичного факультету. З 1976 р. – на пенсії. В 1955 р. захистив кандидатську дисертацію на тему “Исследование люминесценции закиси меди”.

  Карханін Ю.І. закладав фундамент сучасного радіофізичного факультету, організував кафедру електрофізики. Під його керівництвом були створені нові учбові практикуми та науково-дослідні лабораторії, виховані кадри викладачів та наукових співробітників факультету. Ю.І.Карханін вів активну педагогічну та наукову діяльність – читав нормативні та спеціальні курси, видавав наукові праці, в тому числі під його редакцією видані два учбових посібника; серед його учнів доктори та кандидати наук. В 1959, 1964, 1972 р.р. приймав участь в розробці типового учбового плана спеціальності “радіофізика та електроніка” (комісія МВ та ССО СРСР).

  За роки керівництва проф.Ю.І.Карханіним кафедрою фізики напівпровідників всі викладачі кафедри та ряд співробітників проблемної лабораторії захистили 16 кандидатських та 3 докторських дисертації. Карханін Ю.І. керував відділом фотоелектричних явищ Проблемної лабораторії фізики та техніки напівпровідників, на факультеті підвищення кваліфікації викладачів вузів організував спеціальність “фізика напівпровідників”, де до 1975 р. керував учбовим процесом.

  Ветеран Київського університету, ветеран праці, учасник Великої вітчизняної війни, останнє військове звання – гвардії капітан.

  Проф.Карханін Ю.І. проводив значну громадсько-наукову роботу – протягом багатьох років був членом ряда науково-технічних рад при Мінвузі СРСР, Мінвузі УРСР, АН УРСР, спеціалізованої Ради в Київському університеті.

  ©2007 РФФ    WEB Team