This version of the page http://www.rpd.univ.kiev.ua/person/ivanisik.php (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2007-12-09. The original page over time could change.
РФФ КНУ ім.Т.Шевченка - Персоналії

Викладачі та співробітники факультету

 
А Б В Г Д Є Ж З І К Л М Н О
П Р С Т У Ф Х Ц Ч Ш Щ Ю Я  
   Історія
   Кафедри
   Наші лауреати
   Навчальні плани
   Фотоматеріали
   Абітурієнту !!!
   Аспірантура
   та Докторантура
   Традиції та свята
   РФФ.Live
   До 60-річчя Перемоги
   Міжнародні конференції
   Персоналії
   Деканат
   Благодійний фонд
   Online матеріали
   FaQ
   Болонський процес
   Вчена рада
   Методична комісія
   Адресник
   Країна Знань
   НТСА
   Первинна Профспілкова Організація
   Web mail

 
Почта | @univ.kiev.ua
Login
Password


Іванісік Анатолій Іванович
1958 р.н., доцент кафедри медичної радіофізики

  У 1981 році закінчив з відзнакою кафедру нелінійної оптики радіофізичного факультету Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Працював інженером в СКБ ММС Інституту кібернетики ім. В. М. Глушкова. З 1985 р. працював на кафедрі нелінійної оптики радіофізичного факультету на посаді молодшого наукового співробітника, з 1990 р. - на посаді наукового співробітника. У 1995 р. переведений на кафедру медичної радіофізики, де в 2000 р. обійняв посаду старшого наукового співробітника, з 2003 р. - доцент кафедри медичної радіофізики. У 1999 р. захистив кандидатську дисертацію «Вимушене комбінаційне розсіяння в умовах самофокусування збуджуючої електромагнітної хвилі».

  Наукова робота пов'язана з дослідженням впливу умов синхронізму на ефективність параметричних хвильових взаємодій в оптиці і радіофізиці, нелінійних ефектів у пропусканні лазерного випромінювання біологічними тканинами, розробкою методів спектрального аналізу. Зокрема, експериментально доведено, що у самофокусуючих середовищах ВКР локалізоване у фокальних областях збуджуючого випромінювання. Встановлена роль у формуванні індикатриси параметричних компонент ВКР високої ефективності перетворення лазерного випромінювання у стоксову компоненту. Виявлений та пояснений вплив конкуренції комбінаційних і параметричних процесів ВКР на формування частотно-кутової структури вищих антистоксових компонент у самофокусуючих середовищах. Розвинуті уявлення про генерацію випромінювання черенковського типу від хвиль нелінійної поляризації як одну з причин частотних розширень ліній ВКР. Розроблений оптичний спектро-хімічний аналізатор для локального експрес аналізу біопроб. Розроблені надшвидкісні інтерференційні методики діагностики лазерної плазми з часовою роздільною здатністю 10нс. З'ясована важливість нелінійних оптичних ефектів для взаємодії потужного лазерного випромінювання з біологічними тканинами при використання лазерів в хірургії, ортопедії та стоматології. Введені принципово нові поняття загальних умов амплітудно-фазового та короткочасного фазового синхронізму та теоретично з'ясовано їх вплив на часову, частотну, кутову і просторову залежність ефективності параметричних процесів.

  Загальна кількість друкованих праць - 26. Результати робіт доповідалися на 13 наукових конференціях.

  ©2007 РФФ    WEB Team