This version of the page http://www.rpd.univ.kiev.ua/person/grigoruk.php (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2007-12-09. The original page over time could change.
РФФ КНУ ім.Т.Шевченка - Персоналії

Викладачі та співробітники факультету

 
А Б В Г Д Є Ж З І К Л М Н О
П Р С Т У Ф Х Ц Ч Ш Щ Ю Я  
   Історія
   Кафедри
   Наші лауреати
   Навчальні плани
   Фотоматеріали
   Абітурієнту !!!
   Аспірантура
   та Докторантура
   Традиції та свята
   РФФ.Live
   До 60-річчя Перемоги
   Міжнародні конференції
   Персоналії
   Деканат
   Благодійний фонд
   Online матеріали
   FaQ
   Болонський процес
   Вчена рада
   Методична комісія
   Адресник
   Країна Знань
   НТСА
   Первинна Профспілкова Організація
   Web mail

 
Почта | @univ.kiev.ua
Login
Password


Григорук Валерій Іванович
1951 р.н., професор, декан, завідувач кафедри квантової радіофізики, Лауреат Державної Премії України в галузі науки і техніки

  Закінчив кафедру нелінійної оптики радіофізичного факультету в 1973 р., в 1973-76 р.р. навчався в аспірантурі. Після закінчення аспірантури працював в 1976-78 р.р. на кафедрі нелінійної оптики на посаді молодшого наукового співробітника. В 1978-80 р.р. служив в лавах Збройних сил. В 1980-83 р.р. - молодший науковий співробітник, 1983-88 р.р. - асистент, 1988-93 р.р. - доцент кафедри нелінійної оптики; 1993-96 р.р. - доцент кафедри радіолектроніки; 1996-2001 р.р. - доцент кафедри напівпровідникової електроніки радіофізичного факультету. З січня 2002 р. виконує обов'язки завідувача кафедри квантової радіофізики, професор; в червні 2002 р. його обрано деканом факультету. В 1982 році захистив кандидатську дисертацію "Дослідження коливально-фотонної взаємодії в домішкових лужно-голоїдних кристалах методом ІЧ спектроскопії" (наукові керівники чл.-кор. АН УРСР, проф.Конділенко І.І. та проф.Цященко Ю.П.), а в 2002 р. - докторську дисертацію за спеціальністю "Оптика, лазерна фізика".

  Підготував та викладає лекційні курси "Лазерний зв’язок", "Електродинаміка і оптика світловодів", "Інтегральна і волоконна оптика", "Квантова радіофізика і нелінійна оптика", "Оптоелектроніка". Організував практикуми по трьох з вищезгаданих курсів.

  Основними напрямками наукових досліджень є: перетворення оптичного випромінювання у волоконних світловодах і пристроях на їх основі. Зокрема, досліджено закономірності відновлення просторової і поляризаційної структури випромінювання, яке пройшло багатомодовий волоконний світловод; вивчено закономірності корекції хвильового фронту при його оберненні на основі нелінійно-оптичних явищ; встановлено характер взаємодії імпульсів (трансформацію їх параметрів) з волоконними світловодами.

  Григорук В.І. є автором понад 50 наукових статей і науково-методичних праць, 3 патентів України, науковим керівником декількох науково-дослідних робіт.

  Григорук В.І. є Лауреатом Державної Премії України в галузі науки і техніки 2001 року та університетської премії імені Тараса Шевченка 2000 року за створення підручника для студентів вищих навчальних закладів "Лазерна фізика" (В.І.Григорук, П.А.Коротков, А.І.Хижняк, К., МП "Леся", 1999 р., друге видання).

  Працював заступником декана радіофізичного факультету з навчальної роботи: вечірної форми навчання - в 1984-93 р.р. та денної форми навчання - в 1993-2002 р.р.

  ©2007 РФФ    WEB Team