This version of the page http://www.rpd.univ.kiev.ua/person/gorchinskiy.php (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2007-12-09. The original page over time could change.
РФФ КНУ ім.Т.Шевченка - Персоналії

Викладачі та співробітники факультету

 
А Б В Г Д Є Ж З І К Л М Н О
П Р С Т У Ф Х Ц Ч Ш Щ Ю Я  
   Історія
   Кафедри
   Наші лауреати
   Навчальні плани
   Фотоматеріали
   Абітурієнту !!!
   Аспірантура
   та Докторантура
   Традиції та свята
   РФФ.Live
   До 60-річчя Перемоги
   Міжнародні конференції
   Персоналії
   Деканат
   Благодійний фонд
   Online матеріали
   FaQ
   Болонський процес
   Вчена рада
   Методична комісія
   Адресник
   Країна Знань
   НТСА
   Первинна Профспілкова Організація
   Web mail

 
Почта | @univ.kiev.ua
Login
Password


Горчинський Олександр Дмитрович
( Gorchinkiy Olexandr Dmytromych )

1952 - 2005 р.р., доцент кафедри електрофізики, заступник декана

  Здобув вищу освіту на радіофізичному факультеті Київського державного університету імені Тараса Шевченка в 1974 р. (кафедра фізичної електроніки). З того часу працює на радіофізичному факультету на посадах інженера (1974 р.), аспіранта (1977 р.), асистента (1984 р.), доцента (1991 р.), в 2002-05 р.р. - заступник декана з наукової роботи. 1984 року захистив кандидатську дисертацію “Характеристичні втрати енерггії електронів в моноатомних плівках на поверхні твердого тіла“ (науковий керівник Городецький Д.О.). Читав лекційний курс “Електрика і магнетизм” і вів семінарські зяняття та практикуми: Коливання та хвилі, Молекулярна фізика, Електрика та магнетизм, Ядерна фізика. Керував демонстраційним кабінетом та учбовою лабораторією Ядерної фізики.

  Напрямки наукової роботи - фізика поверхні твердого тіла, фізика наноструктурованих речовин. Розробив методику тунельної скануючої спектроскопії. Виявив закономірності формування електронної структури та колективних коливань в субмоноатомних плівках речовин на поверхні монокристалів, досліджував електронну структуру, електричні, та оптичні явища, пов’язані з розмірними ефектами в наноструктурованих напівпровідниках.

  В 1995-2001 р.р. виконував дослідження, які підтримані Грантами УКНТ “ Фундаментальні дослідження”, CRDF Американського національного фонду наукових досліджень, EU ESPRIT Network of Excellence on the Physics and Technology of the Mesoscopic System, EU ESPRIT Project ( Si based light emitting diodes).

  На протязі багатьох років працював у факультетській комісії по профорієнтації молоді, в Наглядовій Раді Фізико-Математичного ліцею Київського університету, членом жюрі міських та факультетських олімпіад з фізики. У 1999 р. працював у складі ініціативної групи КУ по проведенню Всеукраїнської конференції з проблем вивчення природничих дисціплін у середній школі, був вченим секретарем цієї конференції.

  Загальна кількість публікацій - понад 90, Соросовський доцент.

  ©2007 РФФ    WEB Team