This version of the page http://www.rpd.univ.kiev.ua/person/gay.php (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2007-12-09. The original page over time could change.
РФФ КНУ ім.Т.Шевченка - Персоналії

Викладачі та співробітники факультету

 
А Б В Г Д Є Ж З І К Л М Н О
П Р С Т У Ф Х Ц Ч Ш Щ Ю Я  
   Історія
   Кафедри
   Наші лауреати
   Навчальні плани
   Фотоматеріали
   Абітурієнту !!!
   Аспірантура
   та Докторантура
   Традиції та свята
   РФФ.Live
   До 60-річчя Перемоги
   Міжнародні конференції
   Персоналії
   Деканат
   Благодійний фонд
   Online матеріали
   FaQ
   Болонський процес
   Вчена рада
   Методична комісія
   Адресник
   Країна Знань
   НТСА
   Первинна Профспілкова Організація
   Web mail

 
Почта | @univ.kiev.ua
Login
Password


Гай Яків Гаврилович
( Gaj Yakiv Gavrylovych )

1926 р.н., доцент кафедри математики та теоретичної радіофізики, Лауреат Державної премії України в галузі науки і техніки

  В 1944 році призваний до лав Червоної Армії. Брав участь у Великій вітчизняній війні, був поранений, нагороджений медалью «За отвагу», орденом «Отечественной войны первой степени» та 12-ю ювілейними медалями. В 1951-56 р.р. - студент Київського державного університету ім. Т.Г.Шевченка. В 1956-94 р.р. працював у Київському університеті спочатку на посаді асистента, а з 1966 року на посаді старшого викладача, з 1971 до 1994 року - на посаді доцента кафедри математики та теоретичної радіофізики. Кандидатську дисертацію захистив у 1966 році. Область наукових інтересів - наближені методи розв’язування інтегральних рівнянь. Автор підручників: Диференціальні рівняння (спільно з Ляшко І.І., Боярчуком О.К., Калайдой О.Ф.), Математический анализ. В 3 томах (спільно з Ляшко І.І., Боярчуком О.К., Калайдой О.Ф.). Усього має 42 наукових роботи: 21 стаття та 21 навчально–методичних праць. Лауреат Державної премії УРСР в галузі науки і техніки 1989 року за підручник «Математический анализ», опублікований у 1983–1987 роках. Вийшов на пенсію у 1994 р.

  ©2007 РФФ    WEB Team